Avrupa’da 4 marka aldı, ihracat hedefini 1 milyar dolara çıkardı

Güncelleme Tarihi:

Avrupa’da 4 marka aldı, ihracat hedefini 1 milyar dolara çıkardı
Oluşturulma Tarihi: Eylül 05, 2011 00:00

Vestel, İtalya’da kayyuma devredilen beyaz eşya şirketi Antonio Merloni’nin 4 markasını aldı. Vestel Şirketler Grubu İcra Kurulu Başkan vekili Turan Erdoğan, “Servis, Electra, Atlantic ve New Pool markalarıyla, İtalya, İngiltere ve Fransa ‘da etkin olup, ihracatımızı 1 milyar dolara çıkaracağız” dedi.

Haberin Devamı

VESTEL Şirketler Grubu İcra Kurulu Başkan Vekili Turan Erdoğan, İtalyan Antonio Merloni firmasından 4 beyaz eşya markasını satın aldıklarını açıkladı. Almanya’nın Berlin şehrinde düzenlenen ve 2-7 Eylül tarihleri arasında açık kalacak olan tüketici elektroniği fuarı IFA’da konuşan Erdoğan, kayyuma devredilen İtalyan Antonio Merloni’nin Servis, Electra, Atlantic ve New Pool markalarını normal zamana göre iyi fiyata aldıklarını söyledi.

İş hacmimiz yüzde 25 artar

Erdoğan, dört yerel markayla beyaz eşyada ihracatlarını artıracaklarını kaydederek, “Bu yıl 750 milyon dolarlık ihracat hedefimiz var. Üç yılda yeni markalarla bunu 1 milyar dolara çıkarmak istiyoruz. Dört yıllık planları yaptık iş hacmimizi bu markalarla yüzde 25 artıracağız” dedi.

İtalya’da kayyumdan aldı

Haberin Devamı

Dünyada beyaz eşyada marka ihtiyacı olduğuna ve satın alma kararında markanın etkisine de işaret eden Turan Erdoğan, markalarla ilgili şu bilgileri verdi: “Aldığımız Servis markası İngiltere’de yerel bir marka. Orta seviyede kendini konumluyor. Yüzde 6 pazar payı var. İkinci markamız Electra. Bu markayı bütün Avrupa’da beyaz eşya, buzdolabı ve klimalarda kullanacağız. Üçüncü markamız Atlantic İtalya’da biliniyor. Philco’nun 1950’de kurduğu ikinci markası. New Pool ise İspanya’da üst sınıf bir marka. Dördünü de İtalyan Antonio Merloni almıştı. İtalya’da kayyuma devredilen bu firmadan markaları aldık. Hepsi yaşayan bilinen markalar.”

Almak için dört ay uğraştı

Erdoğan, İtalyan Antonio Merloni firmasının bir yıldır İtalya’da kayyuma devredildiğini de hatırlatarak, “Dört markayı almak için üç dört ay uğraştık. Bizim için fırsat oldu. Normal zamanlara göre daha iyi rakamlara aldık. İngiltere, İtalya ve Fransa gibi ana Avrupa ülkelerinde hemen bu markalarla ilgili faaliyete başladık” diye konuştu.

TV’de üretim rekoru kıracak

IFA’ya bu yıl 17’inci kez katıldıklarını ve 600 ürün sergilediklerini de söyleyen Erdoğan, şöyle konuştu: “Bu yıl bu fuarda da son dakika siparişleriyle beraber ana siparişler bize geçecek. Uzakdoğu’ya göre daha kolay ürün sağlıyoruz. Bu yıl ekim ayında kendi TV üretim rekorumuzu kıracağız. Rekorumuz bir ayda 1 milyon 160 bindi. Bunu ekim ayında 1 milyon 200 bin LCD TV’y çıkaracağız. Kendi rekorumuzu kıracağız. Bizim aylık üretimimiz olan bu rakam bazı firmaların yıllık üretimine denk geliyor.”

Haberin Devamı

Smart TV’yle öne çıkıyor, 3D TV satışına başlıyor

VESTEL, IFA’ya 600 farklı elektronik ve beyaz eşya modeliyle katılıyor. Ultra Super Slim LED TV, Transparan LCD TV, 21:9 Cinema TV, 55 ekran dijital resim çerçevesi ve Glass ON TV modelleri Vestel’in 2 bin 650 metrekarelik standında sergileniyor. Turan Erdoğan, bu yıl fuarda Smart TV’lerin öne çıktığını belirterek, şunları söyledi: “Her ülkenin kendine göre Smart TV anlayışı olduğu için esnek sistem geliştirdik. Uzmanlık kanalları, internetten ulaşılabilecek her türlü uygulamaları ülkelere göre özelleştiriyoruz.” Erdoğan, üç boyutlu TV satışlarına da başladıklarını dile getirerek, “3D TV’de aktif, pasif gözlük ve gözlüksüz teknolojilerin hepsinin üretimi yapıyoruz. Pasif gözlükler uygun fiyatlı olduğu için daha ağırlık kazanacak. Uzun vadede de gözlüksüzler yaygınlaşacak” dedi.

Haberin Devamı

YENİ ÜRÜNLER...

Tarama özellikli yeni mouse çıkardı

LG,  görüntü almada yeni bir yol sunan yeni tarayıcı fare (Mouse) LSM-100’ü tanıttı. Yeni LSM-100’ün tarama fonksiyonunda kullanıcının farenin sol tarafındaki akıllı tarama tuşuna basarak tarayıcı özelliğini aktive etmesi ve fareyi taranacak materyalin üzerinden kaydırması yetiyor. Taranan görüntü PNG, JPEG, TIFF, BMP, PDF, XLS ve DOC gibi dosya türlerinde kaydedilebiliyor veya istenen uygulamaya sürüklenerek bırakılabiliyor. LSM-100, LG Optik Karakter Tanıma teknolojisi de kullanıyor.

Samsung’dan 5.3 inç  geniş ekranlı telefon

/images/100/0x0/55eb08fcf018fbb8f8a6c73e

SAMSUNG, fuarda Galaxy Note’u tanıttı. cihaz, 5.3 inçlik dokunmatik ekranı ile aynı zamanda mini bir tablet bilgisayar deneyimi sunuyor. 1280 x 800 piksel çözünürlüğünde AMOLED ekranı olan telefon, Android 2.3 işletim sistemi, 1.4 GHz işlemci hızı, 8 ve 2 megapiksellik olmak üzere çift kameraya sahip.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!