Tatlıses'e ölüm pususu kurdular

Güncelleme Tarihi:

Tatlısese ölüm pususu kurdular
Oluşturulma Tarihi: Aralık 14, 2003 02:03

İbrahim Tatlıses'i TEM Stüdyoları'ndaki programının çıkışında öldürmek için otoyolda pusu kurdukları iddiasıyla üç kişi yakalandı. Türkücü, zanlılar programın bitiş saatini şaşırınca kurtuldu.

Zanlılar, dün saat 02.00'de O-2 Otoyolu Gaziosmanpaşa Kavşağı yakınında park halindeki beyaz Ford Focus otomobilin trafik ekiplerinin dikkatini çekmesiyle yakalandılar. Çalıntı olduğu anlaşılan otomobildeki aramada bir tabanca, bir Kalaşnikof ve şarjör ile 90 mermi, kar maskesi ve eldiven bulundu. Otomobildeki Sinan Güçlü, İnan Deliktaş ile Mikail Özdil, polisteki ilk sorgularında İbrahim Tatlıses'i ‘‘Tek Tek İbo Show’’ programı çıkışında öldürmeyi planladıklarını söylediler. Zanlılar ‘‘ülkücü’’ olduklarını, Tatlıses'i programında Kürtçe şarkı söylediği için öldürmek istediklerini belirttiler. Sonra ifade değiştiren zanlıların, 4 yıl önce Tatlıses'in arabasını kurşunlatan ve organizatör Hasan Bora'ya silahlı saldırı düzenletmekten yargılanan Abdullah Uçmak'ın adamları olduğu saptandı. Zanlılar şunları söylediler:

ÇIKIŞINI ŞAŞIRDILAR

‘‘Bir gün önceden gasp ettiğimiz otomobile, başka bir araçtan çaldığımız plakaları takıp hazırlıkları tamamladık. Programın 00.30'da biteceğini tahmin ederek 01.00’de TEM’de beklemeye başladık. İbo'nun Doblo marka otomobil kullandığını biliyorduk. Yanımızdan geçerken veya takip edip öldürecektik.’’ Zanlılar, Organize Şuçlar Şube Müdürlüğü'ne götürülürken Sinan Güçlü ‘‘Herkesin hesabı bir gün mutlaka görülecektir’’ diye bağırdı. Bu arada program çekimi sırasında gergin görünen Tatlıses, konuklardan Latif Doğan'ın ‘‘Küstüm’’ adlı şarkısıyla kendisini eleştirenlere gönderme yaparak ‘‘Bana yapılanlara, hareketlere küsüm. Beni kimseye küstürmeyin. Askerliğimi 30 yıl önce yaptım. Bana yine askerlik yaptırmayın. Bütün Türkiye yanımda, destek mesajları yağıyor’’ dedi. Tatlıses, 22.30 sıralarında çekimleri bitirip stüdyoyu terk etti. Şanlıurfa'dan gelen hemşerilerince sıkı korumaya alınan Tatlıses'e 20'yi aşkın otomobil eşlik etti.

Tatlıses’i hemşerileri koruyor

Tatlıses’in önceki gece TEM Stüdyosu'ndaki program çekimlerinde geniş güvenlik önlemleri alındı. Binaya girenler sıkı kontrolden geçirildi. Çıkışta türkücüyü hemşerileriyle dolu 20 otomobil takip etti. Zanlılar Sinan Güçlü, İnan Deliktaş ile Mikail Özdil’in Organize Suçlar Şube Müdürlüğü’ndeki sorguları sürüyor (yanda).
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!