Bodrum'da otel odasında A-4 patlayıcı bulundu

Güncelleme Tarihi:

Bodrumda otel odasında A-4 patlayıcı bulundu
OluÅŸturulma Tarihi: Eylül 23, 2011 08:15

Muğla’nın Bodrum İlçesi’nin ünlü Barlar Sokağı’nda keşif yaptığı ileri sürülen ve terör örgütü PKK üyesi olduğu belirtilen 1 kişi yakalandı. Şüphelinin kaldığı otel odasında yapılan aramada da düzeneği kurulu 2 kilo 140 gram ağırlığında A-4 plastik patlayıcı ele geçirildi.

Haberin Devamı

Muğla İl Emniyet Müdürlüğü Özel Harekat Şube Müdürlüğü’ne bağlı 16 kişilik özel ekip ve 20 sivil polisin gece yarısı Bodrum’un Kumbahçe Mahallesi’nde Barlar Sokağı olarak bilinen Cumhuriyet Caddesi’nde yaptığı operasyonda bölücü terör örgütü PKK üyesi olduğu ileri sürülen 1 kişi yakalandı.

Yüzlerce kişinin bulunduğu bölgede yapılan operasyon sırasında ekiplerin yakalayıp, kaldığı Cumhuriyet Caddesi’ndeki otele getirdiği şüphelinin odasında yapılan aramada, bir spor çanta içinde düzeneği telefonla uzaktan kumanda edilerek patlatılmaya hazır durumda olan 2 kilo 140 gram ağırlığındaki A4 plastik patlayıcı ele geçirildi. Bu tip bir patlayıcının kent merkezinde büyük bir katliama ve binaların yıkımına yol açabileceği belirtildi.

BODRUM'U KANA BULAYACAKLARDI / WEB TV

Haberin Devamı

ESNAF VE TATÄ°LCÄ°LER ÅžAÅžIRDI  Â

Operasyonu Muğla İl Emniyet Müdürü Kadir Ay, Bodrum İlçe Emniyet Müdürü Ergin Sıcakdemir ve Ankara’dan gelen iki üst düzey yetkili yönetti. Bomba uzmanları otelin içinde ve Barlar Sokağı’ndaki otomobillerde, çöp kovalarında 'Layd' adlı özel eğitimli köpekle arama yaptı. Operasyona tanık olan Bodrumlu esnaf şaşkınlık yaşadı.

Dönerci Hikmet Bayraktar, "Özel Hareket ekipleri ve sivil polisler, Barlar Sokağı’nda onlarca kişinin yürüdüğü bir anda çok yakından takip ettikleri bir kişinin üzerine aniden atlayıp yakaladı. Götürdükleri kişinin terör örgütü üyesi olduğunu ve bombayla yakalandığını öğrenince büyük şok yaşadık. Yerli ve yabancı turistler de barlar sokağında yaşanan arbede sırasında büyük şaşkınlık yaşadı. Ancak bir yandan da polisimizin ve devletimizin yaptığı sıkı takip sonucu böyle bir kişinin emeline ulaşamadan yakalanması bizleri çok sevindirdi, Bodrum’da büyük bir katliam yaşanabilirdi. İki kişinin daha arandığını duyduk" dedi.

KALEYÄ° VE EÄžLENCE MEKANLARINI GEZMÄ°Åž

Yakalanan ve adının S. olduğu belirtilen şüphelinin gündüz saatlerinde Bodrum Sualtı Arkeoloji Müzesi’ni gezdiği, yakalanmadan önce de Barlar Sokağı’ndaki bar ve diskolara girerek eğlenenleri izlediği tespit edildi.

Haberin Devamı

Ele geçirilen patlayıcıyla birlikte Bodrum İlçe Emniyet Müdürlüğü’ne götürülen kişinin polisin sorularını yanıtlamadığı ve soğukkanlı hareketlerde bulunduğu öğrenildi.

YURT DIŞINA KAÇACAKTI

Uzmanların tam bir profesyonel olarak nitelendirdiği şüphelinin odasında yapılan aramada, patlayıcının dışında ayrıca 7 bin dolar ve iki sahte pasaport ele geçirildiği, gerçekleştirmeye hazırlandığı bombalama olayından hemen sonra Yunanistan’ın İstanköy Adası üzerinden İtalya’ya gitmeyi planladığının değerlendirildiği öğrenildi. Konuyla ilgili olarak 8 kişinin ifadesine başvurulduğu da belirtildi.

ANTALYA’DA DA EYLEM YAPMIŞ

Polisin düzenlediği nefes kesen operasyonla yakalanan şüphelinin 28 Ağustos 2011 tarihinde Antalya’nın Kemer İlçesi’nde plajda meydana gelen ve sıçrayan taşlarla bazı turistlerin hafif yaralandığı patlamanın faili olduğu ve dün Bodrum’a yolcu otobüsüyle geldiği, otel odasını da üç günlüğüne kiraladığı belirlendi.

Haberin Devamı

Gözaltına alınan şüpheli sivil polis otosuyla saat 06.30’da Muğla’ya götürüldü, sorgusundan sonra Antalya’ya götürüleceği öğrenildi.

DHA muhabirine açıklamada bulunan Bodrum Kaymakamı Mehmet Gödekmerdan "Konu çok hassas olduğu için gerekli açıklama Muğla Valiliği tarafından ilerleyen saatlerde yapılacak. Emniyet güçlerinin başarılı çalışması takdire şayandır, şu aşamada çok fazla bir şey söylememiz mümkün değil" dedi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!