Bakan mevsimlik işçilerle iftarda

Güncelleme Tarihi:

Bakan mevsimlik işçilerle iftarda
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 28, 2011 00:00

Bakan Çelik, Polatlı’da mevsimlik işçilerle birlikte iftar yaptı. Çelik, “Gönül arzu eder ki sizler buraya gelmeseydiniz, doğduğunuz yerde doysaydınız, buraya ihtiyaç duymasaydınız” dedi.

ÇALIŞMA ve Sosyal Güvenlik Bakanı Faruk Çelik, devletin bütün yetkilileri ile birlikte 73 milyon vatandaşının yanında olduğunu belirterek, “Bunu herkesin bilmesini istiyoruz” dedi. Çelik, Polatlı’nın Sarıoba köyünde mevsimlik gezici tarım işçileri için kurulan çadır kentte kalanlarla iftarda bir araya geldi.

İşçilerin birçoğunun Şanlıurfa’dan, Şırnak’tan, Mardin’den geldiklerini ifade ettiklerini belirten Bakan Çelik, “Hepiniz ülkemizin bu güzel coğrafyasına hoş geldiniz. Ben de Şanlıurfa milletvekili olarak güneydoğu illerini, Şanlıurfa’yı karış karış gezmiş bir kardeşiniz olarak siz değerli kardeşlerimizle buluşmaktan büyük mutluluk duyuyorum” dedi.

“Gönül arzu eder ki sizler buraya gelmeseydiniz, doğduğunuz yerde doysaydınız, buraya ihtiyaç duymasaydınız. Bu hepimizin arzusudur ve hükümet olarak da bizim görevimiz doğduğunuz yerde doyma imkanlarını gerçekleştirmektir” diyen Çelik, şöyle konuştu:

İşçi sayısı azaldı

“Büyük sulama kanallarıyla, sulama projeleri bir bir devriye giriyor. Böylece bu sulamalar gerçekleşince inanıyorum ki oralara doğru belki batıdan, belki İç Anadolu’dan işçilerin, bugün sizin geldiğiniz gibi Şanlıurfa’ya ve GAP bölgesine gitme ihtiyacı doğacak. Yani suyla toprak buluşunca verim ortaya çıkıyor. Ortaya çıkan bu verimin pazarlara sunulması açısından insan gücüne ihtiyaç olacak.”

Devlet olarak ilgileniyoruz

BAKAN Çelik, Polatlı bölgesine gelen mevsimlik gezici tarım işçilerinin taleplerine yanıt vermenin, yaşam koşullarının, altyapı hizmetlerinin durumunun devlet olarak kendilerini ilgilendirdiğini kaydetti.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!