3 Çeçen'i 20 saniyede öldürmüşler

Güncelleme Tarihi:

3 Çeçeni 20 saniyede öldürmüşler
Oluşturulma Tarihi: Eylül 17, 2011 17:34

Zeytinburnu’nda Türkiye’deki muhalif Çeçenler’in lideri olan, Rus savaşı komutanlarından Musaevi Berkkhazh ve 2 Çeçen’in ölümüyle sonuçlanan saldırının yaklaşık 20 saniye sürdüğü ortayı çıktı. Saldırı sırasında çeçen komutanın son vurulan kişi olduğu belirlendi. Saldırıda 3 kişinin vücuduna 11, otomobillerine ise 1 kurşun isabet etti. Polis saldırganları yakalamak için operasyonları sürdürüyor.

Haberin Devamı

SALDIRIDAN ÖNCE CUMA NAMAZINA GİTMİŞLER

Asayiş Şube Müdürlüğü tarafından olayla ilgili başlatılan soruşturmada polis Musaevi Berkkhazh, Rustam Altemirol ve Zavrbek Amriev’in saldırıdan önce camiye cuma namazına gittiklerini tespit etti. Namazdan sonra Mevlana Caddesi 39 numaralı apartmanın ikinci katındaki evlerine gelen üç zanlının burada yemek yedikleri öğrenildi. Polis bu sırada evde üç kişi dışında Musaevi Berkkhazh, eşi, kızı ile eşini savaşta kaybeden bir kadın kaldığını belirledi. Musaevi Berkkhazh, Rustam Altemirol ve Zavrbek Amriev’in daha sonra saat 15.35 sıralarında trafiğe kapalı bulvarın karşısında bulunan otomobillerine yöneldiği belirtildi. Saldırının 3 Çeçen’in tam araca binmek için kapıları açtıkları sırada meydana geldiği öğrenildi.

KOMUTAN BİR ADIM GERİ ATTI AMA KURTULUMADI

Saldırı yerinde inceleme yapan ve görgü tanıklarını ifadelerini değerlendiren polis ilk anda otomobilin sağ tarafından bulunan Rustam Altemirol ve Zavrbek Amriev’in vurulduğunu tespit etti. Saldırganın daha sonra hızla şoför kapısının yanında bulunan Musaevi Berkkhazh’a yöneldiği öğrenildi. Musaevi Berkkhazh’ın bir adım geri atabildiği ancak vurulmaktan kurtulmadığı belirtildi.

Güvenlik kameralarının incelemesinde saldırganın son derece soğukkanlı bir şekilde cinayetleri 20 saniyede işlediği öğrenildi. Önce Çeçenlerin başlarına birer el ateş ederek vuran saldırganın onların yere düşmesinin ardından otomobilin çevresinde bir kez daha döndüğü belirlendi. Vurduğu kişilerin öldüğünden emin olmak için yanlarına gelerek yerde yatanların başına ateş etmeyi sürdüren zanlının daha sonra hızla kaçtığı belirtildi. Saldırının başlamasıyla bitmesi arasındaki sürenin 20 saniye olduğu belirtildi.

3 ÇEÇEN 11 KURŞUNLA ÖLDÜRDÜ

Saldırı sonucu Musaevi Berkkhazh’ın başına 2, omzuna 1, Rustam Altemirol’ün başına 4 koluna 1 ve Zavrbek Amriev’in başına 3 mermi isabet etti. 9 mm çaplı tabanca ile düzenlenen saldırıda 1 mermi de arabaya isabet ettiği belirtildi. Polis olay yerinde bulunan 12 boş kovanın yapılan ilk kriminal incelemesinde daha önce Çeçenler’e yönelik saldırılarda kullanılmadığını belirledi. Ancak silahın başka bir suçta kullanıp kullanılmadığının belirlenmesi için çalışmaların devam ettiği öğrenildi.

Öte yandan daha önce işlenen Çeçen cinayetleri ve ölen kişilerin hedef olma ihtimallerine karşılık ölen Çeçenler’in üzerinde, otomobillerinde ve evlerinde yapılan aramalarda tabanca bulunamadığı belirtildi. Yetkililer olayla ilgili incelemenin sürdüğünü belirttiler.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!