Temizlik işçilerinden örnek davranış

Güncelleme Tarihi:

Temizlik işçilerinden örnek davranış
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 31, 2011 14:22

MERSİN’in Tarsus Belediyesi Temizlik İşleri Müdürlüğü ekibi, yolda buldukları ve içinde 1000 TL olan cüzdanı sahibi olan üniversite öğrencisine teslim etti.

Belediye Temizlik İşleri Müdürlüğü’nde çöp kamyonunda görevli olarak çalışan Esat Sert, Durmuş Yakın ve Rıfat Çınar, Yeşilevler Mahallesi’nde temizlik yaparken, sokak üstünde içi para dolu cüzdan buldu. Temizlik işçileri, para dolu cüzdanın içinde İrfan Demir’e ait nüfus cüzdanı ve öğrenci kimlik belgesi görünce durumu önce Temizlik İşleri Müdürü Ali Bağrık’a bildirdi. Temizlik İşleri Müdürü Ali Bağrık’ın talimatıyla işçiler sokakta ve mahallede cüzdan sahibini aramaya başladı. Kısa sürede cüzdan sahibini bulan işçiler, cüzdanı İrfan Demir’e teslim etti. İşçilerden Esat Sert, "Yeşilevler Mahallesi’nde temizlik yaparken, yerden cüzdan bulduk. Arkadaşlarla birlikte cüzdanı açtığımızdan İrfan Demir’e ait nüfus cüzdanı bulduk. Mahallede yaptığımız araştırma sonucu cüzdan sahibi bulduk ve teslim ettik. İyilik yapmaktan son derece mutluyuz" dedi.

İNŞAATTA ÇALIŞARAK BİRİKTİRMİŞ

Kaybettiği para kendisine teslim edilen İrfan Demir, mutluluğunu ifade edecek kelime bulamadığını söyledi. Parayı inşaatlarca çalışarak kazandığını belirten Demir, "Giresun Üniversitesi öğrencisiyim. Yaz ayı boyunca inşaatlarda çalıştım, okul harcımı kazanmak için. 1000 lira ile üniversite harcımı yatıracaktım. Bir ara cebime baktım nüfus cüzdanım yoktu. Allah’a şükür kısa sürede cüzdanım bulundu. Bu arkadaşlarımıza teşekkür ediyorum" diye konuştu.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!