İnternet andıcı davası gecikmeli başladı

Güncelleme Tarihi:

İnternet andıcı davası gecikmeli başladı
Oluşturulma Tarihi: Eylül 12, 2011 14:06

"İrticayla Mücadele Eylem Planı" davasıyla birleşen "İnternet Andıcı" davasının görülmesine başladı. 29 sanıklı davaya tutuklu ve tutuksuz toplam 23 sanık katıldı.

Bedrettin Dalan ile emekli Albay Dursun Çiçek’in de aralarında bulunduğu 7 sanıklı "İrtica ile Mücadele Eylem Planı" davasının, 22 sanıklı İnternet Andıcı davasıyla birleşmesinin ardından ilk duruşmanın görülmesine başlandı. İstanbul 13. Ağır Ceza Mahkemesi’nde görülen ilk duruşmaya emekli Albay Dursun Çiçek, Mehmet Deniz Yıldırım, avukat Serdar Öztürk ve birleşen dosyanın sanıkları emekli Orgeneral Hasan Iğsız, Koramiral Mehmet Otuzbiroğlu, Korgeneral Mehmet Eröz, Korgeneral İsmail Hakkı Pekin, Tümgeneral Hıfzı Çubuklu’nunda aralarında bulunduğu 14 tutuklu sanık katıldı.

HAKKINDA YAKLAMA KARARI BULUNAN GÖKTAŞ DA DURUŞMA SALONUNDA

Ayrıca İnternet Andıcı Davası kapsamında hakkında yakalama kararı bulunan Albay Ziya İlker Göktaş da duruşma salonunda katıldı. Göktaş’ın kararın yüzüne okunması bekleniyor. Davaya ayrıca 8 tutuksuz katılırken, yakalamalı sanık Orgeneral Hüseyin Nusret Taşdeler, tutuksuz sanıklar İlhami Ümit Handan, Özel Yılmaz ile kırmızı bültenle aranan Bedrettin Dalan’ında araların da bulunduğu 6 sanık ise duruşmaya katılmadı. Kimlik tespiti yapılan yakalamalı sanık Ziya İlker Göktaş, evli ve 2 çocuklu olduğunu aylık gelirinin ise 4 bin olduğunu söyledi. Duruşma Duruşmada tutuksuz sanıkların kimlik tespiti ile devam ediyor.

DURUŞMA 4,5 SAAT GECİKMELİ BAŞLADI

Sabah saatlerinde başlaması gereken duruşma, emekli olan albay Dursun Çiçek’in de aralarında bulunduğu bazı sanıkların Hasdal Cezaevi’nden, Silivri Cezaevine nakil işlemlerinin yapılması nedeniyle duruşma yaklaşık 4,5 saat gecikmeyle öğleden sonra başlayabildi.

İDDİANAME SANIKLARIN AĞIRLAŞTIRILMIŞ MÜEBBET HAPİS CEZASI İSTENİYOR

13. Ağır Ceza Mahkemesi İnternet Andıcı Davası İrtica ile Mücadele Eylem Planı Davası’yla birleştirilmesine karar vermişti. 92 sayfalık iddianamede, Tümgeneral Hıfzı Çubuklu, eski 1. Ordu Komutanı Emekli Orgeneral Hasan Iğsız ve Koramiral Mehmet Otuzbiroğlu’nun da aralarında bulunduğu 22 sanığın tamamı hakkında, "Cebir ve şiddet kullanarak, Türkiye Cumhuriyeti hükümetini ortadan kaldırmaya veya görevlerini yapmasını kısmen veya tamamen engellemeye teşebbüs etmek" suçundan ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası isteniyor.

Tümgeneral Hıfzı Çubuklu, eski 1. Ordu Komutanı emekli Orgeneral Hasan Iğsız, Koramiral Mehmet Otuzbiroğlu, Mehmet Eröz, Mustafa Bakıcı, Orgeneral Hüseyin Nusret Taşdeler, Fuat Selvi, Ziya İlker Göktaş, Hulusi Gülbahar, Cemal Gökçeoğlu, Sedat Özüer, İsmail Hakkı Pekin ve Alaettin Sevim’in "terör örgütü yöneticisi olmak" suçundan 15 ile 22,5 yıl arasında hapsi isteniyor. Diğer sanıklar Orhan Güçlü, Bülent Sarıkahya, Murat Uslukılıç, Meryem Kurşun, Cem Şimşek, Altunay Şahin, Fatih Koca ve Recai Alkan’ın ise "terör örgütü üyesi olmak" suçundan 7,5 ile 15 yıl arasında değişen hapis cezasına çarptırılması isteniyor. Hakkında ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası istenen sanıklardan Hasan Ataman Yıldırım’ın ise örgüt suçu kapsamında cezalandırılması talep edilmiyor.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!