Suçlu olan cezasını çeksin

Güncelleme Tarihi:

Suçlu olan cezasını çeksin
Oluşturulma Tarihi: Eylül 13, 2011 14:41

Edirne'nin Keşan İlçesi'ne gelen Eskişehirspor Kulübü Başkanı Halil Ünal, şike soruşturmasının bir an önce tamamlanmasını istediğini belirterek "Bir an evvel bu dosyanın kapatılmasını, suçlu olanların bireysel anlamda suçlarını çekmesi, suçsuz insanların da bir an evvel özgürlüğüne kavuşması, temiz bir futbol sayfası açılması ve pırıl pırıl bir ligin oynanmasını arzu ediyoruz" dedi.

Haberin Devamı

Şike soruşturması kapsamında dün İstanbul Emniyet Müdürlüğü Organize Suçlarla Mücadele Şubesi'nde şüpheli sıfatıyla ifade veren Eskişehirspor Kulübü Başkanı Halil Ünal, Edirne'nin Keşan İlçesi'nde geldi. Keşan Spor Kulübünü ziyaret eden Ünal, gazetecilerin sorularını yanıtladı. Şike soruşturması kapsamında tutuklanan Eskişehir eski Teknik direktörü Bülent Uygun ve Sportif Direktör Ümit Karan ile yollarını ayırdıklarını hatırlatan Ünal, şunları söyledi:

"Trabzon maçı öncesi, Fenerbahçe'den teşvik primi teklif edildi, alındı gibi teknik takibe takılma çerçevesinde arkadaşlarımız, bu iddianame kapsamında içerdeler. Ama kesinlikle almadıklarını söylüyorlar. Camiamız hassas bir camiadır. Eskişehirspor, Anadolu'da futbolun lokomotifi olmuş bir takımdır. Bizim ne camiamız, ne de taraftarlarımız bu tür bir şeyi taşıyamaz. Zaten ikisiyle de sözleşmelerimizi feshettik. Buna rağmen, polise bir ifade verdik, bilgimize başvurdular. Zaten biz de bunu destekliyoruz. Bütün siyasi başkanlarını ziyaret ettik. Bir an evvel bu dosyanın kapatılmasını, suçlu olanların bireysel anlamda suçlarını çekmesi, suçsuz insanların da bir an evvel özgürlüğüne kavuşması, temiz bir futbol sayfası açılması ve pırıl pırıl bir ligin oynanmasını arzu ediyoruz"

Haberin Devamı

"ŞİKE SORUŞTURMASINDAN GELİRLER DÜŞTÜ"

Futboldaki şike soruşturması nedeniyle takımların gelirlerinde yüzde 50'ye varan düşüşler yaşandığını ifade eden Ünal, "Çok çok etkisi oldu. Ama bunun kötü etkisini düşünürken, gelecek adına da faydalarını değerlendirmek lazım. Şu anda tüm 18 süper lig takımın ciddi anlamda gelirleri düştü, kombine satışlarımız, herkesin yüzde 50'nin altında gidiyor. Reklam ve sponsor anlaşmalarında önemli firmalar daha soğuk bakar anlamında düşük rakam teklif ediyorlar. Hazırlık devresinde yurt dışında oynadığımız hiçbir hazırlık maçımız, iddia programına girmedi. Doğal olarak bizlere gelecek parada gelmedi. Dolayısıyla masraflar hep cebimizden çıktı. Eğer bu kötü örnekleri saymazsak, gelecek adına iyi işler olacaktır diye düşünüyorum. Burada suçu günahı olmayan arkadaşlarımız yatıyorsa ona üzülürüz. Bunlar bir an önce özgürlüğüne kavuşsun. Neticede futbol ailesi her zaman bir aradadır. Bu yüzden bir an evvel gerçeklerin ortaya çıkmasını talep ediyoruz. Ama bundan sonraki devrede de tertemiz, pırıl pırıl bir futbol oynanması lazım. Hele ki bu saatten sonra, herkesi birlik içinde çaba gösterip, bir an evvel temiz futbola geri dönmeliyiz. Şaibesiz, pırıl pırıl bir lig oynansın artık." şeklinde konuştu.

Haberin Devamı

"LİGE 3 PUANLA BAŞLAMAK ÖNEMLİ"

Geçen cumartesi günü oynanan ve 2-1 Eskişehirspor'un üstünlüğü ile sonuçlanan Beşiktaş maçı ile ilgili olarak da konuşan Eskişehirspor Kulüp Başkanı Halil Ünal, "Lige çok iyi bir başlangıç yaptık. Bizim kadromuz istikrarı kovalayan bir kadro. İstikrarını kabul ettirmiş, hedef kovalayabilecek bir kadroya sahibiz. Ama biraz daha çıtayı yükselttik. Hem Türkiye Kupası hem de lig hedefini sonuna kadar kovalamak istiyoruz. Zaten Türkiye Süper Ligi'ndeki her takım, her takımı da yeniyor. Eskisi gibi değil artık. Ama şu var ki, bizim takımımız, Anadolu'da çok daha özel sporculardan oluşan bir takım. Bizde camia, taraftar, lobicilik de diğerlerine göre önde olabilir. Bu anlamda bütün hedefleri kovalamak istiyoruz. Ama Beşiktaş'a geldiğimizde Türkiye'nin en büyük camialarından bir kulüp, çok özel yetenekli oyuncuları var. Neredeyse Samanyolu gibi oyuncuları var. Her taraf yıldızla dolu. Ama neticede futbolda iyi mücadele eden, yardımlaşan, daha istekli oynayan, oyunu bırakmayan, topun olduğu bölgede oynayan takım iş yapabiliyor. Bizim takımımız da o maçı kazandı. Aslında maçında daha farklı olmasını da bekliyorduk. Ama çok pozisyonlar kaçırdık. Fakat sporda netice önemli. Beşiktaş gibi bir takımı kendi evimizde 2-1 yenmek ve lige 3 puanla başlamak önemliydi" dedi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!