Burun kusurlarına ameliyatsız çözüm

Teknolojik gelişmeler sayesinde, estetik kusurlara çok daha pratik çözümler getirilmeye başlandı.Burun kusurları bile artık ameliyathaneye girmeden, anesteziye gerek kalmadan ortadan kaldırılabiliyor. Ameliyatsız burun estetiği konusunda Dr. Hüseyin Tırman’ın görüşlerine başvurduk.

Haberin Devamı

Ameliyatsız burun operasyonları artık klinik ortamda, uyuşturulma dahil 30 ila 60 dakika arasında tamamlanabiliyor. Bu gelişme de ameliyattan korkan birçok kişinin yüzünü güldürüyor. Dr. Hüseyin Tırman, söz konusu işlemin, uygulama sonrasında da büyük avantajları olduğunun altını çiziyor: “Tedavi sonrası hasta herhangi bir bandaj veya atel kullanmak zorunda kalmadığı için iş ve sosyal hayatına hemen dönebiliyor. Daha iyi sonuç alabilmek için, sadece birkaç kez kontrol uygulamasına gitmek yetiyor.”
Uygulama, lokal anestezi veya sinir blokajı ile bölgenin uyuşturulması sonrası; hyalüronik asitin gerekli bölgelere enjeksiyonu şeklinde oluyor. Dr. Hüseyin Tırman, uygulama esnasında düşük veya orta seviyede ağrı olabileceğini belirtip ekliyor: “Uygulama sonrası özel kremler uygulanarak morluk ve şişlik oluşumu azaltılıyor. Uygulama sonrası hasta istediği sonucu almış olarak klinikten ayrılıyor. Ancak kısa vadede oluşan değişiklikler nedeniyle doktorun tekrar ziyaret edilmesi, kontrol edilerek gerekirse işlemin desteklenmesi öneriliyor.”

Haberin Devamı

HANGİ SORUNLAR GİDERİLEBİLİYOR

- Burun kemerinin giderilmesi
- Burun ucunun kaldırılması
- Burun kanatlarının daraltılması
- Künt burun uçlarının sivriltilmesi
- Varsa daha önceki operasyonlardan kalan veya travmaya bağlı
çökmelerin giderilmesi
- Burun kaidesindeki eğriliklerin düzeltilmesi

AMELİYATLA YAPILAN TEDAVİLERDEN FARKI NE?

- Ürünlerin vücut tarafından tüketilmesi nedeniyle sonuçlar kalıcı değil. Ancak dezavantaj olarak görülen bu durum, ameliyatla istediği sonucu alamayan hastaları ikinci operasyon gibi bir dertten kurtarıyor.
- 2-3 yıl sonra yeniden uygulama gerekebiliyor.
- Operasyonlara göre daha az maliyetli.
- İyileşme dönemi gerekmediği için hasta aynı gün normal yaşamına dönebiliyor.
- Kontrol seansları ile daha başarılı bir sonuç elde ediliyor.

Metal fırtına

Geçtiğimiz sezona damga vuran “makyajda -özellikle de oje renklerinde- metal trendi”, görünüşe göre bu sezon da hüküm sürecek. YSL, kış mevsiminin solgun günlerine inat yarattığı koyu, yanardöner oje renkleriyle yine dikkatleri tırnaklara çekiyor. Ama bir farkla; bu kez siyah indigo’nun içinde eriyor, lacivert bronzla kaynaşıyor ve inci parlaklığına ulaşıyor. Bu renkler, dudaklarda koyu çilek tonları, gözlerdeki altın tonlarıyla çok hoş ve çarpıcı bir uyum sağlıyor.

Haberin Devamı

Sorunlu ciltlere makyaj tüyoları

Cilt sorunlarını makyajla kapatmaya çalışmak, çoğu zaman daha büyük problemlere yol açıyor. İşte, doğru bildiğimiz yanlışlar ve o yanlışları ortadan kaldırmamızı sağlayacak tüyolar...

- Makyaj öncesi uyguladığımız baz ürünlerin ve pudranın gözenekleri tıkadığı doğru değil. Aksine fondöten ve kapatıcı kalemler, sivilceleri sadece görsel olarak yok etmiyor. İçerdikleri çinko ve salisilikasit dolayısıyla daha hızlı iyileşmelerine yardımcı oluyor.
- Matlaştırıcı bir baz ürün cildin parlaklığını, yüzeydeki kızarıklığı alırken siyah noktaları da kamufle ediyor. Bunun için ideal ürünler arasında kapatıcı ve cilt tonu dengeleyici kalemler öne çıkıyor. Ardından uygulayacağınız transparan bir pudra ise makyajın kalıcılığını artırıyor. Sorunlu ciltlere kompakt pudralar pek önerilmiyor. Cildiniz gün içinde parlamaya başladığında pudrayla fazla yağı almak mümkün. Ancak bunu sıkça yapmak, makyajın lekelenmesine neden olabiliyor.
- Sorunlu ciltlere yönelik birçok fondötenin içeriğinde cildin parlamasını bir süreliğine önleyici partiküller bulunsa da, gün boyunca mat bir cilt için transparan pudra kullanmakta fayda var.

EDİTÖRDEN...

Haberin Devamı

Grace&Cole’un lavanta özlü “Lavender Hediye Setleri” serisi, tüm günün stres ve yorgunluğunu üzerinizden atmanıza yardımcı oluyor. Lavanta yağı, nane şekeri ve sardunya aromaları, gerginliği yok etmekle kalmayıp cildi de yeniliyor. Fiyatı ise 24 TL...

Davetlisiniz!

İsviçre’nin cilt bakımında uzman markası Transvital’in estetisyeni Enza Finiza kişiye özel uygulama tekniklerini anlatmak üzere Türkiye’ye geliyor. Siz de bu uygulama tekniklerini bire bir keşfetmek ve sürpriz hediyeler için Tekin Acar Cosmetics Mağazaları’na davetlisiniz.


- 03 Ekim 2011 Pazartesi  Ankara Bulvar 0312 417 73 06
- 04 Ekim 2011 Salı Ankara Tunalı   0312 467 28 90
- 05 Ekim 2011 Çarşamba Ankara 365 0312 450 01 13
- 06 Ekim 2011 Perşembe Ankara Gordion  0312 236 70 67
- 07 Ekim 2011 Cuma Ankara Panora  0312 491 83 83
- 08 Ekim 2011 Cumartesi Ankara Ankamall 0312 541 11 40

Haberin Devamı

Kadınsı ruhun simgesi Quizas, Quizas, Quizas

Loewe’nin kadınsı ruhu simgeleyen muhteşem kokusu “Quizas, Quizas, Quizas” baş döndüren etkisiyle parfüm dünyasında önemli bir yer edindi.

Zarif, akıllı, ateşli ve gizemli... Sonsuz enerji ve büyüye gönderme yapan şişesi, aşkı arayan iki insanı simgeliyor. Kapağı ise gücü simgeleyen altın tonuyla dikkati çekiyor. Siyah renk ise şişeye zarafet katmakla kalmayıp, aynı anda tutkunun sırrını da yansıtıyor.
Eşsiz ve zıtlıkların kokusu “Quizas, Quizas, Quizas” yüksek kaliteli içeriklerin büyüleyici seçimiyle duyguların esir alındığı noktaya ulaşıyor.

Yazarın Tüm Yazıları