Kazanın hesabını kim verecek

KÖŞEMİZDE ‘Sitemiz yarış pisti oldu’ (9.9.2011) başlıklı Çayyolu Arinna Park Sitesi yöneticisi Burak Hasar’ın şikayetinden iki gün sonra, alkol alıp hız denemesi yapılması sorunu bir cana mal oldu, üç kişi de yaralandı.

Haberin Devamı

Bulvardaki gençlerin gece saatlerinde Çayyolu Angora (Saltoğlu) Bulvarı’nda aşırı hız denemesi yapması hiç dikkat çekmedi mi?
Burada yapılan araba yarışlarından civarda oturanlar defalarca şikayetçi olmuşlardı. Polis mi, belediye mi kim ilgilendi?
75. Yıl Anadolu Lisesi öğrencisi Nik Kaan Polat’ın ailesi ve yakınları acı içinde kaldı.
Site yöneticisi Burak Hasar, Saltoğlu Bulvarında geceyarısı yaşanan trafik ihlal ve kazaları hakkında emniyet yetkilileri defalarca yazmıştı. Hasar yazışmalarında “Korkarım bu caddede ölümlü kazalar baş göstermeye başlayacak” yorumunu yapmıştı. Yazının köşemizde çıktığı günün gecesinde korkulan oldu ve bir genci kaybettik.
“Ben demiştim demenin beni ne kadar üzeceğini hiç bu kadar tahmin edemezdim inanın. Bu sayede kamuoyu oluşturmayı ve buraya ‘limit göstergeli mobese kamerası, levhalar, kasis, Cuma-Cumartesi geceleri devamlı ekip bulundurma yada alkol muayenesi gibi aktif çözümlerin daha faydalı olacağı düşünülemez mi?
Daha fazla canların kaybolmasına mani olabiliriz. Sesimizi daha nasıl duyurabiliriz?” diyor şimdi okurumuz.

Haberin Devamı

Baykal, Gökçek’i neden seviyor

MELİH Gökçek’le Deniz Baykal, Çayyolu’nda bir parkı beraber açmışlar. CHP’ye Genel Başkanlık yapmış Baykal’ın, Gökçek’e yakınlığında bu ilk değil... AOÇ üzerinde tasarrufta bulunma yetkileri Büyükşehir’e verilirken, Gökçek’i destekleyenlerin başında Baykal’ın olduğunu biliyoruz.
AOÇ’nin bugün ne hallere getirildiğini bütün Ankaralılar biliyor.
Gökçek, 4-5 yıl önce CHP Genel Merkezi açılırken, binanın ‘otopark’ sorunu için kolaylıklar göstermişti.
Park açtıkları Çayyolu’nda yoğunluk artışına müsaade eden, tepkiler üzerine CHP’li Yenimahalle Belediyesi’ne topu atan Gökçek’e karşı CHP nasıl muhalefet edecek; önceki genel başkanı bu denli belediye başkanı ile haşır neşirken...
Angora’daki evlerinde Gökçek ile Baykal komşu oldukları biliniyor.
Ama şu soruyu sormak da gerekmiyor mu?
“Sayın Baykal, kaç dönemdir CHP’li belediyelere kan kusturan, onların hizmet olanaklarını (özellikle Çankaya’da) kan kusturan, Gökçek’i hiç uyarmış mıdır? Siyasette dostluklar olmalıdır bu demokrasi için gereklidir. Ona karşı hiç eleştiri yaptığını hatırlıyor mu?”
m Çetin TOROS

Haberin Devamı

AVEA’ya açık mektup

444 15 .. no’lu telefonunuzdan ‘kartalcell’ müşteri temsilcilerine son faturamın neden 19 TL yerine 24.75 TL olduğunu sordum. Normal konuşma ve sms adetlerinin limit dahilinde olduğunu, ancak Avea’yı bir kaç kez aradığımı, bunun da ücrete tabi olduğunu, bunu da şirketin uygulaması değil, devlete bağlı Bilim ve Teknik Kurulu kararı olduğunu söyledi.
Arama başı 45 kr alınıyormuş, dakika süresi aranmıyormuş. Ayrıca özel bir hat aramışım 2.80 TL de o tutmuş. Aynı kişi 112, 155, 186 gibi hayati öneme sahip numaraları arayınca ek para ödenmesi gerektiğini, paket içi dakikalardan kullanılmadığını söyledi.
Ben 186’yı arayıp elektrik arızası bildirdim, bunun 150 dakika hakkım içinde kullandım zannettim. Bunun adı nedir; gasp mı, vurgun mu nedir?
Alpaslan YALÇIN

Yazarın Tüm Yazıları