Bakanlıkların filosu yerli oto olur, ben de makam aracı yaparım

Güncelleme Tarihi:

Bakanlıkların filosu yerli oto olur, ben de makam aracı yaparım
Oluşturulma Tarihi: Ekim 03, 2011 00:00

Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Nihat Ergün, Türk malı otomobil üretiminin teşvik sonrasında çok taliplisi olacağını belirterek, tüm bakanlıkların araç filolarının ise Türk malı otoyla değiştiriceğini söyledi. Ergün, “Ben de yerli otoyu makam aracım yapabilirim” dedi.

Haberin Devamı

BİLİM, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Nihat Ergün, Türkiye’de üretilecek yerli otomobili makam aracı yapabileceğini belirterek, “Ancak makam arabası olarak kullanmakla ilgili sorun olabilir; çünkü onlar özel donanımlı üretiliyorlar. Mesala zırh gibi. Bu araçlar makam aracından ziyade, geniş kitlelerin kullanacağı bir üretim olacak. Türkiye’de vatandaşın yüzde 92’sinin kullanabileceği bir pazara hitap eden bir araç olarak düşünülüyor” diye konuştu. Ergün, Türk malı otomobil üretildiğinde, bakanlığımdaki tüm araç filosunun bu araçlardan olması konusunda planlama yapacağını da söyledi. Ergün, “Sadece benim bakanlığım değil, tüm bakanlıklar için geçerli olacak bu” dedi.

“Bu benim şahsi projem değil” diye konuşan Ergün, başarılı olduğu takdirde tüm Türkiye’nin başarısı olacağını söyledi. Ergün, Türk malı otomobilin ismi konusunda şu açıklamayı yaptı:

Haberin Devamı

İsmi halk belirleyecek

“Önce çocuk doğsun ismini sonra koyarız. Benim de aklıma çok isim     geliyor. Zaman zaman kendimi yerli otomobil için isim düşünürken buluyorum; ama bu toplumun aracı olacak. O yüzden ismini de halk koymalı. Belki bu konuda önce bir beyin fırtınası yaparız, sonra oradan çıkan alternatif isimleri halka sorarız. Anket yaparız, ‘hangisini istiyorsunuz’ deriz ya da hiçbir isim önermeden açık anket yaparız. “

Ergün, Otomotiv Sanayi Derneği (OSD) raporunu birlikte ortaya koyan firmaların aslında sektörde birbiriyle rekabet ettiklerini hatırlatarak, “Genel hataları ortaya koymakla beraber o  raporda söylenmeyen; ama benim hissettiğim nokta, her biri ‘bizimle ayrı görüşün’ diyor. Çünkü hepsi birbirinin rakibi. Ben böyle bir hisse kapıldım. Bunu yapabilmek için de bizim teşviklerimizi görmek istiyorlar. Asıl konuşma ondan sonra yapılacak.   Nasıl teşvik edilecek? Satış  organizasyonu nasıl olacak? O aşamada nasıl teşvik edilecek? Bunları merak ediyorlar. Onları asıl motive edecek olan bu unsurlar olacak. Ondan sonra bu işin çok taliplisi olacağını düşünüyorum” dedi.

Niye 3 milyon araç üretmeyelim

200 bin adetlik yerli oto üretiminin önemli bir rakam olduğunu da altını çizen Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Nihat Ergün; “Şu anda yerli yabancı otomobil oranı yüzde 70’e yüzde 30. Niye yarı yarıya olmasın. Japonya yılda 10 milyon araç üretiyor. Bizim üretimimiz 500 bin. Niye üç milyon araç üretmeyelim. Sadece Türkiye pazarı değil, diğer pazarlara da hitap edebilirler. Yoksa biz 1970’lerin nostaljisi peşinde değiliz” dedi.

Haberin Devamı

2. el otomobil fırsatları için tıklayın

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!