İki hain saldırı

Güncelleme Tarihi:

İki hain saldırı
Oluşturulma Tarihi: Eylül 21, 2011 09:37

Dün geceden bu yana Bitlis ve Siirt'te meydana gelen hain saldırılarda 4 vatandaş hayatını kaybetti, bir polis adayı şehit oldu. Bitlis'te Polis Meslek Yüksekokulu’na uzun namlulu silahlarla ateş açıldı. Açılan ateş sonucu polis adayı bir öğrenci şehit olurken, 1’i ağır 4 öğrenci de yaralandı. Siirt'te ise bir araca roketatarlı saldırı düzenlendi. 4 kadın hayatını kaybederken, 2 kadının tedavisi sürüyor.

Haberin Devamı

BİTLİS'TE POLİS OKULUNA SALDIRI

Polis Meslek Yüksekokulu’na siyah renkli bir otomobilden uzun namlulu silahlarla ateş açıldı. Açılan ateş sonucu polis adayı bir öğrenci şehit olurken, 1’i ağır 4 öğrenci de yaralandı. Saldırı ardından çevrede geniş çaplı operasyon başlatıldı.   

Saldırı, bugün saat 09.10 sıralarında Bitlis-Tatvan karayolu üzerindeki merkeze 12 kilometre uzaklıkta bulunan TOKİ Konutlar içerisinde bulunan Polis Meslek Yükseko Okulu’na düzenlendi. Siyah renkli 34 HS 7879 plakalı otomobilden uzun namlu  silahlarla okula doğru ateş açıldı. Açılan ateş sonucu okul bahçesinde bulunan polis adayı bir öğrenci şehit olurken, 1’i ağır 4 öğrenci de yaralandı. Saldırı ardından çok sayıda özel harekat polisi sevk edildi. Kaçan otomobilin bulunması için kapsamlı operasyon başlatıldı.

Haberin Devamı

PKK'LILAR POLİS OKULUNA SALDIRDI / WEB TV 

ŞEHİDİN KİMLİĞİ BELİRLENDİ

Saldırıda Karamanmaraş’ın Afşin İlçesi nüfusuna kayıtlı 20 yaşındaki Aslan Akkaya şehit olurken, 18 yaşındaki Erdem Kızılışık, 21 yaşındaki Vedat Altun, 19 yaşındaki Fırkan Top ve 22 yaşındaki Cumali Özkul yaralandı. Yaralıların Bitlis Devlet Hastanesi’ndeki tedavileri sürüyor.

SALDIRININ YAPILDIĞI ARAÇ BULUNDU

Sabah saat 09.10 sıralarında içerisinden uzun namlulu silahlarla ateş edilen siyah renkli 34 HS 7879 plakalı hafif ticari araç bulundu. Yapılan operasyon üzerine araç, Bitlis-Güroymak Karayolu üzerinde bulunan, Yukarıkolbaşı Köyü yakınlarında terk edilmiş halde bulunduğu belirtildi. Jandarma ve polis özel birlikleri kaçan teröristlerin peşine düşerken, aracı içerisinde de inceleme başlatıldı. Aracın kim ya da kimlere ait olduğunu belirlenmesi için başlatılan çalışmalar ise sürüyor.

Bu arada Polis Meslek Yüksekokulu’nun hemen yananıda bulunan TOKİ Ahmet Eren İlköğretim Okulu bu olay üzerine hemen başaltıldı. Saldırıyı gerçekleştiren töreristlerin yakalanması için bölgede başlatılan operasyon sürüyor.

PKK ROKETLE 6 KADINI VURDU

PKK’lı teröristler dün saat 20.30 sıralarında Siirt’te Polis Meslek Yüksek Okulu yakınlarında polise ait sandığı özel bir otomobile roketatarlı ve uzun namlulu silahlarla saldırdı.

Haberin Devamı

Saldırıda büyük hasar alan otomobildeki 6 kadın ağır yaralandı. Polis Meslek Yüksek Okulu’nda görevli polisler, teröristlere ateşle karşılık verince çatışma çıktı. Çatışma bölgesine takviye özel harekat polisleri de sevk edildi. Karanlıktan yararlanan teröristler kaçarken, güvenlik güçleri de peşlerine düştü. Kıstırılan teröristlerle çatışmada 1 PKK’lı öldürüldü.

SİİRT'TEKİ HAİN SALDIRIDA 4 VATANDAŞ ÖLDÜ

Polis Meslek Yüksek Okulu’na 100 metre mesafedeki bir düğüne gittiği öğrenilen otomobilde bulunan 6 kadın, ambulanslarla Siirt Devlet Hastanesi’ne kaldırıldı ancak Zeynep Evin, Nergis Evin, Kevser Çekin ve Nurcan Olgaç hayatını kaybetti. Gülcan Olgaç ile Nuran Evin’in ise sağlık durumlarının ağır olduğu bildirildi.

Haberin Devamı

Nergis Evin'in Mustafa Kemal Üniversitesi (MKÜ) Beden Eğitimi ve Spor Yüksek Okulu (BESYO) 2. sınıf öğrencisi olduğu öğrenildi.

Bu arada saldırıda yaşamını yitiren Kevser Çekin'in Siirt Belediyesi BDP Meclis üyesi Abdullatif Çekin'in akrabası olduğu öğrenildi.

POLİS OKULUNA SALDIRI / WEB TV

HAYATINI KAYBEDEN KADINLAR KUTLAMAYA GİDİYORDU

Siirt Valisi Musa Çolak, PKK’lı teröristlerin saldırısında yaralanan 2 kişiyi hastanede ziyaret etti. Çolak, dah asonra gazetecilere saldırıyla ilgili açıklamalarda bulundu. Teröristlerin içinde 6 kadının bulunduğu araca uzun namlulu ve el bombalı saldırı düzenlediğini ve araçta bulunan 6 kadından 4’ünün öldüğünü belirten Vali Çolak, yaralılardan birinin askeri helikopterle Diyarbakır Dicle Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi’ne sevkedildiğini söyledi. Vali Çolak, şunları söyledi:

Haberin Devamı

"Bu saldırıyı yapan teröristin 3 kişi olduğu tahmin edilmektedir. Bunlardan 1 tanesi de bu saldırıyı yaparken yine elindeki bomba kendi elinde patlaması sonucu oda hayatını kaybetmiştir ve böylece de kendi elleriyle kendi hayatını kaybetmiştir. Bu bakımdan şunu söylemek istiyorum ki, ülkesiyle, milletiyle bölünmez bütünlüğümüze birliğimize beraberliğimize kardeşliğimizi bozmaya yönelik bu tür saldırılarla asla başarılı olamayacaklardır. Buradaki mücadelemiz tüm güvenlik güçleriyle birlikte tür milleti, Siirt halkı kararlı bir şekilde bu teröristlere karşı ülkemizi milletimizi savunmaya devam edecek. Bunları lanetliyorum, şiddetle kınıyorum. Bunların insanlıklarından şüphe duyuyoruz, bunlar birer canidir."

Haberin Devamı

Vali Çolak, ölenlerden Nergis Evin'in Hatay’a okuluna gideceğini ve bu yüzden arkadaşlar olarak biraraya geldiklerini söyledi. Çolak, "Üzüntümüz büyüktür ama devletimizde güçlüdür ve tüm terörist faaliyetlerin üstesinden geleçek güçteyiz ve karalıyız" dedi.

MUŞ’TA ALARM

Bitlis Polis Meslek Yüksek Okulu’na (PMYO) bu sabah PKK’lı teröristler tarafından yapılan saldırının ardından Muş polisi üst düzeyde alarma geçirildi. Polis Bitlis’ten Muş yönüne gelen tüm araçları didik dikik arıyor.

Bitlis PMYO öğrencilerine PKK’lı teröristlerce uzun namlulu silahlarla saldırı yapıldı. Saldırıda bir öğrenci şehit olurken, 5 öğrenci de yaralandı. Teröristlerin kullandığı 34 HF 7879 Ford Connect marka siyah otonun Muş yönüne kaçtığı bilgisi telsizlerden geçti. Bunun üzerine Muş polisi kent merkezine girip yapan özellikle Bitlis yönünden gelen otoları keserek kontrol etmeye başladı. Muş’taki trafik polislerinin çelik yelekli ve Kalaşnikof marka otomatik tüfekli oluşları dikkat çekti.

BAŞBAKAN ERDOĞAN SİİRT SALDIRISINI DEĞERLENDİRDİ

Başbakan Erdoğan, temaslarının sürdüğü ABD'de de Başkan Obama ile görüşmesinin ardından gazetecilerin Siirt'teki hain saldırı ile ilgili sorularını da yanıtladı. Anadolu Ajansı'nın sabah erken saatlerde geçtiği habere göre Başbakan Erdoğan'ın açıklamaları şöyle: “Arkadaşlarımdan gerekli bilgiyi aldım. Arkadaşlarımın bana verdiği bilgi roketatarlı saldırı şeklinde değil, tarama şeklinde. Ondan sonra el bombası şeklinde bir şeyden bahsettiler. 6 tane bayan, 4 tanesi rahmetli oldu. Bir tanesinin durumu ağır, bir tanesinin Siirt'te ameliyat edildiği hususunda bilgiler geldi. Bu 6 bayanın da aslında Siirt'in eşrafından ailelere mensup oldukları ve ölen teröristin de aslında aranan bu teröristlerin içerisinde de artık elebaşı mı diyelim veya teröristlerin ileri gelenlerinden mi diyelim birisi olduğu istihbaratıydı. Şu anda orada bayanlarla ilgili adli tıp incelemeleri yapıldığını arkadaşlarımız söylediler. Gelişmelere göre de bizi tekrar bilgilendirecekler. Teröristlerden ayrıca bir tanenin de yaralı olduğunu söylediler. Son durum bu. Bu olayın olduğu yer, Polis Kolejinin olduğu bölge, tabii Polis Kolejinin olduğu bölgeden gelen bu araçla ilgili karanlık bir anda, artık bu farklı bir şekilde mi değerlendirildi, nasıl oldu bunu bilemiyoruz. Artık onu daha sonra değerlendirme neticesinde arkadaşlarımız bize rapor edecekler.”

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!