Mall of İstanbul ve Ali Sami Yen’i Moskova ve Londra’da da pazarlayacak

Güncelleme Tarihi:

Mall of İstanbul ve Ali Sami Yen’i Moskova ve Londra’da da pazarlayacak
Oluşturulma Tarihi: Ekim 10, 2011 00:00

Torunlar GYO Pazarlama ve Satıştan Sorumlu Genel Müdür Yardımcısı Emre Torun, perakende odaklı tanınmalarına karşın konutta da önemli yol kat ettiklerini belirterek, cirosal anlamda sektörün 3 büyük firmasından biri olmayı hedeflediklerini söyledi. Torun, Mall of İstanbul ve yıl sonuna kadar satışa çıkacak olan Ali Sami Yen projelerini başta Londra ve Rusya olmak üzere yurtdışında da satışa çıkaracaklarını açıkladı.

TÜRKİYE’nin bir çok ilinde inşa ettiği alışveriş merkezi projeleriyle bilinen ve konut geliştiriciliğinde hızla yol alıp geniş portföye sahip olan Torunlar GYO, sektörde ilk 3’e yerleşmeyi hedefliyor. Torunlar GYO Pazarlama ve Satıştan Sorumlu Genel Müdür Yardımcısı Emre Torun, uzun zamandır gayrimenkul işinde olmalarına karşın perakende sektöründeki faaliyetleriyle daha çok anıldıklarını belirterek, “Torunlar GYO’yu daha çok alışveriş merkezi odaklı tanıyorlar ancak
/images/100/0x0/55eb252ff018fbb8f8ae3346
biz konutta da önemli yol aldık konut adedi olarak değil ama cirosal anlamda sektörün 3 büyük firmasından biri olmayı hedefe koyduk” dedi. Torun, Mall of İstanbul ve yıl sonuna kadar satışa çıkacak olan Ali Sami Yen projesini uluslararası şirketler aracılığıyla başta Londra ve Rusya olmak üzere yurtdışında da pazarlayacaklarını açıkladı.

GYO’da hedef birincilik

2006 yılından itibaren Bursa Korupark ile başlayan konut geliştiriciliği konusunda ciddi yol aldıklarını vurgulayan Emre Torun, şunları söyledi: “Alışveriş merkezi, ofis, konutu birleştirdiğinizde farklı karma kullanımlı projeler gerçekleştirebiliyoruz. Korupark’ta, Nish İstanbul’da ve son olarak Mall of İstanbul’da bunun örneğini çok iyi gördük. Maliyetleri yüksek olan ama katmadeğeri yüksek projeler yapıyoruz. Ali Sami Yen projesi adet olarak az olsa da, başka bir tane toplu konut projesinin 10 bin dairesine eşdeğer olacak. Biz de bu nedenle cirosal ya da yatırım bazında ilk 3’te yer almayı hedefliyoruz. GYO tarafında ise şu anda Emlak Konut GYO’nun ardından ikinci büyük gayrimenkul yatırım ortaklığı konumundayız. Uzun vadede birinci sıraya yerleşmek istiyoruz.”

Ali Sami Yen yıl sonunda

İstanbul İkitelli’de hayata geçirdikleri Mall of İstanbul projesinde satışların devam ettiğini, yıl sonuna kadar Ali Sami Yen ve Esentepe’deki Torun Tower projelerini aynı anda satışa çıkaracaklarını söyledi. Torun, şöyle konuştu: “TOKİ’ye olan gelir taahhüdümüzü karşılayacak ve ilk alanları da kazandıracak şekilde fiyat politikası uygulayacağız. Burada metrekare fiyatını dolarla çıkmamak gibi bir stratejimiz olacak. Fiyatları Türk Lirası cinsinden belirleyeceğiz. Çünkü Türkiye’de Levent-Zincirlikuyu bölgesinin dışında konutun dolarla satılmasının manası yok. TOKİ’nin şartnamesinde de TL fiyatlarıyla çıkmamız gerektiği yazıyor. Fiyatlar dolar bazında olduğunda o evin fiyatının doğruluğunu anlayamazsınız. Ancak dolar üzerinden kiralamalar farklı. 10-15 yıllık kontrat yapıp, bankalardan uzun vadeli borçlanıyorsunuz.”
Başta Mall of İstanbul ve Ali Sami Yen projeleri için dünyanın belli başlı şehirlerinde satışa çıkmak gibi planlarının olduğunu da anlatan Torun, “İstanbul’a gelmeden de İstanbul çok rahat satılabilir. Şu anda Londra ve Rusya için çalışmalarımız var. Kendimiz gidip ofis açmayacağız. Uluslararası firmalarla görüşme halindeyiz” dedi.

Elin taşıyla elin kuşunu vuruyorlar

ALİ Sami Yen arazisi için alınan yürütmeyi durdurma kararı nedeniyle nisan-mayıs ayında planlanan satışa çıkma tarihinin yıl sonuna ertelenmesinin, finansal açıdan herhangi bir sorun oluşturmadığını dile getiren Emre Torun, sektör hakkında şunları söyledi: “Biz planlarımızı yıllık hazırlıyoruz. Bir projeden gelecek finansmanı düşünüp hareket etmiyoruz. Lehman Brothers krizi çıktığında Nish İstanbul projemize başlamıştık, satışa dahi çıkmadan inşaata devam ettik. Ancak herkesin böyle bir strateji yapma imkanı olmayabilir. Çünkü piyasada elin taşıyla elin kuşunu vurmak isteyen çok firma var. 300 milyon liralık projeye başlıyor, hesabında 50 milyon lirası var. Bizim sektörümüzün en büyük problemi bu. Konut sektörünün terse dönmesi gibi bir durum görmüyoruz ama bu şu demek değil ki her konut projesi başarılı olacak. ”

Mall of İstanbul’da metrekare fiyatı 6 bin lirayı görür

TORUNLAR GYO’nun, rezidans, alışveriş merkezi, ofis ve otelden oluşan konsepti ile Türkiye’nin en büyük karma projesi olmaya hazırlanan ve Uluslararası Gayrimenkul Ödülleri’nde Türkiye’yi dünya finalinde temsil edecek olan Mall of İstanbul projesinde ofis ve rezidanslarda satışların devam ettiğini belirten Emre Torun, şu bilgileri verdi: “Nisan ayında rezidansların metrekare birim fiyatı 2 bin 700 liradan başladık. Şu anda metrekare fiyatımız ortalama 3 bin 600 lirayı gördü. Proje tamamlandığında 6 bin lirayı göreceğine inanıyoruz. Toplam alanı 680 bin metrekare olan proje için tek parça ruhsat aldık. Bildiğimiz kadarıyla bir konut projesi için tek parçada alınan en büyük ruhsatı almış olduk. 10 bin konutluk projeler için bu ölçekte ruhsatlar alınıyor ancak tek parçada değil safha safha alınıyor.” Torun, alışveriş merkezinde kiralama çalışmalarının yıl sonuna kadar başlayacağını da sözlerine ekledi.

Çok katlı çelik projesi Ankara’da yükseliyor

HAFİF çelik yapı sistemleriyle konutlar inşa eden Akşan Grup’un şirketklerinden Akşan Prokar Gayrimekul Yatırım A.Ş. ilk çok katlı çelik projesini Ankara’da inşa ediyor. AnkaNatura ismiyle Beysukent’te 69 bin metrekarelik alanda Hacettepe Ormanı’nın eteklerine serilen projede 208 konut yer alıyor. İzmir’deki hafif çelik konut projesi 35. Sokak’ın ardından çok katlı çelik konut projesini hayata geçirecek olan Akşan Grup’un Yönetim Başkanı Melih Şimşek, “Çelik yapı sistemiyle inşa ettiğimiz ilk çok katlı konut projesi olan AnkaNatura özellikle depreme karşı dayanıklılığı ile öne çıkıyor. Bugün bina yapımında çelik kullanım oranı gelişmiş ülkelerin çok altında bir seviye olan yüzde 5 oranında. Bunun yüzde 4’ü de endüstriyel binalar” diye konuştu.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!