GeriSeyahat Nereye Gitmeli
MENÜ
  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Hürriyet Twitter
    • Yazdır
    • A
      Yazı Tipi
Nereye Gitmeli

Nereye Gitmeli

Elazığ’da bağbozumu turu

Kayra firması, eylülün dördüncü haftasında Türkiye’nin en ünlü yerel kırmızı şaraplık üzümlerinden öküzgözü ve boğazkerenin yetiştiği Elazığ bağlarına iki gezi düzenliyor. 23-24 Eylül ve 24-25 Eylül’deki bağbozumu turlarında Şükrü Baran’ın Aydıncık köyündeki bağları gezilecek. Bağlarda kahvaltıyla başlayacak geziye katılanlar üzümlerin şaraba dönüşmesi sürecine tanık olacak. Daha sonra Buzbağ şaraplarına adını veren Buzluk Mağaraları, Harput şehri görülecek. Tur ücreti 350 TL. (www.kayrawinecenter.com)

Melen’de rafting heyecanı

GeziciYak, 10 Eylül’de İstanbullu doğaseverler için Düzce’deki Melen Çayı’nda rafting turu düzenleyecek. Saat 7.00’de Taksim AKM, saat 7.30’da Kadıköy Evlendirme Dairesi’nin önünden hareket edecek tura katılanlar yolda kahvaltı yapacak. Melen Çayı’nda raftingle ilgili bilgi aldıktan sonra botlra binip 11 kilometrelik mesafeyi geçecek. Yaklaşık iki saat sürecek rafting saat 16.30’da sona erecek. Açıkbüfe sabah kahvaltısı ve öğle yemeği dahil 155 TL. (www.geziciyak.com)

Berlin’in müzik haftası

Dünya müzik endüstrisinin önemli firmaları 7-11 Eylül’de Almanya’nın Berlin kentindeki Popkomm Fuarı’nda bir araya geliyor. Müzikteki her türlü yeniliği görebileceğiniz bu fuar sırasında Tempelhof Havaaala’nında, şehirdeki 30 gece kulübü ve salonda ayrıca “Berlin Müzik Haftası” adı altında konserler düzenlenecek. Primal Scream, Suede, The Rapture, LFO, James Blake gibi ünlü isimler sahneye çıkacak. 89 Euro’luk konser biletlerle aynı zamanda diğer etkinlikler izlenebilecek, konser salonları arasında toplu ulaşım araçları ücretsiz kullanılabilecek. Germanwings, Eylül ayı boyunca İstanbul-Berlin arasında haftada dört gün hizmet verecek. Şirketin İstanbul uçuşları Sabiha Gökçen Havalimanı’ndan yapılıyor. Bilet fiyatları 29.99 Euro’dan başlıyor. (www.germanwings.com)

Kovboy dostları Arizona’da buluşuyor

Amerika’da kovboy kültürünün meraklıları her yıl eylül ayının üçüncü haftasında Arizona Eyaleti’nin Prescott kentindeki Yavapai Koleji’nin kampusunda üç günlük bir festival için toplanıyor. Geleneksel Arizona Kovboy Şairleri Buluşması’nda kovboy şarkıları yapan gruplar konser veriyor, şiirler okunuyor, kovboy öyküleri anlatılıyor, hep birlikte şarkılar söyleniyor. Ayrıca stand up gösteriler yapılıyor. Bu yıl toplantı 15-17 Eylül’de.(www.azcowboypoets.org)

Seyahata giderken otomobil kazanın

Sabiha Gökçen Havalimanı’nda bulunan 4 adet Setur Duty Free mağazalarının birinde, tek seferde 50 Euro ve katları şeklinde alışveriş yapan her Türk vatandaşı otomobil çekilişine katılmaya hak kazanacak. Alkol ve sigara ürünlerinin kampanyaya dahil olmadığı çekilişe 25 Kasım’a kadar, kasalardan verilen kuponlar eksiksiz doldurularak katılmak mümkün olacak. 2011 model Ford Fiesta kazanan talihli 13 Aralık tarihinde duyurulacak.

269 Euro’ya  Madrid turu

Pronto Tur, 28 Ekim-01 Kasım arasında İspanya’nın Madrid şehrine tur düzenliyor. Kraliyet Sarayı, İspanya Meydanı, Cervantes Anıtı, La Puerto Del Sol Alanı, Alcala Kapısı, Cibeles Meydanı ve Çeşmesi, Paseo Del Prado, Apollo Çeşmesi, Retiro Parkı, Gran Via, Castellana Caddeleri, Plaza Mayor görülecek yerler arasında. Aynı zamanda şehirde alışveriş yapma imkanı da sağlanacak. Fiyatı 269 Euro. (www.prontotour.com)

Mandalina ağaçlarının arasında huzur bulun

Satsuma Suites - Ortakent Bodrum’da 12 ay hizmet veriyor. 44 yataklı otel, Bodrum mandalinası anlamına gelen Satsuma cinsi mandalina ağaçları içinde bulunuyor. Odaları ortopedik yataklar, anti bakteriyel yastıklar, özel dokuma tekstillerle tasarlanmış. Sessiz, sakin, huzurlu bir tatil arayanlara hitap ediyor. Oda kahvaltı hizmet veren otelde iki kişi konaklamanını fiyatı 79 Euro. www.satsumasuites.com

Dalmaçya  kıyılarında dinlenin
 
Fest Travel, 24 Eylül-2 Ekim arasında, Saraybosna ve Hırvatistan turu düzenliyor. Dalmaçya kıyıları, Split, Mostar, gezilecek yerler arasında. Fiyatı 2250 Euro. www.festtravel.com

False