Her dilde moda

KISA bir süreliğine sizlere Londra’dan bildiriyorum.

Haberin Devamı

Modayla bu kadar iç içe, aynı zamanda da bu kadar kozmopolit bir şehirdeyken de farklı ülkelerden gençlerin modayla ilgili görüşlerini sizin için bir araya getirdim. İşte sorularım işte cevaplar...

-Moda senin için ne ifade ediyor?
-En sevdiğin modacı?
-Sence karşı cinsin ve hemcinslerinin moda adı altında yapabileceği en kötü şey nedir?
-Bu sezon favori parçan nedir?
Carine (26 yaşında-İsviçre)
-Bence moda insanları aynılaştırmadıkça güzel. Zaman zaman değişik hissetmek isteyip, değişik giyindiğinizi düşündüğünüzde bile sokaklarda birçok ‘siz’ görmek sıkıcı olabiliyor. Bu nedenle farklı tasarımları seviyorum.
-Moschino her sezon harikalar yaratıyor.
-Bence bir erkeğin moda adına giyebileceği en çirkin şey çok düşük belli kotlar. Bir kadın için de  her yere eşofmanlarıyla gitmek olabilir. Onları sadece spor yaparken giymeyi seviyorum.
-Bu sezon favori parçam dört parmağa birden takılan tek parça yüzükler.

Haberin Devamı

PARA BASAN MAKİNE
Carlo (24 yaşında-İtalya)

Bence moda, para basan bir makine. İnsanoğlu tarafından yaratıldığından bu yana saçma da gelse, çılgınca da gelse bu konuda ciddi olarak işe yarıyor.
En sevdiğim modacı için seçim yapmak zor. Hazır giyimdeki yüksek kalite ürünleri için genelde Gucci’yi tercih ediyorum. Fakat zarafeti nedeniyle bir numarayı Hermes çizgisi alabilir. Ayrıca bir İtalyan markası olan Lorenzo Banfi’nin mokasenleri benim vazgeçilmezlerimden.
Bence bir kadının sırf moda olduğu için giyebileceği en kötü şey kapri pantolonlar. Kadınlara etek-ceket takımların ve topuklu ayakkabının her şeyden çok yakıştığını düşünüyorum. Bir erkeğinse giyebileceği en kötü şey sandalet.
Favori parçalarım renkli papyonlar ve Hermes kıravatlar.

KESİP BİÇİYORUM
Sylvia (23 yaşında-İtalya)

Moda ve tasarım benim hayatımın bir parçası ancak modanın, dönemin trendlerinin katı kuralları içerisinde olmasını ve insanların kıyafet seçimlerine göre sınıflandırılmasını doğru bulmuyorum.
En sevdiğim modacı sanırım benim. Aldığım her giysiye yeni şeyler eklemeyi veya kesip biçerek bambaşka bir şekle getirmeyi çok seviyorum ve bu konuda kendime güveniyorum.
Bence bir erkeğin yapabileceği en kötü şey plaj dışında da parmak arası terlik giymek. Bayanlarda da UGG gibi hantal botları sevmiyorum.
Bu sezon favori parçam sarı renkli yüksek topuklu ayakkabılarım.

Haberin Devamı

MODA SAMBA GİBİ
Joao (29 yaşında-Brezilya)

Bence moda hayatı daha hoş hale getirebilen bir kültürdür. Tıpkı samba gibi hayata neşe katar.
Kendim için Emporio Armani’den severek alışveriş yaparım. Ancak Brezilyalı modacı Samuel Cirnansck’ın tasarımlarını çok zekice buluyorum ve kadınlara çok yakıştırıyorum.
Kadınların el ve ayak tırnaklarında kırmızı ojeye tahammül edemiyorum. Bir erkeğinse moda için yapabileceği en kötü şey slip mayo giymektir sanırım.
Favori parçam kesinlikle kemik gözlükler, gözlerim bozuk olmamasına rağmen gözlüklerimi hiç çıkarmıyorum.

Yazarın Tüm Yazıları