2 bin Türk girişimci ‘önce nişan, sonra ateş’ için geliyor

Güncelleme Tarihi:

2 bin Türk girişimci ‘önce nişan, sonra ateş’ için geliyor
Oluşturulma Tarihi: Ekim 19, 2011 00:00

Dünyanın dört bir yanında bulunan 2 bin Türk girişimci Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) ve Dış Ekonomik İlişkiler Kurulu (DEİK) öncülüğünde 18-19 Kasım’da İstanbul’da düzenlenecek ‘Dünya Türk Girişimcileri Kurultayı’nda buluşacak.

Haberin Devamı

TOBB Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu, bugüne kadar Türkiye’nin değişiminin arkasındaki en dinamik gücün Türk özel sektörü ve Türk girişimcisi olduğunu, bundan sonra da girişimcilerin küresel Türkiye vizyonunun arkasındaki en önemli itici güç olacağını söyledi.
Başa güreşmek için
Hisarcıklıoğlu, 2009’daki ilk Dünya Türk Girişimciler Kurultayı’nın sonunda Coca-Cola  Company’nın CEO’su Muhtar Kent başkanlığında Dünya Türk İş Konseyi (DTİK) kurulduğunu belirtti. Eskiden Türklerin ‘önce ateş eder, sonra nişan alır’ şeklinde tanımlandığını ifade eden Hisarcıklıoğlu, “Biz bu kez önce nişan alıp sonra ateş etmek yani bundan sonraki süreçte uluslararası arenada daha başarılı olmak için bu kurultaylarda en büyük hazinelerimizden biri olan yurtdışındaki başarılı girişimcilerimizi bir araya getireceğiz” dedi.
Uçbeyleri buluşacağız
Hisarcıklıoğlu, şöyle konuştu: “Sürdürülebilir diaspora stratejisi ile dünyadaki en etkin diasporalardan birisi  olmayı hedefliyoruz. 21’inci yüzyılda başa güreşmek için güçlü diasporamız olmalı. Bundan sonraki temel meselemiz, ulusal ve küresel düzeyde  değişimin öncüsü olmak. Değişimi ulusal hedeflerimiz ve hayallerimiz  doğrultusunda yönetmek olacaktır. Daha güçlü bir Türkiye için ülkemizin uç  beyleri ile geleceği konuşacağız. Türk Diasporası olarak kendi iç bağlarımızı  güçlendireceğiz.”

Haberin Devamı

Türk diasporası en büyük şans

EKONOMİ Bakanı Zafer Çağlayan, ‘Dünya Türk Girişimciler Kurultayı’ şeklindeki etkinliklerin 10 yıl  önce bu kadar etkin olmayabileceğini, bugün Türkiye’nin dünya üzerindeki konumu, Avrupa’nın yaşam mücadelesi verdiği ortamdaki durumu dolayısıyla etkinliğin anlam kazandığını söyledi. Türk diasporasının Türkiye’nin en büyük şansı olduğunu ifade eden Çağlayan, “Dünyada yaşayan Türk iş adamlarını Türkiye’nin tanıtım elçisi kabul ediyorum” dedi. Çağlayan, Türk iş alemini sonuna kadar desteklemeyi boyun borcu olarak gördüğünü sözlerine  ekledi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!