Savunma Sanayi Müsteşarı Bayar'a Kazakistan bağımsızlık madalyası

Güncelleme Tarihi:

Savunma Sanayi Müsteşarı Bayara Kazakistan bağımsızlık madalyası
Oluşturulma Tarihi: Ekim 11, 2011 22:17

Kazakistan ile Türkiye arasındaki ilişkilere katkısından dolayı Savunma Sanayi Müsteşarı Murad Bayar'a, Kazakistan ulusal bağımsızlık madalyası verildi.

Haberin Devamı

Kazakistan'ın Ankara Büyükelçiliği'nde düzenlenen törenle iki ülke arasındaki ilişkilerin gelişmesine katkıda bulunan Savunma Sanayi Müsteşarı Murad Bayar, Aselsan Genel Müdürü Cengiz Ergeneman, Makine Kimya Enstitüsü Genel Müdürü Ünal Önsipahioğlu ve emekli Savunma Sanayii Müsteşar Yardımcısı İsmail
Tohumcu'ya plaketleri verildi ve nişanları takıldı.

Törende konuşma yapan Bayar, Kazakistan Savunma Bakanlığı ve Kazakistan Büyükelçiliği'ne teşekkür ederek, ekip olarak iki ülke arasındaki ilişkilerin geliştirilmesinde ciddi mesafeler katettiklerini bildirdi. Bu işbirliğinin kısa zamanda somut sonuçlara ulaşmasını umduklarını belirten Bayar, Türk ve Kazak silahlı kuvvetleri için müşterek projeleri gerçekleştirmeyi arzuladıklarını ifade etti.

Kazakistan'ın Ankara Büyükelçisi Canseyit Tüymebayev de yaptığı konuşmada, Kazakistan'ın bağımsızlığının ve Kazakistan-Türkiye ilişkilerinin 20. yılını kutladıklarını, Kazakistan'ın bağımsızlığını dünyada ilk olarak tanıyan Türkiye'ye müteşekkir olduklarını söyledi.

Haberin Devamı

Türkiye ile Kazakistan'ın 2009 yılında “Stratejik Ortaklık” anlaşması imzaladığını anımsatan Tüymebayev, iki ülke arasında karşılıklı ziyaretlerin arttığını, 20-21 Ekim'de Başbakan Recep Tayip Erdoğan'ın, Aralık ayı içinde de Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'ün Kazakistan'a ziyaretinin beklendiğini kaydetti.
İki ülke arasında kurulan Kazakistan Aselsan Engineering şirketinin öncelikle askeri elektronik ve elektro-optik sistemlerin üretimini amaçladığını, ileriki dönemlerde işbirliği kapsamının genişletilmesini amaçladıklarını anlatan Tüymebayev, şirketin araştırma ve geliştirme faaliyetlerini yürüteceği tesis inşaatının 2012 yılın ilk yarısında iki ülke Cumhurbaşkanları tarafından açılmasının planlandığını kaydetti.

Konuşmaların ardından Kazakistan Büyükelçisi Tüymebayev, Türkiye ile Kazakistan arasında somut işbirliği kurulmasına emeği geçen Savunma Sanayii Müsteşarı Murad Bayar, Savunma Sanayii Emekli Müsteşar Yardımcısı İsmail Tohumcu, Aselsan Genel Müdürü Cengiz Ergeneman ve MKEK Genel Müdürü Ünal Önsipahioğlu'na bağımsızlık madalyasını taktı.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!