‘Zehir’ler yine peşine düşecek

Güncelleme Tarihi:

‘Zehir’ler yine peşine düşecek
Oluşturulma Tarihi: Eylül 24, 2011 00:00

Begüm Veral uyuşturucudan hayatını kabettiğinde 23 yaşındaydı.

Haberin Devamı

Ona bu bağımlılığı aşılayanlar başka bir genci de uyuşturucuya alıştırdılar; üç ay yatıp önceki gün tahliye oldu. 16 yaşındaki E.B.K.’nin annesi “Kızımın yine peşine düşecekler” diye ağlayarak karara isyan etti.

YAKLAŞIK üç ay önce Kadıköy Adliyesi’ne giden M.K., 16 yaşındaki kızını uyuşturucuya alıştıran Akgün Gülören ile suç ortağı Önder Gökmen A. hakkında suç duyurusunda bulunmuştu. Arkadaşının evinde uyuşturucudan ölen 23 yaşındaki üniversite öğrencisi Begüm Veral’ı da uyuşturucuya alıştırdığı iddia edilen ikili bu suç duyurusunun ardından 3 ay önce tutuklandı. İki bağımlının tutukluluğu önceki gün yapılan duruşmada son buldu.

İlk duruşmada tahliye

Savcı, 3 aydır cezaevinde olan sanıkların tutukluluk hallerinin devamını isterken Kadıköy 1’inci Ağır Ceza Mahkemesi heyetinden iki üye hakim, başkanın “Deliller toplanmadı, kaçma ihtimalleri var” şerhine karşın sanıkları tahliye etti. Kızını uyuşturucu bağımlılarının elinden kurtarmaya çalışan anne M.K ilk duruşmada verilen tahliye kararının ardından yıkıldı. 16 yaşındaki E.B.K. kendisini uyuşturucuya alıştıranlarla karşılaşmaktan korktuğu için duruşmaya gelmezken annesi M.K mahkemede, “Begüm öldü, benim kızım daha çocuk yaşta uyuşturucu batağına saplandı” dedi.

‘Kızımdan dayak bile yedim’

Eğitimci olduğu için ismini açıklamak istemeyen anne M.K., kızını uyuşturucuya alıştıran sanıkların kızının peşini bırakmayacaklarından korktuğunu belirterek şunları söyledi: “Kızımdan dayak bile yedim ama mücadeleyi bırakmadım. Kızımı kurtarmak için savcılığa başvurdum. Cumhurbaşkanına yazı yazdım. Şimdi yine dışarıya çıktılar ve gençleri zehirlemeye devam edecekler.”

İki kişi hapiste

Haberin Devamı

ÜNİVERSİTE öğrencisi Begüm Veral’ın, arkadaşının evinin tuvaletinde koluna aşırı dozda uyuşturucu enjekte ederek yaşamını yitirmesiyle ilgili davada genç kıza ölüm eroinini satan ve haklarında 41 yıla kadar hapis cezası istenen öğretim görevlisi Aylin Bahadır ile Bayram Polat eroin ticareti yapmak suçundan 6 yıl 3 ay hapis cezasına çarptırılmıştı. Anne Yeşim Gökpınar’ın kızını uyuşturucuya alıştıran Akgün Gülören ile ilgili suç duyuruları delil yetersizliğinden takipsizlikle sonuçlanmıştı.

Begüm’ün annesi teselli etti

Haberin Devamı

Uyuşturucu satıcılarının kızının peşine düşmesinden korkan M.K.’yi, Begüm Veral’ın annesi teselli etti. Begüm Veral, 2009’da hayatını kaybetmişti.

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!