Kutluer festivali bugün başlıyor

Güncelleme Tarihi:

Kutluer festivali bugün başlıyor
Oluşturulma Tarihi: Eylül 24, 2011 00:00

Uluslararası Şefika Kutluer Festivali, bugün başlıyor. Büyükşehir Belediyesinin de desteklediği ve ünlü flüt sanatçısı Şefika Kutluer ile Fransız Le Mans Senfoni Orkestrasının Ankara Resim Heykel Müzesi Konser Salonu’nda birlikte verecekleri açılış konseriyle başlayacak festival, 27 Ekim 2011 tarihine kadar devam edecek.

“Sihirli flüt” olarak tanınan dünyaca ünlü flüt sanatçısı Kutluer adına düzenlenen festivale, İsviçre’den Festival Strings Luzerne Oda Orkestrası, Fransa’dan Le Mans Senfoni Orkestrası, Rusya’dan Kremlin Oda Orkestrası, Çin’den Jilin Geleneksel Çin Orkestrası, İngiltere’den Londra Senfoni Orkestrası gibi dünya çapındaki orkestralar katılacak.

Doğu ile batı buluşuyor

Büyükşehir Belediyesi, tanıtım, afiş, konaklama, ulaşım gibi çeşitli hizmetlerle festivale destek verecek. Ankaralı sanatseverlerin dünyaca tanınmış birçok klasik müzik sanatçısıyla ilk kez buluşacağı festival süresince yedi konser düzenlenecek. Türkiye’nin Doğu ile Batı arasında köprü olma özelliğinin festivale “Doğu Batı ile Buluşuyor” ana temasıyla yansıdığını belirten Kutluer; 30 Eylül’deki konserde, Mevlana’nın doğum günü anısına 3. Murad’ın “Uyan Ey Gözlerim” ilahisini seslendireceklerini belirtti. Kutluer, 4 Ekim’de ise Rusya’dan gelen Kremlin Oda Orkestrası ile “muhteşem” bir konser vereceklerini ve konserin tüm gelirinin Somali’ye gönderileceğini açıkladı. Festival programı ve bilgilerine www.sefikakutluerfest.com internet sitesinden ulaşılabilecek.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!