‘Kirli oyunlara inat’ birlikte yürüyecekler

Güncelleme Tarihi:

‘Kirli oyunlara inat’ birlikte yürüyecekler
Oluşturulma Tarihi: Ekim 24, 2011 00:00

Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği’nin (TOBB) öncülüğünde 24 büyük sivil toplum kuruluşunun terörü lanetlemek amacıyla Birliğe Çağrı Platformu’nu kurdu. Platform, “Kirli oyunlara inat birlikte yürüyoruz” sloganıyla 30 Ekim Pazar günü İstanbul’da yürüyüş düzenleyecek. Yürüyüşte sadece Türk bayrakları taşınacak.

Haberin Devamı

TÜRKİYE Odalar ve Borsalar Birliği’nin (TOBB) öncülüğünde 24 büyük sivil toplum kuruluşunun terörü lanetlemek amacıyla kurduğu Birliğe Çağrı Platformu “Kirli oyunlara inat birlikte yürüyoruz” sloganıyla 30 Ekim Pazar günü İstanbul’da düzenlenecek miting için çağrıda bulundu. TOBB Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu, “Sensiz olmaz” çağrısıyla 74 milyonun birliğini vurgulamak için yola çıktıklarını belirtirken, “Yürüyüşümüzde, sadece, birliğimizin ve bütünlüğümüzün simgesi ay yıldızlı bayrağımızı taşıyacağız. Bu büyük yürüyüşe, bizimle aynı hissiyatı paylaşan herkesi davet ediyoruz” dedi.

Yer ve saat açıklanacak
Hisarcıklıoğlu, Cumhurbaşkanı, Meclis Başkanı, Başbakan ve siyasi parti liderlerine yaptıkları ziyaretlerin ardından dün TOBB merkezinde 23 STK’nın yöneticisiyle basın toplantısı düzenledi. Örgüt başkanları, liderlerin “provokasyonlara dikkat” uyarıları üzerine, daha önce 7 ilde 7 milyon katılımcı olarak planlanan eylemi şimdilik İstanbul ile sınırlı tuttu. 30 Ekim Pazar günü düzenlenecek yürüyüşün saati ve güzergahı daha sonra duyurulacak.

Haberin Devamı

Hisarcıklıoğlu Türkiye’nin her bölgesinde örgütlü, toplumun bütün kesimlerini temsil eden kuruluşlar olarak bir arada olduklarını belirterek, şunları söyledi: “İçimizi yaralayan, ciğerimizi yakan olaylar karşısında sessiz kalmayacağız. Terörü nefretle kınıyoruz. İşçiyiz, işvereniz, esnafız, memuruz, emekliyiz, çiftçiyiz, doğuyuz, batıyız, kuzeyiz, güneyiz. Biriz, beraberiz. Oynanan kirli oyuna hep birlikte karşı duracağız, birlikteliğimizi savunacağız.  Türkiye’nin’nin siyasi liderlerinin terör konusunda aynı hassasiyete sahip olmalarının kendilerini umutlandırdığını kaydeden Hisarcıklıoğlu, şöyle konuştu: “Bu yaklaşımdan da aldığımız güçle toplumun tamamını temsil eden meslek örgütlerinin, konfederasyonların, derneklerin öncülüğünde, siyasi partilerimizin de desteğiyle İstanbul’da büyük bir yürüyüş yapacağız. Yürüyüşümüzde, sadece, birliğimizin ve bütünlüğümüzün simgesi ay yıldızlı bayrağımızı taşıyacağız. Kirli oyunlara inat birlikte yürüyeceğiz. Herkesi bu yürüyüşe bekliyoruz. Çünkü sensiz olmaz.”

Haberin Devamı

Çağrımız herkese açık
Hisarcıklıoğlu, platforma katılmayan DİSK ve KESK’e davetlerinin bu hafta da süreceğini belirterek, “Dışlanan kimse yok, bizim çağrımız herkese açık. Tüm örgütlü kesimleri davet ettik. Sensiz olmaz diyoruz, kimseyi dışlamıyor, herkesi kucaklıyoruz” dedi. Platformun, ziyaretlerde liderleri de yürüyüşe davet ettiği, ancak “siyasi mesaj taşıyabilir, yanlış algılanabilir” kaygısıyla liderlerin katılıma sıcak yaklaşmadığı öğrenildi.

Birliğe Çağrı Platformu’nda hangi kuruluşlar yer alıyor

TÜRKİYE İşçi Sendikaları Konfederasyonu (TÜRK-İŞ), Türkiye İşveren Sendikaları Konfederasyonu (TİSK), Türkiye Esnaf ve Sanatkarları Konfederasyonu (TESK), Türkiye Ziraat Odaları Birliği (TZOB), HAK- İşçi Sendikaları Konfederasyonu (HAK-İŞ), Memur Sendikaları Konfederasyonu (MEMUR-SEN), Türkiye Kamu Çalışanları Sendikaları Konfederasyonu (Türkiye KAMU-SEN), Türkiye Barolar Birliği (TBB), Türkiye Noterler Birliği (TNB), Türkiye Serbest Muhasebeci Mali Müşavirler ve Yeminli Mali Müşavirler Odaları Birliği (TÜRMOB), Türk Veteriner Hekimleri Birliği (TVHB), Türkiye Seyahat Acenteleri Birliği (TÜRSAB), Türk Eczacıları Birliği (TEB), Türk Diş Hekimleri Birliği (TDB), Türk Sanayicileri ve İşadamları Derneği (TÜSİAD), Müstakil Sanayici ve

Haberin Devamı

İşadamları
Derneği (MÜSİAD), Türkiye İşadamları ve Sanayiciler Konfederasyonu (TUSKON), Tüm Sanayici ve İşadamları Derneği (TÜMSİAD), Türkiye İhracatçılar Meclisi (TİM), Anadolu Aslanları İşadamları Derneği (ASKON), Türk Girişim ve İş Dünyası Konfederasyonu (TÜRKONFED), Doğu ve Güneydoğu Sanayici ve İşadamları Dernekleri Federasyonu (DOGÜNSİFED), Türkiye İşçi Emeklileri Derneği (TİED) ve Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB).

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!