‘Kralların Ressamı’ Rahmi Pehlivanlı anıldı

Güncelleme Tarihi:

‘Kralların Ressamı’ Rahmi Pehlivanlı anıldı
Oluşturulma Tarihi: Eylül 10, 2011 00:00

Kırıkkale’nin Keskin İlçesi’nde “Kralların Ressamı” olarak bilinen Rahmi Pehlivanlı’yı anma etkinlikleri büyük ilgi gördü.

Haberin Devamı

BU yıl beşincisi düzenlenen Rahmi Pehlivanlı Kültür ve Sanat etkinlikleri kapsamında çeşitli şehirlerinden gelen 25 sanatçının katılımı ile yapıldı. Pehlivanlı’nın doğup büyüdüğü tarihi evin önünde başlayan anma etkinliklerinde Keskin Ustalar Topluluğu’nun gösterisiyle başladı.
Rahmi Pehlivanlı’nın evi önünde düzenlenen anma törenine Kırıkkale Vali Yardımcısı Mustafa Yılmaz, Keskin Kaymakamı Niyazi Ulugölge, İlçe Jandarma Komutanı Üsteğmen Yener Ekinci, Emniyet Müdürü Kazım Kaman, Türk Metal Sendikası Şube Başkanı Mürsel Öcal, Türkiye’nin dört bir yanından gelen ressamlar ve kalabalık bir davetli katıldı.

Sanata sahip çıkalım

Pehlivanlı’nın anma gününde konuşan Kırıkkale Vali Yardımcısı Mustafa Yılmaz, Pehlivanlı’ya ait olan evin restorasyon çalışılmalarının başlaması için Kültür Bakanlığı ile görüşmelerin devam ettiğini belirtirken, “İnşallah en kısa sürede çalışmalar başlayacak. Sanata ve sanatçılara sahip çıkılmalı” dedi.
Keskin Kaymakamı Niyazi Ulugölge ise Rahmi Pehlivanlı’nın evinin mülkiyet çalışmalarının tamamlandığını belirtirken, bu kapsamda 5 gün süreyle resim, heykel ve müzik alanında çeşitli sanatsal etkinlik düzenleneceğini belirtti. Rahmi Pehlivanlı Sanat Kulübü Başkanı Nazmi Çaykara da ünlü ressamın 19’uncu ölüm yıldönümünde bir kere daha andıklarını söyledi.

Haberin Devamı

Anma günü etkinliği kapsamında resim sergisinin açılışı yapılırkern, katkılarından dolayı Rahmi Pehlivanlı Sanat Kulübü tarafından iş adamı Recep Uzeli ile Türk Metal Sendikası Genel Başkanı Pehlül Kavlak’a plaket verildi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!