Kalorifer yanmayınca sokağa döküldüler

Güncelleme Tarihi:

Kalorifer yanmayınca sokağa döküldüler
Oluşturulma Tarihi: Ekim 19, 2011 00:00

Dolarla ödedikleri aidat, protesto gösterilerinin ardından liraya çevrilen Elmadağa TOKİ konutları sakinleri bu kez de, kaloriferler yanmayınca sokağa döküldü.

ELMADAĞ’da son günlerde havaların yağışlı ve hissedilir derecede soğuması sonucu yanmayan kalorifer kazanları, Elmadağ TOKİ sakinlerini gece vakti sokağa döktü. Yönetimi istifaya çağıran yüzlerce vatandaş, çeşitli sloganlar atıp, tepkilerini dile getirdiler.

Üşüdüklerini ifade eden yaşlısı genci yüzlerce vatandaş, “Elmadağ soğuk bir bölge. ‘Kömür yok’ diye kaloriferleri yakmıyorlar. Konutlarda ısı akşamları 7 dereceye kadar düşüyor. Düzenli yakıt aidatlarını ödememize rağmen kaloriferleri yakmıyorlar.

Kömür yok diyorlar

Gerekçe kömür yok diyorlar. Kömür neden şimdiye kadar temin edilmedi. Evlerde bebeğinden yaşlısına kadar üşüyoruz. Bu konutlarda yaşayanlar alt gelir grubuna dahil insanlar. Havaların iyice soğumasına rağmen yanmayan kaloriferler nedeniyle elektrikli ısıtıcılarla ısınmaya çalışırken yüklü elektrik faturası ödeyeceğiz” dediler.

Yönetim ortada yok

Elmadağ TOKİ konutlarında 16 blokta 528 daire ve 2 bin kişiden fazla insan yaşadığını belirten site sakinlerinden Ali Demirci ve Neşet Kahraman, “Tatmin edici cevap alamadığımız site yönetimi ortada yok. Binlerce insan soğuklarla mücadele ederek elektirikli ısıtaçlarla ısınmaya çalışıyorlar. Yakıt aidatlarımızı düzenli ödememize rağmen kaloriferler yanmıyor” dedi.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!