Türk sinemasına saygı duruşu

Güncelleme Tarihi:

Türk sinemasına saygı duruşu
Oluşturulma Tarihi: Ekim 28, 2011 03:00

“En İyi 100 Türk Filmi” oylamasında ilk 10’a giren filmler, Kuruçeşme Divan’da yapılan törende açıklandı. Yönetmenlere gecenin anısına plaket verildi.

Haberin Devamı

Sinema dergisi ve TTNET’in televizyon platformu Tivibu, Türk sinemasına damgasını vuran tüm zamanların en iyi 100 filmini belirlemek için www.eniyiyuzturkfilmi.com internet sitesinde bir oylama başlattı. Sinemaseverlerin oylarıyla ilk 10’a giren filmler, önceki akşam Kuruçeşme Divan’da yapılan törende açıklandı. Filmlerin yönetmenlerine de gecenin anısına plaket verildi.

Oylama sonucunda “Neşeli Günler” filmi, 10’uncu sırada yer aldı. Filmin yönetmeni Orhan Aksoy adına geceye Ertem Eğilmez’in torunu Can Saban katıldı. Saban, plaketi genç oyuncu Tuba Ünsal’ın elinden aldı. 9’uncu sırada yer alan “Yol” filminin yönetmeni Şerif Gören adına törene katılan Şerif Sezer’e plaketi Nesrin Cevadzade takdim etti. 8’inci olan “Muhsin Bey” filminin yönetmeni Yavuz Turgul, plaketini Kenan İmirzalıoğlu’nun elinden aldı.
  
EŞKIYA ZİRVEDE

Mustafa Altıoklar’ın “Ağır Roman” filmi 7’nci, Zeki Demirkubuz’un unutulmaz eseri “Masumiyet” 6’ncı, Nesli Çölgeçen’in efsane yapımı “Züğürt Ağa” da 5’inci oldu. Yeni dönem filmler içinde unutulmazlar arasına giren Çağan Irmak imzalı “Babam ve Oğlum”, listenin 4’üncü sırasında yer aldı. “Hababam Sınıfı”nın yönetmeni Ertem Eğilmez’e verilen üçüncülük plaketini torunu Arzu Çevikalp, “Selvi Boylum Al Yazmalım” filminin yönetmeni Atıf Yılmaz’a verilen ikincilik plaketini de Deniz Türkali aldı. Türk sinema tarihinin gelmiş geçmiş en iyi filmi ise Yavuz Turgul’un imzasını taşıyan “Eşkıya” seçildi. İkinci kez sahneye çıkan Turgul’a birincilik plaketini ünlü sinema eleştirmeni Atilla Dorsay verdi.

Haberin Devamı

Gençler, ustalarla buluştu

“Türk sinemasına saygı duruşu” niteliğindeki tören, Yeşilçam’ın usta isimleriyle genç yeteneklerini bir araya getirdi. Sunuculuğunu İzzet Öz’ün yaptığı geceye katılanlar arasında Cüneyt Arkın, Halit Akçatepe, İlyas Salman, Selda Alkor, Süleyman Turan, Kenan İmirzalıoğlu, Ahu Türkpençe, Yeşim Ceren Bozoğlu ve Nesrin Cevadzade de vardı.  

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!