İki genç serbest

Güncelleme Tarihi:

İki genç serbest
Oluşturulma Tarihi: Ekim 07, 2011 00:00

İstanbul Abdi İpekçi Spor Salonu’nda 14 Mart 2010’daki Roman Çalıştayı’nda Başbakan Recep Tayyip Erdoğan konuştuğu sırada “Parasız eğitim istiyoruz, alacağız” yazılı pankart açınca örgüt üyesi suçlamasıyla tutuklanan Trakya Üniversitesi Teknik Bilimler Meslek Yüksek Okulu Makine Bölümü 2. sınıf öğrencisi Ferhat Tüzer ve Ankara Üniversitesi Dil Tarih Coğrafya Fakültesi Antropoloji Bölümü 4’üncü sınıf öğrencisi Berna Yılmaz 601 gün sonra özgürlüklerine kavuştu.

Haberin Devamı

 İstanbul 10’uncu Ağır Ceza Mahkemesi iki öğrencinin tutuksuz yargılanmasına karar verdi. Duruşmayı izleyen Berna’nın babası Yusuf Yılmaz ve Ferhat’ın annesi Hayat Tüzer kararı sevinç gözyaşlarıyla kutladı. Bazı yakınları ise “Adalet yerini buldu” diye bağırarak birbirlerine sarıldı.

Savcı tahliye istemişti

Duruşmayı, BDP’li milletvekilleri Sebahat Tuncel ve Sırrı Süreyya Önder ile CHP’li milletvekilleri Mahmut Tanal, Süleyman Çelebi, Alaattin Yüksel’in yanı sıra İstanbul Barosu eski Başkanı avukat Turgut Kazan, Gazeteci Ali Sirmen de izledi.  Ferhat Tüzer, Kandıra 2 No’lu F Tipi Cezaevi’ne, Berna Yılmaz Bakırköy Kadın Cezaevi’ne konulmuştu. İstanbul 10’uncu Ağır Ceza Mahkemesi’ndeki davanın 24 Mayıs 2011’deki duruşmasında Cumhuriyet Savcısı her iki öğrencinin de beraatlerine ve tahliyelerine karar verilmesi yönünde görüş bildirmiş, ancak mahkeme reddetmişti.

Haberin Devamı

‘Ben suçsuzum baba gurur duyabilirsin’

DURUŞMA öncesi açıklama yapan Berna Yılmaz’ın babası Yusuf Yılmaz şöyle isyan etti:
“4 yıl bu çocukları dişimizden tırnağımızdan artırdıklarımızla okuttuk. Okuldan atıldılar. ‘Baba bir suç işlemedim, gurur duyabilirsin, üzülme benim için’ dedi. Üzülmemek elde değil.” Ferhat Tüzer’in annesi Hayat Tüzer ise, parasız eğitim isteyen oğlunun bir anda eğitim hakkından olduğunu belirterek, “Oğlumun 2 yılı çalındı. Parasız eğitim hakkı istemek suç değildir. Artık bu işkencenin bitmesini istiyorum” diye konuştu.

İki genç serbest

18 AY SONRA TAHLİYE KARARI / WEB TV

Başbakan Erdoğan konuşurken pankart açınca örgüt üyesi suçlamasıyla tutuklanan üniversite öğrencileri Ferhat Tüzer ve Berna Yılmaz, tam 601 gün sonra özgürlüklerine kavuştu. Mahkeme iki gencin tutuksuz yargılanmasına karar verdi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!