Başbakan Erdoğan'ın anne acısı

Güncelleme Tarihi:

Başbakan Erdoğanın anne acısı
Oluşturulma Tarihi: Ekim 07, 2011 10:15

Başbakan Erdoğan'ın annesi Tenzile Erdoğan bu sabah 09:15'te vefat etti. Erdoğan'ın 88 yaşındaki annesi uzun süredir tedavi görüyordu. Başbakan Erdoğan'ın Kısıklı'daki evinin önüne taziyeleri kabul etmesi için taziye çadırı kurulacak.

Haberin Devamı

İstanbul'da bu sabah 09.15'te Hakkın rahmetine kavuşan Tenzile Erdoğan,  Rize'nin Güneysu ilçesinde dünyaya gelmişti. Başbakan Recep Tayyip Erdoğan,  Mustafa Erdoğan ve Vesile İlgen'in annesi olan Tenzile Erdoğan, 88 yaşındaydı ve  1955 yılından bu yana İstanbul'da yaşıyordu. Tenzile Erdoğan'ın gemi kaptanı olan eşi Ahmet Erdoğan ise 8 Aralık 1988'de vefat etmişti.      

Tenzile Erdoğan, 20 Eylül 2011 Salı akşamı karın ağrısı ve yüksek ateş  şikayeti nedeniyle başvurduğu hastanede tedavi altına  alınmış, kendisine safra kesesi kangreni tanısı konulmuştu. Erdoğan, 1 Ekim 2011  tarihinde kolesistektomi (safra kesesinin alınması) operasyonuna tabi  tutulmuştu.

ÖLÜM NEDENİ ANİ DOLAŞIM YETMEZLİĞİ

Ameliyat sonrasında yoğun bakımda klinik tablosu düzelen Tenzile Erdoğan,  tamamen iyileşmiş olarak servise alınmış durumdaydı. Ancak bu sabah 07.30'da  serviste, ani dolaşım yetmezliği tablosunun gelişmesinin akabinde Tenzile  Erdoğan'ın, yapılan tüm müdahalelere rağmen kurtarılamadığı öğrenildi.

Haberin Devamı

Tenzile Erdoğan, yarın öğle vakti Fatih Camisi'nde kılınacak cenaze  namazının ardından Karacaahmet Mezarlığı'nda toprağa verilecek.

BAŞBAKAN ERDOĞAN VE ANNESİNİN FOTOĞRAFLARI

BAŞBAKAN EVİNDE  

Acı haberi alır almaz hastaneye gelen Başbakan Erdoğan saat 12.00'da makam aracıyla hastaneden ayrıldı.

Erdoğan'ın annesi Tenzile Erdoğan'ın cenazesini taşıyan cenaze arabası da  makam aracının ardından hastaneden hareket etti. Erdoğan ile eşi Emine Erdoğan ve kızı Sümeyye Erdoğan da hastaneden  ayrıldı. Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın annesi  Tenzile Erdoğan'ın (88) cenazesi, hastaneden alınarak Erdoğan ailesinin ikamet ettiği Kısıklı'daki  konuta getirildi.

HASTANEYE ZİYARETÇİ YAĞDI, BAŞBAKAN CUMA NAMAZI KILDI

ERDOĞAN CUMA NAMAZI ÇIKIŞI BÖYLE GÖRÜNTÜLENDİ / WEB TV 

Burada, bir süre yakınlarının taziyelerini kabul eden Erdoğan, daha sonra cuma  namazını kılmak için Kardeşi Mustafa Erdoğan ile birlikte Üsküdar'daki Marmara  İlahiyat Vakfı Camisi'ne geçti. 

Başbakan Erdoğan ve kardeşi Mustafa Erdoğan'a, cuma namazında Başbakan  Yardımcısı Ali Babacan, Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanı Mehmet Mehdi Eker,  İstanbul Valisi Hüseyin Avni Mutlu, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir  Topbaş, İstanbul Emniyet Müdürü Hüseyin Çapkın, AK Parti İstanbul Milletvekili  Hakan Şükür, AK Parti İstanbul İl Başkanı Aziz Babuşcu, Çekmeköy Belediye Başkanı  Ahmet Poyraz, Fatih Belediye Başkanı Mustafa Demir'in yanı sıra damadı Berat  Albayrak da eşlik etti.

Erdoğan, cuma namazını da kıldıran Diyanet İşleri Başkanı Mehmet Görmez  ile makam aracında bir süre görüştü.

Erdoğan daha sonra, kardeşi Mustafa Erdoğan ile birlikte Marmara İlahiyat  Vakfı Camisi'nden ayrıldı.

BAŞBAKAN ERDOĞAN HASTANEDEN BÖYLE AYRILDI / WEB TV

Haberin Devamı

TAZİYE ÇADIRI KURULACAK

Başbakan Erdoğan'ın Kısıklı'daki evinin önüne taziyeleri kabul etmesi için taziye çadırı kurulacak.

TAZİYE MESAJLARI

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Ömer Çelik, Gıda, Tarım ve Hayvancılık  Bakanı Mehdi Eker, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş, AK Parti  İstanbul İl Başkanı Aziz Babuşcu, Üsküdar Belediye Başkanı Mustafa Kara, Şişli  Belediye Başkanı Mustafa Sarıgül, Eyüp Belediye Başkanı İsmail Kavuncu, İstanbul  Emniyet Müdürü Hüseyin Çapkın, İstanbul Müftüsü Mustafa Çağrıcı, İTÜ Rektörü  Prof. Dr. Muhammed Şahin, TDİ Genel Müdürü Burhan Külünk, futbol yorumcusu Rıdvan  Dilmen, iş adamı Ali Ağaoğlu da hastaneye gelerek, Başbakan Erdoğan'a  taziyelerini sundu. 

Haberin Devamı

BAŞBAKAN ERDOĞAN KARACAAHMET MEZARLIĞI'NDA / WEB TV

CENAZE YARIN

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın 88 yaşındaki annesi  Tenzile Erdoğan, yarın Fatih Camisi'nde öğle vakti kılınacak cenaze namazının  ardından Karacaahmet Mezarlığı'nda toprağa verilecek.

FATİH CAMİİ'NDE HAZIRLIK

Tenzile Erdoğan’ın (88) cenaze namazının kılınacağı Fatih Camii’nde yoğun bir çalışma başlatıldı. Fatih Belediyesi yetkilileri devam eden yol yapım ve yenileme çalışmasına hız verilirken, emniyet yetkilileri de cami çevresinde yarın için alınacak güvenlik önlemlerini değerlendirdi.  

FATİH CAMİSİ'NDE HAZIRLIK / FOTO GALERİ

İlk olarak Fatih Belediyesi cami girişindeki devam eden yol çalışmasını hızlandırdı. Belediye çalışanı işçiler, caminin içi ve çevresinde temizlik çalışması başlattı. Cenaze törenine yoğun katılım beklenmesi nedeniyle yeşillik alandaki demir korkuluklar kaynak makinesiyle kesildi. Fatih Belediye Başkanı Mustafa Demir çalışmaları yerinde inceledi. Demir, "Başbakanımızın annesi Tenzile Hanım’ın yarın yapılacak cenaze töreni için çalışmalarımız başladı. Zaten burada süren rutin çalışmalarımız vardı. Ancak yarına kadar yetiştirilmesi gereken bazı çalışmalarımız var. Muhtemelen cenaze çok kalabalık olacak. Yeşil alana da taşacağını düşünüyoruz. Demir parmakları da kesiyoruz, insanların rahatlıkla namazını kılıp dışarı çıkmalarını sağlamaya çalışıyoruz" dedi.

Haberin Devamı

Öte yandan, polis müdürleri de alınacak güvenlik önlemleri kapsamında gerekli incelemeleri başlattı. Güvenlik güçleri, cenaze törenin güvenlik açısından sorunsuz geçmesi için her ayrıntıyı değerlendirdi.  

SARAYBOSNA'DA GIYABİ CENAZE NAMAZI KILINACAK

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın vefat eden annesi Tenzile Erdoğan için, Bosna-Hersek'in başkenti Saraybosna'da gıyabi cenaze namazı kılınacak.

Bosna-Hersek İslam Birliği (Diyanet İşleri Başkanlığı) tarafından bugün ülkedeki bütün camilerde okutulan cuma hutbesinde, Başbakan Erdoğan'ın annesinin vefatı halka duyuruldu. Başbakan Erdoğan'a taziye mesajının okunduğu ve Tenzile Erdoğan'ın vefatından duyulan üzüntünün dile getirildiği hutbede, Reis-ul Ulema Dr. Mustafa Ceriç'in de yarın cenaze namazına katılmak için İstanbul'a gideceği ifade edildi.

Haberin Devamı

Cuma hutbesinde, ayrıca yarın öğlen namazını müteakip ülkenin en büyük camisi olan tarihi Gazi Hüsrevbey Camisi'nde de Başbakan Erdoğan'ın annesi için gıyabi cenaze namazı kılınacağı vurgulandı.

ZİYARETLER İPTAL

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın 9 Ekim Pazar  günü Hatay'a gerçekleştireceği ziyaret iptal edildi.

Başbakan Erdoğan'ın Hatay'a gerçekleştireceği  ziyaret, annesinin vefatı nedeniyle iptal edildi. Erdoğan, Hatay'da Suriye'den  gelen vatandaşlar için oluşturulan kampı ziyaret edecekti.  

Öte yandan, Başbakan Erdoğan'ın yarın Bursa'ya yapacağı ziyaretin de  iptal edildiği öğrenildi.

BAŞBAKAN ERDOĞAN HASTANEDE / WEB TV

ERDOĞAN ANNESİNİ ANNELER GÜNÜ'NDE BÖYLE ZİYARET ETMİŞTİ / WEB TV

KILIÇDAROĞLU'NDAN TAZİYE TELEFONU

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Başbakan Erdoğan'ı arayarak taziye dileğini iletti. 

"ANNEM İYİ DUA EDİN" DEMİŞTİ     

Başbakan Erdoğan, Güney Afrika ziyaretine çıkmadan önce safra kesesi ameliyatı olan annesini ziyaret etmiş, "Annem iyi ama dua edin. Daha iyi. Daha iyi olmasa yola çıkmazdım. Birkaç güne hastaneden çıkacak. Dua edin” demişti.      

“ANNEM AYAĞININ ALTINI ÖPTÜRMEZ”

Başbakan Tayyip Erdoğan Anneler Günü'nde, annesinin elini öpmüş ve bir demet çiçek sunarak, “Cennet annelerin ayakları altında, babaların ayakları altında değil. Bu bakımdan annelerin ayaklarının altı öpülesidir. Gerçi benim annem ayağının altını bana pek öptürmüyor ama bazen zorluyorum. Böyle de bir durumumuz var” demişti.

ABİSİ 2006'DA VEFAT ETMİŞTİ

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın ağabeyi Hasan Erdoğan da İstanbul’da kanser tedavisi görürken 26 Haziran 2006’da vefat etmişti.

"BAŞBAKAN ANNESİNE ÇOK DÜŞKÜNDÜ"

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın annesi  Tenzile Erdoğan'ın vefatı nedeniyle baba ocağı Rize'nin Güneysu ilçesindeki  yakınları İstanbul'a gitti.

Hastanede bir süredir tedavi altında bulunan  Tenzile Erdoğan'ın vefat haberinin ardından İstanbul'a gitmeye hazırlanan Güneysu  Belediye Başkanı Ahmet Minder, basın mensuplarına yaptığı açıklamada, birkaç gün  önce kendisinin de İstanbul'da olduğunu söyledi.

Minder, “Halamız yaklaşık bir ay önce buradaydı. O zaman iyi durumdaydı  ama takdiri ilahi. Safra kesesi ameliyatı geçirdi, ondan sonra da bir türlü  toparlayamadı. Dünya lideri yetiştiren bir annemizi kaybetmenin derin üzüntüsü  içindeyiz. Sürekli görüştüğümüz, elini öptüğümüz, hayır duasını aldığımız bir  annemizdi. Kendisine Allah'tan rahmet diliyoruz. Başta Başbakanımız olmak üzere  tüm aile fertlerine baş sağlığı diliyoruz. Milletimizin başı sağ olsun” dedi.

Başbakan Erdoğan'ın bir dünya lideri, büyük bir önder olduğunu dile  getiren Ahmet Minder, “Böyle bir lideri yetiştiren validemizi ebediyete yolcu  edeceğiz. Acımız büyük, mekanı cennet olsun diyoruz” diye konuştu.

Minder, "Tenzile Hanım 1,5 ay önce buradaydı. Sohbet etmiştik. Başbakanımızın validesine ne kadar düşkün olduğunun yakın tanığıyım. Tenzile Hanım mütevazi şahsiyetiyle bilinirdi. Hayırsever işadamımızın yapmış olduğu bir hastaneye başbakanımız istekli olmasa da Tenzile Hanımın adı verildi. Tenzile Hanım o zaman ‘Buna ne gerek vardı?’ diye tepki verdi

"TAYYİBİM" DERDİ

Bir başbakan annesi olarak kendisini hiç düşünemezdi. Yokluk dönemlerinde bütün sıkıntıları yaşamış bir anneydi. Çocuklarını en iyi şekilde yetiştirmeye çalışmış bir anneydi. Mütevazi, kendi halinde bir hanımefendiydi. Tenzile anamız bütün acıları yaşadı. Ana oğul olarak çok samimi içten bir ilişkisi vardı. ‘Tayyibim’ derdi. O da annesine çok düşkündü. İstanbul’a her geldiğinde babasının kabrine gider, sonra annesinin elini öpmeye giderdi." dedi.

Tenzile Erdoğan'ın ailesiyle birlikte uzun yıllar önce Güneysu'dan  İstanbul'a taşındıklarını belirten Minder, “Ama zaman zaman memleketine  geliyordu. En son Ramazan öncesi buradaydı. Burada bizleri de ziyaret etti,  birlikte oturduk. Son sohbetimiz de o oldu zaten. Ondan sonra görüşme imkanımız  olmadı, hastaneye yattı. Hastanede de görüşme imkanımız olmadı” dedi.
 
Başbakan Erdoğan'ın Güneysu ilçesinden komşusu Fatma Karslı ise Tenzile  Erdoğan'ın vefatını televizyondan öğrendiğini belirterek, “Tenzile Erdoğan ile  buraya her geldiğinde görüşürdük, sohbet ederdik. En son geldiğinde de yine  görüştük. Vefatından derin üzüntü duyuyoruz, Allah rahmet etsin” diye konuştu.
Erdoğan'ın diğer bazı komşuları da Tenzile Erdoğan'ı çok sevdiklerini  belirterek, vefatından dolayı duydukları üzüntüyü dile getirdiler.

MEMLEKETİ GÜNEYSU’DA HÜZÜN

Başbakan Recep Tayip Erdoğan’ın annesi Tenzile Erdoğan’ın vefat ettiği haberi, memleketi Rize’nin Güneysu İlçesi Merkez Mahallesi’nde de büyük üzüntüye neden oldu. Haberi alan Erdoğan’ın çok sayıda akrabası, cenaze törene için İstanbul’a doğru yola çıktı, komşuları ise çok üzüntülü olduklarını dile getirdi.

Başbakan Erdoğan’ın annesi Tenzile Erdoğan’ın vefat haberi, memleketi Rize’nin Güneysu İlçesi’ne sabah saatlerinde ulaştı. İstanbul’da hastanede bulunan akrabalarının vefat haberini vermesinin ardından Tenzile Erdoğan’ın Güneysu’da yaşayan kardeşleri Kemal, Ali ve Saim Mutlu ile yeğenleri hemen İstanbul’a hareket etti.

KOMŞULARI ÇOK ÜZÜLDÜ

Başbakan Erdoğan’ın Merkez Mahallesi’ndeki komşusu Fatma Karslı, Tenzile Erdoğan’ın yakın arkadaşı ve anne tarafından yakın akrabası olduğunu belirterek, ölümünden dolayı büyük üzüntü duyduğunu söyledi. Karslı, "Çok üzgünüz. Bütün akrabalarına başsağlığı diliyorum. Benim 3 oğlum var. Bir de Tayyip, 4 oğlum var. Tenzile’ yi çok severdim. Bir ay önce görüşmüştük. Keşke cenazesine gidebilseydim" dedi.

Komşuları Saniye, Hatice ve Neriman Karslı'da, Tenzile Erdoğan’ın vefat haberine çok üzüldüklerini belirterek, çok sevdikleri bir arkadaşı, komşuyu kaybetmenin acısını yaşadıklarını söyledi.

BAŞBAKAN'IN MEMLEKETİNDE HÜZÜN / WEB TV

YAKINLARIYLA HASRET GİDERMİŞTİ

5 kardeşi olan ve 2 kız kardeşini daha önce kaybeden Tenzile Erdoğan’ın eşi Hacı Ahmet Erdoğan da 23 yıl önce vefat etmişti. Tenzile Erdoğan’ın 1950’li yıllardan sonra İstanbul’da yaşadığı ancak sürekli Güneysu’ya geldiği ve buradaki yakınları ile hasret giderdiği öğrenildi. Güneysu’da adı verilen bir hastane de bulunan Tenzile Erdoğan, son olarak 1.5 ay önce ilçeye gelerek yakınları ile hasret gidermişti. Bu ziyaretinde Güneysu Belediye Başkanı Ahmet Minder’in annesi Saadet Minder’i de evinde ziyaret eden Tenzile Erdoğan, köyde bir hafta kaldıktan sonra tekrar İstanbul’a dönmüştü. Tenzile Erdoğan’ın köyünde son çekilen fotoğraflarında sağlıklı olduğu görülmüştü.
 
BAŞBAKAN ERDOĞAN'A TAZİYE ZİYARETLERİ / WEB TV

BAŞBAKAN ERDOĞAN'A TAZİYE İÇİN HASTANEYE AKIN ETTİLER / WEB TV

BAKANLAR TAZİYE İÇİN İSTANBUL'A GELDİ / WEB TV

HASTANE VEFAT NEDENİNİ AÇIKLADI

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın annesi Tenzile Erdoğan’ın vefatıyla ilgili olarak hastaneden yazılı bir açıklama yapıldı. Açıklamada şöyle denildi: "Sayın Başbakanımızın anneleri Tenzile Erdoğan Hanımefendi (88 yaş), 30 Eylül 2011 saat:18.00’de akut karın tablosu ile hastanemize getirildi. Gerekli tıbbi hazırlıkları takiben gangrenöz kolesistit, peritonit, ağır sepsis tanıları ile ameliyata alındı. Ameliyat sonrası 5 gün yoğun bakımda tedavi gören hasta, klinik durumunun iyileşmesi üzerine 06.10.2011’de normal servise alındı. 07.10.2011 saat 07.30’da ani gelişen dolaşım bozukluğu nedeniyle tekrar yoğun bakıma alınan hastamız yapılan müdahalelere rağmen saat:09.15’te kaybedildi"     

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!