Noktasına kadar arkasındayım

Güncelleme Tarihi:

Noktasına kadar arkasındayım
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 28, 2011 00:00

ESKİ Genelkurmay Başkanı emekli Orgeneral Işık Koşaner, 10 maddelik açıklamasında özetle şu ifadeleri kullandı:

Sakladığımız konular değil

İfade edilen konuların tamamı, üst düzey devlet yetkilileriyle yaptığım görüşmelerde de paylaştığım, hukuki olarak gereğinin yapılması için emir verdiğim konulardır. Kimseden kaçırdığımız ve gizlediğimiz konular değildir.

Hatadan ders çıkarma çabası

Bu konuşma, zaten kurum içinde tartıştığımız, özeleştirisini yaptığımız, hatalardan dersler çıkarmaya yönelik çabanın sonuçlarıdır.

Acıtan özeleştiri, erdemdir

Zaman zaman marjinelleşen uslup ise bazı noktaların dramitize edilerek, dinleyicilerin dikkatlerinin çekilmesine yönelik bir gayretin ürünüdür. Bir kısım medya tarafından abartılan, istismar edilen de bu bölümlerdir. Unutulmamalıdır ki samimiyet içeren, kibirden uzak ve gerektiğinde canı acıtan özeleştiri de bir erdemdir.

İzinsiz kayıt ahlaksızlık

Ancak bir insanın hatta bir kurumun kendi içinde yaptığı bu özeleştiriyi izinsiz olarak kaydedip yayınlamak ise ahlaksızlık ve hukuksuzluktur.

Sözlerim çarpıtıldı

Bir dava ile ilgili sözler de çarpıtılarak kamuoyuna sunulmuştur. Ses kayıtlarında açık ve net olarak ‘Seminerle ilgili evrakın hepsi imha edilmiş olduğu için olay ortaya çıkınca bir şey bulamadık’ ifadesi, bazı basın organlarında ’Balyozla ilgili tüm evrakı imha ettiğimiz için her şeyi iddianameden öğrendik’ diye verilmiştir.

‘Belgeler çalındı’ demedim

Varlığı dahi henüz kanıtlanmamış bir planın imhasından söz etmek mantık dışıdır. Ses kayıtlarında, ’Balyoz belgelerinin çaldırılması’ ifadesi kesinlikle yer almamaktadır. İfade edilen, o tarihlerdeki plan seminerine yönelik ses kaydı ve bir kısım bilgi ve belgelere ilişkindir. Plan semineri ile halen devam eden davadaki konular birbirinden farklıdır.

Şehit aileleri istismarı

Son olarak en büyük üzüntüm, büyük kıymet verdiğim, acılarını daima yüreğimde hissettiğim şehitlerimizin ve onların değerli ve kederli ailelerinin istismar edilmesidir. Burada üzücü olan, intihar ettiği yargı kararıyla da tespit edilmiş bir askerimizin bu ifadelerle ilişkilendirilmeye çalışılmasıdır. Kamuoyuna saygıyla duyurulur.

‘Anasını satar’ maksadı aştı


Koşaner ses kayıtlarında gazetecilere sarf ettiği “Haber için analarını bile satarlar” sözlerine şöyle açıklık getirdi: “İfadelerde hukuka aykırı, hukuk dışı, tek cümle yoktur. Eleştirel anlamda maksadı aşan ifadeler, benzetmeler olabilir, gazetecilerle ilgili ifadeler bu çerçevede değerlendirilebilir. Ancak bu kinayeli ifadelerin maksadı da TSK’ya karşı devam eden bu süreçte medyanın rolüyle ilgili dinleyicilerin dikkatlerini çekmekti. Kesinlikle hakaret amaçlı söylenmemiştir.”
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!