Türkiye bana hiç destek vermedi

Güncelleme Tarihi:

Türkiye bana hiç destek vermedi
Oluşturulma Tarihi: Eylül 28, 2011 04:00

Melisa Aslı Pamuk, 12 Eylül’de Brezilya’da düzenlenen Kainat Güzellik Yarışması’nda Türkiye’yi temsil etti.

Haberin Devamı

MELİSA ASLI PAMUK JÜRİ KARŞISINDA (FOTO-GALERİ) 

YARIŞMAYA KATILAN DİĞER ÜLKE GÜZELLERİNİN FOTOĞRAFLARI 

 İlk 16’ya giremedi ama ‘Kainatın En Güzel Yüzü’ seçildi. Dereceye giren güzellere torpil yapıldığına inanan Pamuk yarışma macerasını geride bıraktı, şimdi yeni hedefine kilitlenmiş durumda: “Oyuncu olmak istiyorum.”

Kainat Güzellik Yarışması, Brezilya’da yapıldı. Kamp dönemiyle başlayalım. Nasıl geçti orada üç hafta?
- Çok eğlenceliydi. Ben o üç haftayı kamp gibi görmedim, tatile gitmiş gibiydim. Yemek konusunda hiçbir kısıtlama yoktu, açık büfe vardı ve günün her saatinde istediğimiz her şeyi yiyebiliyorduk. Otelin dört katı bize aitti, başka yere gitmemiz yasaktı. Aşağı inmemiz için de yanımızda koruma olması gerekiyordu. Üç haftalık süreç benim için çok iyi geçti. 89 kız vardı ve her birinden ayrı bir kültürü öğrendim.
Kamp boyunca çeşitli aktivitelere katıldınız...
- Evet, samba dersleri aldık, fotoğraf çekimleri yaptık, denize gittik... Aklınıza gelebilecek bütün aktiviteleri yaptık. Bir de Amerika’dan ünlü bir koreograf geldi, ondan yürüyüş ve dans dersleri aldık.
Kamp sürecinde kızlar arasında hiç kavga oldu mu?
- Kamp boyunca çok kavgalar oldu. Hatta birine beni de çekmeye çalıştılar ama ben kendimi korudum, onlardan uzaklaştım. Kendi arkadaş grubum dışında kimseyle ilgilenmedim.

İLK 5’E GİREN GÜZELLER JÜRİYLE ÖNCEDEN TANIŞMIŞ
Yarışmada ilk 16, internette yapılan oylamayla belirlendi ama siz aralarında yer almadınız. Bunu nasıl karşıladınız?
- Ben ilk 16’ya kimlerin seçileceğini önceden biliyordum. Diğer kızlarla konuşurken “Şu kız, şu kız seçilecek” demiştim ve dediklerim de çıktı. “Torpil yok” filan diyorlar ama var. Biz ilk 5’e giren güzellerin yarışma öncesinde jüriyle birlikte çekilen fotoğraflarını gördük internette. Önceden baş sponsorumuzla fotoğraf çekimi yapılmış. Bunları görünce moralim bozuldu, “Bu kızlar nasıl New York’a gidip böyle şeyler yaptılar” dedim. Yine de içimde ilk 16’ya gireceğime dair bir his vardı ama olmadı. Ben orada Kainatın En Güzel Yüzü seçildim. Yüzümün ön plana çıkması çok güzel bir duygu. Bu beni motive etti ve yapılan hiçbir şeyi takmadım.
Peki sizce kaçıncı olmalıydınız?
- Benim için “Bu kız kesin ilk 16’nın içinde olacak” deniyordu. Ben de ilk 16’ya girerim diye düşünüyordum. İlk 10 içinse zor diyordum, çünkü gerçekten çok güzel kızlar vardı.
İlk 16’ya girememek sizi çok üzdü mü?
- Hiç üzülmedim, hayal kırıklığına uğramadım. Finalden sonra da “Hadi after party’ye gidelim” modundaydım.

TÜRKİYE BANA HİÇDESTEK VERMEDİ
Sizce Türkiye’den size yeterince destek geldi mi?
- Maalesef bana hiç destek verilmedi. Bizde yarışmalar biraz arka planda kalıyor. Bazı ülkelerin büyükelçileri oradaydı, bakanları gelmişti. Ben sponsorlarımı bile kendim buldum. Kızlar yarışmadan önce yürüyüş, gülüş, poz dersleri alıyorlar. Ben yarışmaya bir hafta kala kıyafetlerimi zor ayarladım. Makyaj sponsorunu çok zor buldum. Böyle bir stres içinde yarışmaya gittim.
Peki hiç sorgulamadınız mı “Neden böyle oluyor” diye?
- Tabii ki sorguladım. Ama bu böyleymiş... Kabul etmek istemiyorum bunları. Eğer ben Türkiye Güzeli’ysem, orada 70 milyonu temsil ediyorsam, destek beklerim. Ödül beklemiyorum, para istemiyorum, sadece bir yere gittiğim zaman ağırlığım osun istiyorum. “Aaa Türkiye Güzeli geliyor, tanışmalıyız” demelerini istiyorum.

BİRİNCİ GÜZELE TORPİL YAPILDI
Yarışma bittikten sonra Türkiye’ye döndüğünüzde neler yaptınız?
- Türkiye’ye döndüm, havaalanından arkadaşlarım aldı, onlarla özlem giderdim. Birkaç röportaj yaptım ve birkaç radyo programına katıldım, o kadar.
Yarışmadan sonra Facebook’taki sayfanıza birinci olan Angola güzeli Leila Lopes’e torpil yapıldığını yazdınız. Lopes şu an evrakta sahtecilik yaptığı iddiasıyla tacını kaybetmek üzere...
- Çok tesadüf oldu... Obama ve bir işadamı arasında bir çekişme oldu ve biz aramızda “Ya Müslüman birini ya da Afrika ülkelerinden birini birinci yapacaklar” diye konuşmaya başladık. Bu yarışmayı yapanların bir şekilde Başkan’dan özür dilemesi gerekiyordu. Müslümanlar’a karşı hâlâ bir önyargı var, o yüzden Afrika’dan bir ülkeyi seçtiler. Şimdi Angola güzeli için araştırma yapılıyor, eğer iddialar kanıtlanırsa tacını ikinci seçilen Ukrayna güzeline devredecek. Sonuçta kimsenin yanına kalmıyor yaptıkları, her şey bir yerde açığa çıkıyor.

KIVANÇ TATLITUĞ’A HER ŞEY YAKIŞIYOR
Peki şimdi ne yapmayı düşünüyorsunuz? Hedefleriniz neler?
- Hedefimde oyunculuk yapmak var. Ders almayı planlıyorum. Ben 13 yaşından beri mankenlik yapıyorum, Hollanda’da oyunculuk da yaptım. Burada da oyuncu olmak istiyorum ama öncesinde diksiyon ve oyunculuk dersleri alacağım.
Oyunculuk teklifleri geliyor mu?
- Geliyor ama dediğim gibi öncesinde ders almak istiyorum.
Kıvanç Tatlıtuğ’un hayranı olduğunuzu söylemişsiniz. Yeni dizisi “Kuzey Güney”i izliyor musunuz?
- Kıvanç’ı çok beğeniyorum. Dizinin ilk bölümünü de Brezilya’da izledim, çok hoşuma gitti. Yeni favori dizim.
Twitter’a da “Kuzey Güney dizisinden sonra erkeklere bakış açım değişti” yazmışsınız...
- Kıvanç Tatlıtuğ gerçekten çok iyi bir oyuncu. Kendisini çok güzel bir şekilde geliştirdi. Onu izlerken, kendinizi kaptırıyorsunuz. Bir de dizinin bazı sahnelerinde gençleştirilmiş, saçları değiştirilmiş. Gençlik ona çok yakışmış. Adama her şey yakışıyor!
Menajerliğinizi Kıvanç Tatlıtuğ’un abisi Cem Tatlıtuğ yapıyor. Sizi tanıştırmadı mı?
- Hayır. Ben sadece işimi yapıyorum, kendisinden de “Beni kardeşinle tanıştır” diye bir istekte bulunmadım.

Haberin Devamı

İDO BENİM ARKADAŞIM
İbrahim Tatlıses’in oğlu İdo ile aşk yaşadığınız yazıldı. Doğru muydu bu?
- Hayır, o haberlerin hepsi yalan. İdo benim arkadaşım. Onun şimdi okulu başlıyor, benim de işlerim. O yüzden sık sık görüşemiyoruz. Bizi çektikleri gece de mekânda baş başa değildik, yedi kişiydik.
Peki Melisa nasıl biriyle birlikte olur? Hayalinizdeki erkek tipi nasıldır?
- Olgun olması gerekiyor beni taşıyabilmesi için. Dış görünüşü de benim için önemli. Yakışıklı olmasını, kendine bakmasını ve bir de uzun boylu olmasını isterim, çünkü ben de uzun boyluyum. Zeka da önemli tabii.

Haberin Devamı

HİÇ AŞIK OLMADIM
Şu anda bir sevgiliniz var mı?
- Hayır, şu an hayatımda kimse yok.
Aşkı nasıl yaşarsınız?
- Ben bu zamana kadar hiç aşık olmadım. Onun için aşkı nasıl yaşarım, bilmiyorum. Şu an da öyle bir arayışta değilim. Ben Türkiye’ye kariyer için geldim. Kariyer yaptıktan sonra, karşıma illa ki birileri çıkacak.

SANDIKÇIOĞLU’NUN ÖLÜMÜNE İNANAMADIM
Siz Sao Paulo’dayken organizatör Özcan Sandıkçıoğlu vefat etti. Onun ölüm haberini nasıl aldınız?
- Ben Özcan Sandıkçıoğlu’nun Brezilya’ya geleceğini düşünüyordum. Annem aradı, öldüğünü söyledi. Ben inanamayınca da “İnternetten bak çıkan haberlere” dedi. Çok moralim bozuldu. Telefon bağlantımız yoktu, o yüzden internetten yazdım çok üzgün olduğumu. O bütün Türkiye güzellerinin babası gibiydi...

Haberin Devamı

http://twitter.com/hurriyetmagazin

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!