Mahkemeden 50 dakika kararı

Güncelleme Tarihi:

Mahkemeden 50 dakika kararı
Oluşturulma Tarihi: Ekim 04, 2011 00:00

Ankara 5. Tüketici Mahkemesi, bir avukatın, AŞTİ’de, özel tahsis edilen park alanına aracını 39 dakika park ettiği için ödediği 4 liranın iadesi talebiyle açtığı davayı kabul ederken, “genel park alanlarının dışında, terminal içinde özel bir park alanı tahsis edilmesi halinde, ücretsiz sürenin 50 dakika olacağını” belirtti.

Avukat Emre Baturay Altınok, 11 Haziranda bir yolcusunu karşılamak üzere AŞTİ’ye gitti. Burada, yolcularını terminale getirmek veya götürmek için gelen araçlara özel olarak tahsis edilen alana otomobilini 39 dakika süreyle park eden Altınok’tan, işletmeci Keçiörengücü Spor Kulübü Derneğince 4 lira park ücreti alındı. Altınok, alınan bu ücretin faiziyle birlikte geri ödenmesi için Çankaya Tüketici Sorunları Hakem Heyetine başvurdu. Altınok, başvuruda, Karayolu Taşıma Yönetmeliğine göre terminallere yolcu getirip götüren araçların 50 dakikaya kadar olan parklarından ücret alınamayacağını kaydetti. Tüketici Sorunları Hakem Heyeti, başvuruyu reddetti.

Ücret hukuka aykırı

Altınok, Hakem Heyeti kararının iptali için Ankara 5. Tüketici Mahkemesi’nde dava açtı. Altınok, başvurusunun eski mevzuata göre değerlendirilmesi nedeniyle reddedildiğini, bu sebeple kararın hukuka aykırı olduğunu ifade etti. Mahkeme, kararı iptal ederek, davanın kabulüne ve 4 lira otopark bedelinin faiziyle birlikte Altınok’a ödenmesine karar verdi.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!