Sektörel İngilizceye yüklendi, ‘Merak Eden Çocuk’la yürüyecek

Güncelleme Tarihi:

Sektörel İngilizceye yüklendi, ‘Merak Eden Çocuk’la yürüyecek
Oluşturulma Tarihi: Eylül 27, 2011 00:00

Şirketlere sektörel İngilizce öğretimine odaklanarak 10 milyon lira ciro yakalayan Ef Dil Okulları’nın sahibi Bora Gündüzyeli, “İngilizce eğitimi verdiğimiz CEO ve üst düzey yönetici sayısı 500’ü aştı. Sait Haifawi bize ortak oldu. BÜMED ile de Anaokulu ve ilköğretim okulları açacağız” diyor.

Haberin Devamı

İNGİLİZCE öğrenme çabası ilginç bir girişimci öyküsü ortaya çıkardı. 1992’de filoloji mezunu eşi Zeynep ile ‘Ef Dil Okulu’nu kuran Bora Gündüzyeli, kurumsal müşterilere (şirketlere) sektörel İngilizce öğretimine odaklandı. Geçen yıl 10 milyon lira ciro yapan Ef Dil Okulu’nda şu anda 183 kurumsal müşteriye hizmet verdiklerini anlatan Gündüzyeli, “Birebir İngilizce öğretimi verdiğimiz CEO ve üst yönetici sayısı 500’ü aştı. 3 şubemiz var çünkü şirketler kendi içinde yer veriyor. Hazırlık eğitimlerini de üniversite kampüslerinde veriyoruz” diyor. Türkiye’de International Hospital yatırım ile tanınan Sait Haifawi’nin Ef Dil Okulu’na yüzde 50 ortak olduğunu da belirten Bora Gündüzyeli, “Sait Abi (Haifawi) ortak olduktan sonra yeni yatırımlara başladık. Boğaziçi Üniversitesi Mezunları Derneği (BÜMED) ile Merak Eden Çocuk A.Ş.’yi kurduk. Anaokulu ve ilköğretim yatırımlarımız başladı” diye konuşuyor. Gündüzyeli şöyle başlıyor anlatmaya:

Haberin Devamı

Beyaz yakalıya odaklandık
Eşim filoloji mezunu İngilizce öğretmenidir. Ben iktisat mezunuyum ve ilk başta Shell’e girip bir süre çalıştım. 1992’den sonra birlikte yürüdük. Eşim işin mutfağında ben dış ilişkilerde. İşimizde beyaz yakalılara odaklandık. Çünkü İngilizce’yi ihtiyaç duydukları için öğreniyorlar. Çok sayıda şirket de çalışanlarına gruplar halinde İngilizce öğretmeye çalışıyor. Bir de CEO ve üst yöneticiler var ki onlar kişisel ihtiyaçlarına göre İngilizce öğrenmek istiyor. 

Haifawi yüzde 50’yi aldı
1 yıl önce, iki yabancı yatırım şirketinden bize teklif geldi. Biz de ‘neden olmasın’ dedik. Bir dostumuz ‘Sait Haifawi eğitime yatırım yapmak istiyor’ dedi. Sait Bey ile tanıştık, sorular sordu. Sonra tekrar buluştuk ve ‘yüzde 50-50 ortak olalım, işin başında kalın’ dedi. 1 hafta içinde ortak olduk. Sait Abi’nin kızı Hale Hanım’ı da kandırdık ve pazarlama müdürümüz oldu.

Rum okulları için proje
Ortaklıktan sonra yeni projeler geliştirdik. Elimize çok güzel bir fırsat geçti. Türkiye’deki Rum Vakıf Okulları özelleşiyordu. Lozan Anlaşması’na göre Türkiye’deki bir Rum okulu kapanırsa, Batı Trakya’da da bir Türk okulunun kapanması gerekiyormuş. Buradaki Rum çocuklar başka okullara gittiği için Rum okullarında öğrenci kalmamış. Vakıf yetkilileriyle konuştuk ve binaların yeniden okullaşması için proje başlattık. İlk anaokulunu açmak üzereyken karşımıza BÜMED çıktı. ‘Anaokulu ve İlkokul olsun’ dediler. Boğaziçi ile Arnavutköy Büyük Akıntıburnu Rum Okulu Binası’nda ilk anaokulumuzu açtık.

Haberin Devamı

Merak Eden Çocuk A.Ş.
BÜMED (Boğaziçi Üniversitesi Mezunları Derneği) ile anaokulu ve ilköğretim okulları açmak için yüzde 50’şer hisseli Merak Eden Çocuk A.Ş.’yi kurduk. Rum vakıflarına teklif verdik. 10-20 yıllık anlaşmalar yapıp okullarını anaokulu ve ilkokul olarak canlandıracağız. 20 civarında okulları var. 5 yıllık pilanımız da 5 okul var.”

Rus Alfa Bank çalışanlarına İstanbul’dan canlı İngilizce

EF Dil Okulu Genel Müdürü Bora Gündüzyeli, Live Learning (Canlı İngilizce) işinin de hızlı büyüdüğnü hatta ‘ihracata’ başladıklarını söylüyor. Gündüzyeli, “Live Learning’de 10 bin öğrencimiz var. Rus Alfa Bank ile anlaştık. Rusya’daki çalışanları için internette canlı sınıf açıp hizmet vereceğiz. Türk Telekom’un da partneri olduk. Bu sistemde öğrenci online ve canlı sınıflara internet ortamında dahil oluyor. Eğitmenler dünyanın farklı yerlerinde bulunduğundan öğrenci 24 saat canlı öğretmen ile ders yapma imkanı bulabiliyor” diyor.

Haberin Devamı

Küçüklere İngilizce için İstanbul’da 50 şube açacak

MİLLİ Eğitim Bakanlığı’nın geçen yıl ‘küçüklere İngilizce öğretiminin önünü açan’ bir karar aldığını belirten Bora Gündüzyeli, şöyle konuşuyor: “Anadil nedeniyle önceden okul öncesi çocuklara birbaşka dili öğretmek yasaktı. Oysa bütün dünyada ‘Erken İngilizce’ denilen bir sistem var. İkinci anadil gibi 1-2 yaştan itibaren İngilizce öğretimi verilen bir eğitim. 34 ülkede 650 şubesi olan Helen Doron ile İstanbul Master Franchisor anlaşması yaptık. Okul öncesi İngilizce vereceğiz. Türkçe ‘Baba’yı eğrendiği anda ‘Father’ı da öğrenecek. İstanbul’da 10 başvuru aldık. Öğretmenleri biz veriyoruz. Anahtar teslimi hazırlıyoruz. 70 bin Euro bedeli var. 150 metre kare daire yeterli. Bu bir anaokulu değil, İngilize okulu ve yüzde 90’ını kadınlar açacak. Yatırım 14 ayda dönüyor.

Haberin Devamı

”Hakemlere ve görme özürlü vatandaşlara İngilizce öğretiyoruz

FUTBOL hakemleri için özel İngilizce öğretimi verdiklerini de anlatan Bora Gündüzyeli, “Federasyonla iletişime geçerek ilk etapta üç FIFA kokartlı hakemimiz Fırat Aydınus, Halis Özkahya ve Yunus Yıldırım, esnek bir eğitim programına tabi tutuldu. Sonra diğer hakemlerle devam ettik” diyor. Sosyal sorumluluk projesi olarak ‘görme özürlü vatandaşlar’ için de İngilizce başlattıklarını söyleyen Gündüzyeli, “Parıltı Derneği ile başlattık. İnternet’te canlı sınıf açıyoruz, toplanıyorlar. 150’ye yakın öğrencimiz var” dedi.

DİĞER E-KOBİ HABERLERİ

Öncelik yeni anayasa, sanayi tesisi inşaatı için TOKİ modeli uygun

Haberin Devamı

TÜRK Girişim ve İş Dünyası Konfederasyonu’nun (TÜRKONFED), Türkiye’nin 2023 yılında dünyanın en büyük 10 ekonomisi arasında yer alması hedefine katkıda bulunmak amacıyla iş dünyasının görüşlerini ve reform önerilerini kapsayan “Yeni Dönem, Yeni Hedefler” adlı raporu açıklandı. TÜRKONFED Başkanı Erdem Çenesiz, birinci önceliğin yeni anayasanın hazırlanması olduğunu belirterek, “Doğu ve Güneydoğu sorununun demokratik çözümünde de en önemli boyut yeni anayasa sürecidir” dedi.KOBİ’lerin küresel kurallar ve AB normları çerçevesinde desteklenmeleri gerektiğini söyleyen Çenesiz, sanayi tesisi inşaatlarında TOKİ modeli kullanılabileceğini, kalkınma ajansları yapısının da gözden geçirilmesi gerektiğini kaydetti.

2.5 milyar dolarlık gelinlik ve abiye pazarı var Cidde’de fuar yapıyoruz

SUUDİ Arabistan’da her yıl 1.5 milyon genç kızın evlendiği ve bu ülkedeki gelinlik pazarının 2.5 milyar doları aştığı bildirildi. Cidde’de 21-23 Kasım’da Wedding Arabia Fuarı’nı düzenleyecek Türkel Fuarcılık’ın Başkan Yardımcısı Işıl Yazgan, fuara Ortadoğu’da çok sayıda  prensesi giydiren ünlü tasarımcı Lübnanlı Fouad Sarkis’in de katılacağını söyledi. Suudi Arabistan’ın, 400 milyar dolarlık gayri safi milli hasıla ile Ortadoğu’nun en zengin ülkelerinden biri olduğunu söyleyen Işıl Yazgan, “Halkı geleneklerine son derece bağlı. Düğün çok önemli bir tören. Gelinlik ve abiye grubunda çok büyük pazar. Yeni ticaret ortakları arayan Suudi iş adamları fuarımıza büyük ilgi gösteriyor. Türk markalarını bekliyorlar” dedi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!