Türkiye, Avrupa’da gayrimenkul ödülü rekoru kırdı, şirketler dünya birinciliğine göz dikti

Güncelleme Tarihi:

Türkiye, Avrupa’da gayrimenkul ödülü rekoru kırdı, şirketler dünya birinciliğine göz dikti
Oluşturulma Tarihi: Eylül 26, 2011 00:00

Londra’da düzenlenen Avrupa Gayrimenkul Ödülleri’nde Türk şirketleri şov yaptı. Ödül kazanan Türk projelerinden 9’u kendi kategorilerinde Avrupa’nın en iyisi seçildi. Bu projeler dünya birinciliği için yarışmaya da hak kazandı. Londra’daki ödül gecesine adını yazdıran Türk firmaları, 12 Aralık’ta dünya birincisi olmak için gün sayıyor.

Haberin Devamı

BU yıl 17’ncisi düzenlenen Uluslararası Gayrimenkul Ödülleri kapsamındaki Avrupa Gayrimenkul Ödülleri’nde Türk firmaları ve mimarları adını üst sıralara yazdırdı. Büyümede dünya ikincisi olan Türkiye’nin performansı her alanda kendini göstermeye başladı. Ekonominin lokomotifi olan inşaat sektörü, Avrupa’da deyim yerindeyse şov yaptı. Toplam 17 kategoride ödül kazanan Türk projelerinden 9’u yarışmaya katılan 21 ülkenin projelerini geride bırakarak Avrupa’nın en iyisi seçildi. Bu 9 Türk projesi, kendi kategorilerinde Asya Pasifik, ABD, Afrika ve Arabistan’ın birinci projeleriyle dünya çapında yarışmak için de hak kazandı. Buna göre 12 Aralık’ta Londra’da düzenlenecek Uluslararası Gayrımenkul Ödülleri töreninde Türkiye’den dünya birincisi çıkması bekleniyor.
En çok ödülü Türkiye aldı
Uluslararası Gayrimenkul Ödülleri, 5 aşamalı olarak düzenleniyor. Avrupa, Asya-Pasifik, Afrika, Amerika ve Arabistan olmak üzere öncelikle 5 ayrı yarışma düzenleniyor. Bu yarışmalara her ülke kendi bölgesinden katılıyor. Bu 5 yarışmanın birincileri, kendi kategorilerinde 5 ayrı bölgeden gelen ‘en iyi’ projelerle yarışa giriyor. Bunun sonucunda da her kategoride dünyanın en iyisi seçiliyor. Türkiye, yer aldığı Avrupa Gayrimenkul Ödülleri kapsamında bu yıl önemli bir başarıya imza attı. 21 ülkenin katıldığı yarışmada 17 kategoride toplam 38 projeyle ödül topladı. Türkiye’ye 15 kategoride ödülle Kıbrıs yaklaşırken, Belçika, Hırvatistan, Çek Cumhuriyeti, Fransa, Litvanya, Slovakya gibi ülkeler yalnızca bir kategoride ödül aldı. Türkiye’nin bu atağı yarışma organizatörlerinin de dikkatini çekti ve yarışma kataloğunda Türkiye’den özellikle bahsedildi.
En çok aday da Türkiye’den
Türkiye, Avrupa Gayrimenkul Ödülleri kapsamında en çok ödülü almakla kalmadı, dünya çapındaki yarışmaya da en çok adayı gönderen ülke olarak dikkat çekti. Tüm ülkelerin ödülleri dağıtıldıktan sonra düzenlenen gala gecesinde açıklanan adaylar arasında Türk firmalarının 9 projesi yer aldı. Dünyanın en iyisi olmaya aday projeler arasında Masion T, Nilüfer Residences, Ekopark İstanbul, Sarphan FinansPark, TAO Tower, MHP Ankara Merkez Binası, Magic Ice Buz Müzesi, İstanbul Sabiha Gökçen Havalimanı ve Mall of İstanbul bulunuyor.
Yabancılara satışta önemli
Türkiye’nin uluslararası arenada böyle bir başarıya imza atması, yabancı yatırımcıları Türkiye’ye çekmek ve projelerin satışında da önemli rol oynayacak. Ödül töreninde konuştuğumuz sektör temsilcileri, yabancıların ilgisinden memnun olduklarını ve bazı ortaklık görüşmeleri yaptıklarını söylediler. Ayrıca, mütekabiliyet yasasının kaldırılmasının gündemde olduğu dönemde, projelerin yurtdışında bu şekilde tanıtılması, satış yapılması açısından da önem taşıyor.

Haberin Devamı

Dünyanın en iyisi olmak için yarışacak projeler

Haberin Devamı

En İyi Tek Rezidans Mimarisi: Oral Architects’in projesi MasionT
En İyi Yüksek Katlı Rezidans Mimarisi: GAD ve Dora Kırmızıtoprak’ın mimarlığını üstlendiği ML Yapı’nın Nilüfer Residences projesi
En İyi Serbest Mimari: Suyabatmaz-Demirel Mimarlık’ın Ekopark İstanbul projesi
En İyi Karma Kullanım Mimarisi: Çamoğlu Mimarlık’ın Sarphan Finans Park projesi
En İyi Ofis Mimarisi: Suyabatmaz-Demirel’in TAO Tower projesi
En İyi Kamu Hizmet Binası: Ahmet Vekik Alp’in mimarisini üstlendiği MHP’nin Ankara’daki Merkez Bina projesi
En İyi Kamu Hizmeti Geliştirme Projesi: Tekeli-Sisa ortaklığının İstanbul Sabiha Gökçen Havalimanı yeni terminal binası
En İyi Kamu Hizmet Binası İç Mimarisi: Akyürek Elmas’ın Magic Ice Buz Müzesi projesi
En iyi Alışveriş Merkezi Geliştirme Projesi: Torunlar GYO’nun Mall of İstanbul

Haberin Devamı

Avrupa Gayrimenkul Ödülleri’ni kazananlar

TÜRKİYE’den Avrupa Gayrimenkul Ödülleri kapsamında ödül alan firmalar arasında ise ‘En İyi Çoklu Rezidans’ kategorisinde Space Mimarlık’ın Park One projesi 5 yıldız kazanırken, Ottomare Suites, Astaş’ın Maçka Residences Interıor Desing by Armani Casa, Sinpaş GYO’nun Bosphorus City ve Suyabatmaz-Demirel’in Bodrum Residences projeleri ödüle değer görüldü.
En İyi Tek Rezidans’ kategorisinde Oral Mimarlık’ın Maison T, Stonehouse ve Skylight projeleri ile Dara Kırmızıtoprak’un Villa Arslan projesi ödül aldı.
‘En İyi Yüksek Katlı Rezidans’ kategorisinde GAD ve Kırmızıtoprak’ın Nilüfer Residences ve New Ada projeleri ödül kazandı.
En İyi Serbest Mimari kategorisinde Suyabatmaz-Demirel Mimarlık’ın Ekopark İstanbul projesi ödül kazanırken, ‘En İyi Karma Kullanım Mimarisi’nde Çamoğlu Mimarlık’ın Sarphan FinansPark projesi ve Country Life ile Hakan Kıran’ın tasarladığı Rings İstanbul projesi ödül kazandı.
Torunlar GYO’nun Mall of İstanbul projesi, hem En İyi Karma Kullanım Geliştirme ve En iyi Alışveriş Merkezi Geliştirme Projesi ödüllerini aldı.
En İyi Ofis Mimarisi’nde ise Suyabatmaz-Demirel’in TAO Tower ve Güneşli Kule ile projesi ile Çamoğlu Mimarlık’ın Kartal Kule projesi ödül aldı.

Haberin Devamı

DİĞER EMLAK HABERLERİ

Emlak Konut, Gebze’de 92 bin 500 liradan başlayan daire satıyor

TOKİ iştiraki olan Emlak Konut GYO, Gebze Emlak Konutları ikinci etap satışlarını başlattı. Kocaeli ’nin Gebze ilçesi Güzeller mahallesinde, 818 adet konut, 9 adet ticari üniteden oluşan Gebze Emlak Konutları ikinci etapta 2+1 dairelerin fiyatları 92 bin 500 liradan başlıyor. 2+1’ ler 92 bin 500 lira ile  113 bin 500 lira arasında değişen fiyatlarla sunulurken 3+1 dairelerin fiyatları 149 bin lira ile 152 bin lira arasında değişiyor. 3+1 dubleks daireler 200 bin lira ile 201 bin lira, 4+1 dubleks daireler ise 218 bin liraya satışa sunuldu. Projede yüzde 10 peşinat verenler için 108 ay vade yapılıyor. Peşinatı yüzde 15 olarak ödeyenler ise 120 ay vade seçeneğinden faydalanıyor. Peşinatı yüzde 20 olarak ödeyenler ise taksitlerini 144 aya kadar uzatabiliyor. Bu seçenekte vadelere Tüketici Fiyat Endeksi (TÜFE) farkı uygulanıyor.

Haberin Devamı

Avrupa Konutları satış birincisi oldu

EMLAK Konut GYO, 46 projenin yer aldığı satış listesinin 2011 yılı toplam sonuçları ve ağustos ayı satış rakamlarını açıkladı. Avrupa Konutları Atakent 3 Projesi, 356 milyon 150 bin 346 TL’lik hasılat rakamıyla yılın ilk sekiz aylık bölümünün şampiyonu oldu. Atakent 3 Projesi aynı dönemde, 1133 adet konut satış rakamına ulaştı. Emlak  Konut GYO tarafından açıklanan satış listesinin Ağustos ayı rakamları incelendiğinde ise Avrupa Konutları Atakent 3 Projesi, 24 milyon 731 bin 138 TL’lik hasılat ile ayın birincisi oldu. Atakent 3 Projesi, Ağustos ayı boyunca 69 adet konut satışı gerçekleştirdi. Avrupa Konutları, yılın ilk sekiz ayı içinde elde ettiği 356 milyon 150 bin 346 TL’lik ciro rakamıyla en yakın rakibine yaklaşık iki kat fark atmış oldu.

Narkule erken bitti daireler teslim ediliyor

TEPE İnşaat’ın, İstanbul Maltepe’de hayat verdiği Narkule Projesi’nin 15 Ekim’e kadar devam edecek olan yeni kampanyası, yüzde 5 peşinat ve 60 ay süresince yüzde 0.75 faizli kredi avantajının yanı sıra, 12 ay boyunca yüzde sıfır faiz gibi ödeme alternatifleri sunuyor. Planlanandan 3 ay önce tamamlanan projede ev sahibi olanlar, evlerini hemen teslim alabilecek. 2+1 ile 3+1 daire seçenekleri ile toplam 108 adet konuttan oluşan 27 katlı Narkule projesinde 2+1 fiyatları 340 bin TL ile 465 bin TL arasında değişiyor. 3+1 daireler ise 430 bin TL ile 635 bin TL arasında satışa sunuluyor.

Zorlu otelinin iç tasarımı HBA’dan

ZORLU Center’da faaliyet gösterecek premium otel markası Raffles İstanbul Zorlu Center’ın iç tasarımını, dünyaca ünlü tasarım markası HBA gerçekleştirecek. 2012’nin son çeyreğinde hizmet vermeye başlayacak otelin iç tasarımının Raffles’ın geleneksel “Business & Leisure” konseptinin yanı sıra İstanbul’un tarihi ve karakteristik özelliklerini yansıtması da bekleniyor. Raffles İstanbul Zorlu Center’da, 130 standart, 50 süit  oda yer alacak.


 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!