Dolandırıcı karı-koca e-postayla çökertildi

Güncelleme Tarihi:

Dolandırıcı karı-koca e-postayla çökertildi
Oluşturulma Tarihi: Eylül 22, 2011 00:00

İzmir’de, gazetelere eleman ilanı verdikten sonra başvuruda bulunanları, yurtdışında iş vaadinde bulunarak pasaport, vize ve işlemler için 400-2 bin TL alarak dolandıran H.H.M. ve eşi L.M., ihbar e-postasıyla yakalandı.

Haberin Devamı

İZMİR’de, bir kişiden gelen, iş vaadiyle dolandırıldığı yönündeki ihbar e-postasının ardından harekete geçen Kaçakcılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, harekete geçti. Mağdur olan kişinin verdiği bilgiler doğrultusunda çalışmalarını yönlendiren polis, ilk olarak, benzer yöntemle suç işlemekten yargılanan kişiye ulaştı.

Bu kişiyi takip edip bilgisine başvuran ekipler, onun da mağdur olduğunu, benzeri bir yöntemle dolandırıldıktan sonra adına çıkarılan ATM kartının kullanılmasından dolayı suçlu durumuna düştüğünü belirledi. Soruşturmayı derinleştiren ekipler, aynı yöntemle dolandırıldıkları yönünde polise gelen şikayetleri değerlendirdikten sonra bunun aynı kişilerce yapıldığını tespit etti. Gazetelerdeki eleman arandığını belirten ilanları da takip eden ekipler, elde ettikleri bilgiler doğrultusunda zanlının kimliğini saptadı.

Haberin Devamı

400-2 bin TL alıyorlardı

Dolandırıcıların saklandığı adresin belirlenmesiyle düzenlenen operasyonda, 31 yaşındaki H.H.M. ile karısı 27 yaşındaki L.M. yakalandı. Zanlıların evinde, mağurların fotoğraflarının yapışık olduğu nüfus cüzdanları, isimlerinin ve telefon numaralarının yer aldığı ajandalarla bu kişilere ait çeşitli belgeler ele geçirildi. Polisin araştırmalarıyla H.H.M.’nin, ilk olarak gazetelere eleman arandığı ilanı verdiği, ardından da kendilerine ulaşan kişilerle ilk olarak sekreteri gibi karısını görüştürdüğü belirlendi. Ardından da işyeri sahibi gibi davranarak gemicilik, inşaat ve otomotiv alanında 3 bin 500 Euro maaşla yurtdışına işçi gönderdiklerini, bunun için de gerekli belgelerin yanı sıra masraf adı altında 400 ile 2 bin TL’ye kadar para aldıkları saptandı.

Evrakları posta ya da kargo aracılığıyla alan kişilerin, paraların da yine suçtan kurtulmak için, başka mağdurlar adına açılmış hesaplara yatırmalarının sağladığı tespit edildi. Paralarını dolandırdıkları kişilerin evraklarını kullanan iki zanlının, ayrıca bu kişiler adına banka hesabı açtırdıkları, cep tetefonu hattı alarak bunları gazete ilanlarında kullandıkları da öğrenildi.

Haberin Devamı

Bu yöntemle 50’ye yakın kişiyi dolandırdıkları ortaya çıkan karı-koca, işlemlerinin ardından adliyeye sevk edildi. H.H.M.’nin emniyet binasından elleri cepte çıkması ve rahat tavırları dikkat çekti.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!