Ben yarışmacının tarafındayım

Güncelleme Tarihi:

Ben yarışmacının tarafındayım
Oluşturulma Tarihi: Eylül 06, 2011 03:00

Emre Karayel, bu akşamdan itibaren Star TV’nin yeni yarışma programı “Bul Bakalım”la seyirci karşısına çıkacak. Karayel sadece programı sunmakla kalmayacak, doğru kelimeyi bulmakta zorlanan yarışmacılara yardımcı da olacak.

Haberin Devamı

“Bul Bakalım” adlı yeni yarışma programıyla seyirci karşısına çıkacaksınız. Nasıl hissediyorsunuz?                

- Vallahi heyecanlıyım. İnsan yeni bir işe başlarken tuhaf bir heyecana kapılıyor. Sadece yeni program olmasından değil, yeni bir proje, farklı bir format olması nedeniyle de heyecanlıyım. İstiyorum ki seyirci yaptığımız işi sevsin.

“1 Kadın 1 Erkek” çok sevildi, “Acaba bu programla da aynı başarıyı yakalayabilir miyim?” diye düşünüp tedirgin oluyor musunuz?

- Yok, hayır. Bu benim ilk sunuculuk deneyimim değil. Ben sunuculuk yapmaya öğrencilik yıllarımda, TRT’de başlamıştım. Sonra Kanaltürk’te canlı yayın deneyimim oldu. Heyecanım, tamamen yeni bir ürün sunmaktan kaynaklanıyor. Yeni yaptığınız şey çorap dahi olsa bu heyecanı duyarsınız.

YARIŞMACI, YANITI İPUÇLARIYLA BULACAK    

“Bul Bakalım”da yarışmacılara ipuçları vererek doğru kelimeyi bulmalarını isteyeceksiniz sanırım...

- Bu bir kelime oyunu. Yarışmacıya doğru kelimeyi bulması için iki ipucu veriyoruz. Mesela “Tolga Çevik” ve “Süpermen” diyoruz. Bu ikisinin ortak noktası ne? Tolga Çevik, “Organize İşler” filminde Süpermen karakterini canlandırmıştır.

Kaç yarışmacınız olacak?

- Üç yarışmacı olacak ilk etapta. İlk turda başa baş yarışıyoruz, 10’ar kelime soruyoruz. İkinci turda bir yarışmacımız eleniyor. Sonra kalan iki yarışmacıyı karşılıklı yarıştırıyoruz. Finale çıkan yarışmacımıza da aynı şekilde 12 tane soru soruyoruz.

DİZİ SETİNDE ÇENGEL BULMACA ÇÖZÜYORUM

Ödülünüz nedir?

- Finalde 12 saniyede bulmaca panosunu tamamlayana 10 bin TL ödülümüz var. Aslında bu bir kelime oyunu ve bu oyunun amacı insanların hayatını değiştirmek, zengin etmek değil. Dünyanın hiçbir yerinde de böyle bir sistem yoktur. Kelime oyunu oynamayı seven insanlarla güzel vakit geçirmek amacımız.

Siz seviyor musunuz bulmaca çözmeyi?

- İddialı değilim ama çengel bulamaca çözmeyi severim. Sette de en önemli zaman geçirme araçlarımızdan biri bu.

Bazı kelime oyunlarında yarışmacıya yardımcı olma konusunda sınır tanımıyorlar. Sizin de yardımınız dokunacak mı yarışmacılarınıza?

- Genel algının aksine, sunucuların mantığı gelen yarışmacının bir şeyler kazanmasıdır. Ben de bir sunucu olarak isterim tabii ki yarışmacımın kazanmasını. Bu nedenle ister istemez yarışmacıların tarafında olurum. “Bul Bakalım” zaten çok kolay bir yarışma ama yine de zorlanan olursa ve ben de yanıtı tahmin ediyorsam, elimden geldiğince yardımcı olmaya çalışırım.

Haftada kaç gün yayınlanacak “Bul Bakalım”?

- Çarşamba ve cuma akşamları olmak üzere haftada iki gün yayınlanacak.

Haberin Devamı

HAKKIMIZ YENİYOR

Şu sıralar “Bul Bakalım” dışında neler yapıyorsunuz, nelerle ilgileniyorsunuz?

- Biz oyuncular, sanat emekçileriyiz ve emeklerimizin karşılığını almamız gerekiyor. Ama bizim haklarımız bu piyasada har vurup harman savruluyor. Tüm oyuncuların da her şeyden haberdar olmaları gerekiyor ki, haklarını savunabilsinler. Bu nedenle şu sıralar sendikaya ve BİROY’a (Sinema Oyuncuları Meslek Birliği) üye olmayı düşünüyorum. Tüm oyuncu arkadaşlarımızın da sendikaya ve BİROY’a üye olması gerekiyor.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!