Sitemiz yarış pisti oldu

Çayyolu'nda Saltoğlu Bulvarı’nda bulunan Arinnapark Sitesi’nin yöneticisiyim.

Haberin Devamı

Son bir yıldır hemen hemen her akşam 18.00-02.00 saatleri arasında, hem Saltoğlu Bulvarı’nda (Bilhassa Uludağ Kebapçısı ve Minasera AVM arasında) hem de bu mevkiden Alacaatlı mevkine giden yollarda lüks spor arabalarının ve sürat motorlarının yarışırcasına hız yapmaları ve bu eylemler sırasında abartı egzost sesleri, eylemi uygulayanlar için eğlenceli ve tehlikeli bir işlem haline gelmiştir. Muhtemel alkol kullanımı sonrasında hasıl olan bu eylemler ses ve ahlak kirliliğine yol açmaktadır.
Burada her an bir kaza ve can kaybı olacak endişesi taşıyoruz.
Ama malum yurdum anlayışı...
Bu işi ya çözeceğim ya çözeceğim diyorum kendi kendime.
Yolladığım maillere Ankara Trafik Denetleme Şube Müdürlüğü’nden verilen cevaplar; “görevlilerimizce kural ihlali yaptığı tespit edilen araç sürücülerine yasal işlemler yapılmaktadır. Kural ihlalinin yapıldığı esnada şikâyetinizi 155 arayarak yaptığınız ihbar doğrultusunda 155 trafik ekiplerimize anons geçerek ihbarınızı bildirmekte ve ekiplerimiz bahse konu aracı ‘yakaladığı’ takdirde gerekli işlemler yapılmaktadır” şeklinde oluyor.
Konuyla ilgili acil ve kalıcı önlemlerin alınmasını istiyoruz.
Dr. Dt. Z. Burak HASAR

GÜNÜN SÖZÜ

Haberin Devamı

“Okul bahçesi okula gelir sağlasın diye değil, çocuklara hayat kazandırsın diye tanzim ediliyor. Okul bahçeleri çocuklarımızın oyun alanlarıdır, öğretmenlerimizin çocuklarımızla ders dışında ilişki kurma alanlarımızdır. O yüzden okul bahçelerimizi düşünürken bir köşesine ağaç dikin, yeşillik oluşturun.”
m (Milli Eğitim Bakanı Ömer Dinçer)

Pamukkale’den makul açıklama

“Pamukkale de aynı” (6.9.2011) başlıklı yazıya yapılan açıklama şöyle:
“Ankara–Balıkesir güzergahında gerçekleştirilen seferlerimizde aracımız Eskişehir ve Bursa’da 20 dakikadan oluşan iki ayrı ara mola gerçekleştirilmektedir.
Söz konusu güzergahta, Ankara–Bursa arasında dengeli bir zamanlama olanağı sağlayacak bir mola tesisi bulunmamaktadır. Tüm bu nedenlerden dolayı tüm firmaların söz konusu güzergahtaki seferleri belirtmiş olduğumuz noktalarda ara mola gerçekleştirilmesi şeklindedir.
Araçlarımızda yolcularımıza seyahat süresince, açık büfe ikram gerçekleştirilmekte olup, söz konusu seferimizde de bu hizmetimiz yerine getirilmiştir. Kalkış ve varış noktaları zaman tarifesine tabi olup, yapılan ara molalarda, yolcularımıza anons ile, mola süreleri ve kalış süresinde araçta yerlerini almaları hususunda bilgilendirme sağlanmaktadır. Yolcularımızdan zaman tarifelerine karşı hassasiyet beklenmektedir. Peron ve araç görevlisi arkadaşlarımız, bu yönlendirme esnasında da firma standartlarımıza uygun bir temsil göstermektedirler. Yolcumuzun yazısında belirtmiş olduğu ifade, araçta açık büfe ikramdan faydalanabileceğini belirten personelimizin söylemine karşılık, yolcumuzun kullanmış olduğu bir ifade olup, kendisi de görüşmemizde teyit etmişlerdir.”

Sat gitsin

Haberin Devamı

ESKİŞEHİR Yolu’nda ‘demir kafes’ olarak bilinen yarım kalan inşaatla ilgili CHP’nin soru önergesini yanıtlayan Başkan Gökçek, kültür merkezinin bitirilmeden satılacağının sinyalini verdi. Ankara Büyükşehir Belediyesi’nin yönetim anlayışına bakar mısınız? Ne kolay değil mi; koca belediye neyi hak edemiyorsa ya satıyor ya devrediyor.EGO zarar ediyor, borçlu, borcunu ödeyemiyor, sat gitsin, metro bir türlü bitirilmiyor, kaynak yok(!) devret gitsin, demir kafes iş bilmezliğin abidesi gibi onu da sat gitsin ve daha niceleri. Muhalefete ait bir sürü belediye ve başkanı, ‘gözünün üstünde kaşın var’ diyerek ya soruşturuluyor ya görevden alınıyor. Ama Ankara Büyükşehir Belediyesi’ne güç yetmiyor! Çetin TOROS

KISA... KISA...

Haberin Devamı

TÜRKİYE Komünist Partisi’nin (TKP) 91. kuruluş yıldönümü 10 Eylül cumartesi ‘Umut sosyalizme, sosyalist cumhuriyet için görev başındayız’ çağrısı ile Ankara Nazım Hikmet Kültür Merkezi’nde 19.30’da kutlanacak. (Karanfil 2. Sokak. No:58 Kızılay)

 

 

 

Yazarın Tüm Yazıları