Adriyatik'te biri Ankara feribotu iki Türk gemisi çarpıştı: 4 Türk mürettebat öldü, 4 kayıp

Güncelleme Tarihi:

Adriyatikte biri Ankara feribotu iki Türk gemisi çarpıştı: 4 Türk mürettebat öldü, 4 kayıp
OluÅŸturulma Tarihi: Ekim 20, 2011 10:23

Türk bayraklı Ankara feribotu Adriyatik Denizi'nde, 3100 ton alüminyum yüklü, sahibi ve personelinin tamamı Türk olan Malta bayraklı Reina 1 adlı yük gemisi bu gece Arnavutluk'un Durres limanı açıklarında çarpıştı. Dört kişinin öldüğü, dört kişinin de hala kayıp olduğu kazada görgü tanıkları 78 metrelik Reina 1'in iki dakikada tamamen battığını belirtti.

Haberin Devamı

Polis sözcüsü Ornela Cako, Reina 1 isimli ticaret gemisinin dün gece 01.00 sularında, Arnavutluk’un Durres limanının 30 kilometre açığında, Durres'ten Bari'ye doğru yaklaşık 200 yolcusuyla seyir halinde olan Ankara feribotuyla çarpıştığını bildirdi.

 

ADRİYATİK'TEKİ İNANILMAZ KAZA / FOTO GALERİ 

 

İKİ TÜRK GEMİSİ ÇARPIŞTI / WEB TV

 

/images/100/0x0/55ead030f018fbb8f8985629

www.denizhaber.com.tr nin haberine göre, henüz nedeni bilinmeyen kaza sonucu Armador Denizcilik'e ait Malta bayraklı, 78 metre uzunluğundaki Reina-1 gemisi batarken 4 kişinin hayatını kaybettiği, 4 kişinin de kayıp olduğu bildirildi.

 

Haberin Devamı

Çarpışma sonucu meydana gelen kazayla ilgili geniş çaplı soruşturma başlatıldığı bildirildi.

Yabancı uzmanların da aralarında bulunduÄŸu bilirkiÅŸi heyeti, kazanın nasıl meydana geldiÄŸi konusunda teknik rapor hazırlamak için kaza bölgesinde çalışmalarını sürdürüyor.Â

 

"Ä°KÄ° DAKÄ°KADA BATTI"

 

Yük gemisinin mürettebatından iki denizci kurtarıldı. Kurtarılan gemiciler "Geminin batması iki dakika sürdü" dedi. Anadolu Ajansı kurtarılan bu 2 kişinin isimlerini Ahmet Soytürk (51) ve Ahmet Bal (38) olarak açıkladı.

/images/100/0x0/55ead030f018fbb8f898562b

 

Kurtarılan mürettebat, Arnavutluk'ta tedavi gördükleri hastaneden yakınlarını arayarak iyi olduğunu haber verdi. 
 

Durres Valisi Genc Alizoti, arama kurtarma çalışmalarının havadan ve denizden yoğun şekilde devam ettiğini söyledi.

Alzoti, "Gerçek bir trajedi yaşandı. Kayıp Türk denizcilerin hayatlarından endişeliyiz" diye konuştu.

Kazadan yaralı olarak kurtulan iki Türk denizcinin Durres devlet hastanesinde tedavileri sürüyor. Denizcilerin ağır psikolojik travma geçirdiği bildirildi.

 

YARALI KURTULAN KAPTAN KAZAYI ANLATTI

 

Kazadan yaralı olarak kurtulan geminin kaptanı ve yardımcısı, kazanın aşırı yüksek dalgalar sebebiyle meydana geldiğini ve geminin batması iki dakika sürdüğünü söyledi.

 

ANKARA FERÄ°BOTU'NDA YARALI YOK

 

Arnavutluk ile İtalya arasında sefer yapmakta olan 200 yolculu Ankara feribotunda ise yaralanan olmadığı belirtildi. Feribot olay yerinde kaldı.

 

Haberin Devamı

Polis kazanın nedeniyle ilgili açıklama yapmazken yetkililer bir arama kurtarma operasyonu başlattı.

 

Ağustos 2007'de de Ankara feribotunun adı üzücü bir olayla gündeme gelmişti. Sarayburnu iskelesine yanaştıktan sonra, feribotun halatı kopmuş, kopan halatın çarptığı güvenlik görevlisi ölmüş ve 1’i ağır 3 yolcu yaralanmıştı.

 

Olayı öğrenen Arnavutluk Cumhurbaşkanı Bamir Topi, Hakkari'deki terör saldırılarında şehit olan askerler ve Adriyatik denizinde meydana gelen kazada Reina 1 gemisinde hayatını kaybeden Türk denizciler için Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'e başsağlığı mesajı gönderdi.

 

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!