Sonbahar sağanakla geldi

Güncelleme Tarihi:

Sonbahar sağanakla geldi
Oluşturulma Tarihi: Ekim 10, 2011 00:00

İzmir’de önceki gece saatlerinde başlayan ve sabaha karşı şiddetlenen yağmur, hayatı olumsuz etkiledi.

Haberin Devamı

Hatay ve Güzelyalı semtleriyle, Narlıdere ilçesinde bazı ev ve iş yerlerini su bastı. Yağış nedeniyle şehir merkezinde çok sayıda maddi hasarlı trafik kazası yaşanırken, itfaiye ve İZSU ekipleri özellikle Konak ilçesinde su baskınlarına karşı yoğun önlem aldı. Meteoroloji Genel Müdürlüğü’nden alınan bilgiye göre, İzmir şehir merkezinde metrekareye 41 kilogram yağış düştü. Dikili ve Bergama ise metrekaraye 63 kilogram yağışla en fazla yağmur alan bölgeler oldu.
Denizli’de fırtınada kent merkezinde çok sayıda ağaç yerinden sökülüp, devrildi. Şiddetli fırtına çatılardaki kiremitleri uçurdu.
Muğla’nın Bodrum İlçesi’nde de dün sabaha karşı başlayan ve şiddetini gittikçe arttıran lodos, ilçede hayatı olumsuz etkiledi. Rüzgarın hızı zaman zaman saatte 65 kilometreyi bulurken, metrekareye iki saatte 51 kilogram yağış düştü. Şiddetli lodosla oluşan dev dalgalar sahildeki restoran, otel ve benzeri işyerlerini sular altında bıraktı, küçük balıkçı tekneleri battı, iskeleler parçalandı. Feribot seferleri iptal edildi.
Muğla’nın Marmaris İlçesi’nde şiddetli fırtına, açıkta demirli duran “Tambuka” adlı 20 bin dolarlık yelkenliyi karaya sürükledi. Dip çapasının kurtulmasıyla karaya doğru sürüklenip, yan yatan yelkenli tekne batma tehlikesi geçirdi.

Sonbahar sağanakla geldi


Fırtınayla birlikte

Aydın’ın Didim ile Söke ilçelerinde etkili olan fırtına ve sağanak yağmur da hayatı olumsuz etkiledi. Didim’de bazı tekneler karaya otururken bazı balıkçı tekneleri de denize sürüklendi. Söke’de de yağmur nedeniyle yüzlerce dönümlük pamuk tarlası adeta göle döndü. Manisa’ya metrekare başına 12, Akhisar’a 25, Aydın’a 6,6 ve Söke ilçesine 28 kilogram yağış düştüğü bildirildi.     

Haberin Devamı

Antalya’da eğitime 1 gün zorunlu mola

ANTALYA’da dün şiddetli yağış ve fırtına nedeniyle ev ve işyerlerini su bastı. Araçlarında mahsur kalanlar, iş makineleri ve itfaiye ekiplerinin yardımıyla kurtarıldı. Antalya Milli Eğitim Müdürü Osman Nuri Gülay, bugün de etkili olması beklenen yağış ve fırtına nedeniyle ilk ve orta öğretim okullarındaki eğitime 1 gün zorunlu ara verildiğini açıkladı. Gülay, yarın için ayrı bir değerlendirme yapılacağını söyledi. Antalya Havalimanı’nda kötü hava şartları nedeniyle bazı uçuşlarda rötarlar yaşandı.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!