Aşk çılgın aptal şeyler yaptırır

Aşk ve yaşlılık komedisi Çılgın Aptal Aşk, Steve Carell, Ryan Gosling ve Julianne Moore gibi usta oyuncuları buluşturuyor. X-Men serisinin meşhur Wolverine’i Hugh Jackman’ın oynadığı Çelik Yumruklar bilimkurgu ve aksiyonun iç içe geçtiği bir film. 1940’lar Şangay’ına gitmek isteyenler için Şangay, vasat korku filmi Katilin Yüzü haftanın diğer seçenekleri.

Haberin Devamı

Çılgın Aptal Aşk
Crazy, Stupid, Love
Yönetmen: John Requa,
Glenn Ficarra
2011/ABD/118’

“İster boşanmanın eşiğinde orta yaşlı insanlar olun, ister tutkulu genç bir çift, ister ilk gerçek aşkını yaşayan bir ergen… Aşk size çılgın, aptal şeyler yaptırır.” Bu haftanın öne çıkan filmi Çılgın Aptal Aşk’ın özlü sözü işte bu. Dışarıdan bakıldığında kusursuz bir hayata sahip olduğunu düşünebileceğiniz Cal Weaver, gördüğü Amerikan rüyasından karısı Emily’nin onu aldattığını ve dahası ayrılmak istediğini öğrenerek uyanır. Hiç uyarı olmadan ayağının altındaki halı çekilen Cal, tekrar dengesini kazanmaya çalışırken epey sendeler. Çünkü o, 40’ında, yalnız bir adamdır. Bu sırada, bir barda tanıştığı çapkınlıkta ve flörtleşmekte usta yakışıklı Jacob Palmer, Cal’e beklenmedik ve sıradışı bir yaşam tarzı sunar. Cal’a bekar bir hayat sürdürmenin püf noktalarını bu adam öğretecektir. Bir yandan da ergenliğe giren çocuklarıyla ilişkisini dengelemeye çalışan Cal kendini bir aşk üçgenini çözmeye çalışırken bulur.
Bad Santa (2003) ve Kediler ve Köpekler (Cats & Dogs) gibi filmlerin senaryolarında da birlikte çalışan, 2009’da Jim Carrey ve Ewan McGregor’ın eşcinsel aşıkları canlandırdıkları I Love You Phillip Morris (Türkiye’de ne yazık ki gösterime girmedi) filmiyle ilk kez yönetmen koltuğuna oturan Glenn Ficarra ve John Requa komedi konusunda becerikli bir ikili. Steve Carell, Ryan Gosling ve Julianne Moore gibi usta oyunculardan da aldıkları destekle ortaya eğlenceli bir komedi çıkarmışlar.

Haberin Devamı

Ringde robot var

Çelik Yumruklar
Real Steel
Yönetmen: Shawn Levy
2011/Hindistan-
ABD/127’

Yakın gelecekte, boks sporunun teknolojik bir hal aldığı bir dünyada geçen Çelik Yumruklar, 2,5 metre boyunda 900 kiloluk robotların ringlere çıkmasıyla unvan kazanma şansını kaybeden tükenmiş dövüşçü Charlie Kenton’ın hikayesini anlatıyor. Artık küçük çaplı bir organizatör olan Charlie, bir yer altı boks ringinden diğerine geçmek için hurda metalden kalitesiz robotlar yaparak geçimini sağlamaktadır. Charlie dibe vurunca, istemeden de olsa kendisinden ayrı yaşayan oğlu Max’le şampiyonada yarışacak bir yarışmacı yapıp eğitmek için birlik olur. Hiçbir kısıtlama olmayan bu vahşi arenada işler ciddiye bindikçe, Charlie ve Max bütün engellere rağmen, geri dönmek için son bir şans daha elde ederler.
Uzun bir televizyon geçmişi olan ve 2000’lerle birlikte Pembe Panter (The Pink Panther, 2006), Müzede Bir Gece (Night at the Museum, 2006) gibi büyük bütçeli komedilerle sinemada da adını duyuran Shawn Levy’nin yönettiği Çelik Yumruklar bilimkurgu ve aksiyonun iç içe geçtiği bir film. X-Men serisinin meşhur Wolverine’i Hugh Jackman, Lost’un Kate’i Evangeline Lilly ve Hollywood’un yükselen çocuk oyuncusu Dakota Goyo filmin başrollerinde.

Haberin Devamı

1940’lar Şangay’ında aşk ve komplo

Paul Soames, Pearl Harbor baskından 4 ay sonra Japonya’nın kontrolünde olan Şangay’a gelir. Kaybolan arkadaşının öldüğünü öğrenen Soames, bu ölümün arkasındaki sırları araştırırken, hem aşık olacak hem de kendi hükumetinin sakladığı çok daha fazla gizli gerçek olduğunu da keşfedecektir. 1940’lar Şangay’ında geçen filmde usta aktör John Cusack ve Uzakdoğu sinemasının starları Gong Li ve Chow Yun Fat oynuyor.

Vasat bir korku filmi

Bir gece evine dönerken sokakta bir cinayete şahit olan Anna, kaçmaya çalışırken katil tarafından saldırıya uğrar. Gözlerini hastanede açan Anna, çevresindeki insanları tanıyamadığını fark eder. Yüz körlüğü olarak da bilinen Prosopagnozi hastalığına yakalanmıştır. Kimseyi tanıyamayan Anna’nın hayatı tam bir kaosa dönüşmüştür. Seri katil ise çoktan Anna’nın peşine düşmüştür. Ölümcül Deney (Resident Evil) serisinin yıldızı Milla Jovovich’in başrolünde olduğu vasat bir korku filmi.

Yazarın Tüm Yazıları