Sertab niye bu kadar sakin?

Rauf Tamer, Posta’daki “Ölçüye Dikkat” başlıklı yazısında “Sertab’ı bile kategorize edenler” demişti, umudunu yitirmenin cümlesi olarak.

“Somali’ye yardım edenler yandaş, bizimkilere yardım edelim diyenler ise candaş” diyordu.
Geçirdiği kalın bağırsak rahatsızlığı sebebiyle hastalık kapma riski herkesten fazla olduğu halde Somali’ye dikkat çekmek için Afrika’ya giden Sertab Erener’le Kelebek için bayram röportajı yaptım.
Yandaş, candaş bilmem, tam bir can o.
Çok farklı bir Sertab tanıdım bu röportaj sayesinde. Birçok şeyi aşmış, kendini geliştirmiş, dinginliğe ulaşmış, iç huzurunu sağlamış güzel bir kadınla tanıştım.
Fazıl Say’ın aşırı ve sert çıkışı karşısında (“Amy Winehouse’a tavsiye ettiği beyinin binde biri Sertab’da olsaydı, Somali’de yardımı, partizan rant olarak değil vicdan diye yapardı!” demişti) nasıl bu kadar sakin kalabildiğini anlayamamıştım.
Onu da anladım. Sertab’ın tek derdi, olabildiğince çok yere sevgi götürmek, sevginin gücünü yaymak.
Kavgadan hoşlanmıyor ve dünyayı sevginin iyileştireceğine inanıyor.
Müzikten güzelliğe, spordan ilişkilere ve aşka, konuştuklarımızın hepsinin bana çok iyi geldiğini söylemeliyim. Okuyunca size de iyi gelecek, eminim.

Twitter’da para kazanmak!

Gazete, dergi, televizyon ilanları bir yana, Twitter yeni dünyanın reklam aracı olmuş durumda. Twitter’da çok sayıda takipçisi olan Twitter şöhretlerine, şirketlerden gizli reklamcıları olmaları, haklarında olumlu iletiler yazmaları için teklif geliyor.
Bunlardan biri de benim.
Twitter’daki takipçi sayım 150 bini buldu.
Sayı artınca, sosyal medyaya reklam veren şirketlerin yakın markajı altına girdim tabii. Birkaç tweet’le reklamlarını yapmamı isteyen firmaların önerdiği paralar da yabana atılır gibi değil üstelik.
Twitter şimdiden ciddi gelir kaynağı olmaya başladı bile. Merak etmeyin, benim tweet’ler para değil, kendi beğeni ve zevklerim üzerinden yazılıyor. Bir lokantayı beğendiysem, yazıyorum rahatça. Evet, sonra oraya ilgi ve müşteri artışı oluyor ama hak ettikleri sürece sorun yok bence.
Twitter’dan reklam konusu, üzerinde kafa patlatmaya değer aslında. Etik değerler göz ardı edilmeden tabii.
İnanmadığım bir işe zaten girmem ama ileride yalan söylemek zorunda kalmayacağım bir firmayla anlaşırsam da, o tweet’in reklam amaçlı olduğunu açıkça söylerim.
Olması gereken bu çünkü. Umarım takip ettiğiniz Twitter şöhretlerinin hepsi bu konuda benim kadar şeffaf davranıyordur. Okuduğunuz öneri ve beğeni tweet’lerinin para karşılığında yazıldığını bilmek hayal kırıklığı yaratır, öyle değil mi?
Yazarın Tüm Yazıları