Dedikodu tüneli

Güncelleme Tarihi:

Dedikodu tüneli
Oluşturulma Tarihi: Eylül 05, 2011 00:00

Fatih’te 4 define avcısı “Kapalıçarşı’da dükkânı olan bir Ermeni kadını altınlarını buraya gömmüş” şehir efsanesinin peşinden apartmanın bodrum katını kazdı. Olayla ilgili gözaltına alınanlar arasında ev sahibinin de olduğu ortaya çıktı.

Haberin Devamı

/images/100/0x0/55eaaeb1f018fbb8f890040b
YEDİKULE’de kulaktan kulağa yayılan “Ermeni bir kadın altınlarını gömmüş” efsanesi, 4 define avcısına bir apartmanın bodrum katında 20 metrelik define çukuru açtırdı. İmam Hüseyin Sokak, 27 numaradaki 4 katlı apartmanın bodrum katını, 3 ay önce, 2 kişi, 400 TL’ye kiraladı. 4 define avcısı dairenin tabanını delerek, toprakları çuvallara doldurmaya başladılar. Kazı alanı yaklaşık 20 metreye ulaştığında bir şey bulamayacaklarını anlayan defineciler, “Bodrum katta rahatsız oluyoruz. Akrabamıza devredeceğiz” diyerek evi boşalttı. Ancak 29 Ağustos’ta evden yeniden sesler gelmeye başladı. Şikâyet üzerine eve gelen polis, definecileri çukurda yakaladı. Gözaltına alınan ev sahibi Sami Önal, babası Zeki Önal ve kiracılardan Ömer Kaya nöbetçi mahkeme tarafından serbest bırakıldı.

Haberin Devamı

APARTMANDA DEFİNE ARADILAR / FOTO GALERİ

‘Korkarak oturuyoruz’

Apartman sakinlerinden avukat Metin Erkan dairenin bir an önce eski haline getirilmesini istediklerini belirterek, “Eskiden beri burada konuşulurdu. Ermeni asıllı bir kadın burada yaşamış. Daha sonra tekrar buraya dönmüş. Oturanlara, ‘Ben buraya bir emanet gömdüm’ demiş. Muhtemelen bu yüzden olay başımıza geldi. 20 metre kazmışlar. Yukarıda 8 daire var. Burada yaşayanların hayatını hiçe saydılar. Korkarak oturuyoruz. Toprağı kazıp suya kadar inmişler. Korku filmi gibiydi ilk hali. Bu kadar kazı yapılmış ama hiç ses duymadık. Tam bir profesyonel işi” dedi.

‘Biz de kazalım deyip gülüşüyoruz’

MAHALLEDE turşuculuk yapan Nusret Açan, İstanbul’un en eski semtinde oturduklarını ve bu tür dedikoduların çıkmasının normal olduğunu belirterek,

/images/100/0x0/55eaaeb1f018fbb8f890040d
“Ancak burada Ermeniler değil Rumlar yaşıyordu. Biz de şimdi arkadaşlarla şakalaşıyoruz. Acaba evin neresini kazsak diye gülüşüyoruz” diye konuştu.

MAHALLENİN 40 yıllık berberi Nadir Kıpçak, olaydan sonra kahvehanelerde bile şehir efsanelerinin konuşulduğunu belirterek, “Herkes kulaktan dolma şeyleri söylüyor. Bir Ermeni kadından bahsediliyor. Kapalıçarşı’da dükkânı bile varmış. Sözde o altınlarını buraya gömmüş. Ama o bina 50 senelik. Yani altın olsa, bina yapılırken ortaya çıkardı” diye konuştu.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!