Tatilin ilk günü trafikte ağır bilanço

Güncelleme Tarihi:

Tatilin ilk günü trafikte ağır bilanço
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 27, 2011 18:38

9 günlük tatilin ilk gününde, yapılan tüm uyarılara ve alınan tedbirlere rağmen, meydana gelen trafik kazalarında 18 kişi öldü, 130 kişi yaralandı.

Haberin Devamı

Tüm uyarılara rağmen tatilin ilk gününde yurt genelinden meydana gelen trafik kazaları, çok sayıda vatandaşımızın hayatını kaybetmesine ve yaralanmasına neden oldu.

Tatilin başladığı ilk saatlerde, Manisa'da otobüsün devrilmesi sonucu 49 kişinin yaralandığı haberini, diğer kaza haberleri takip etti. En çok ölümlü ve yaralamalı trafik kazası haberi ise Çankırı'dan geldi. Çankırı'da meydana gelen iki ayrı kazada, 7 kişi öldü, 6 kişi yaralandı.

Trabzon'da Araklı ilçesinde tünel çıkışında, İbrahim Furtuna (36) yönetimindeki 53 AV 308 plakalı otomobil, refüj çarptıktan devrildi. Kazada yaralanan İbrahim Furtuna ve 9 yaşındaki kızı Serpil Furtuna, Araklı Devlet Hastanesine kaldırıldı. Sağlık durumu ciddiyetini koruyan Serpil Furtuna, burada yapılan müdahalenin ardından Karadeniz Teknik Üniversitesi Farabi Hastanesine sevk edildi.

Haberin Devamı

Gaziantep'in İslahiye ilçesi Hatay Bulvarında, İbrahim B'nin (21) kullandığı 27 ST 096 plakalı motosiklet, aynı yöne giden Celal A. 'nın (45) kullandığı 35 NFA 79 plakalı otomobile arkadan çarptı. Kazada yaralanan motosiklet sürücüsü İbrahim B. ile motosikletteki Hamdi A. (20), İslahiye Devlet Hastanesine kaldırıldı. Yaralılardan motosiklet sürücüsü İbrahim B, sevk edildiği Gaziantep Avukat Cengiz Gökçek Devlet Hastanesinde hayatını kaybetti.

Gaziantep'in Nizip ilçesinde, Habib Kara (26) idaresindeki 63 YU 727 plakalı kamyon ile Arap Usluer'un (58) kullandığı 27 DV 945 plakalı otomobil çarpıştı. Arap Usluer, olay yerinde hayatını kaybetti.

İzmir'in Torbalı ilçesinde, Ahmet Akcivan'ın (54) kullandığı plakası motosiklet, Torbalı'nın Çapak Mahallesi'nde savrularak yol kenarındaki zeytin bahçesinde girdi ve buradaki ağaca çarptı. Kazada, kereste fabrikasında çalışan ve motosikleti kasksız kullanan sürücü Ahmet Akcivan, olay yerinde öldü.

Çanakkale'nin Ayvacık ilçesine bağlı Küçükkuyu beldesinde, bir tırın devrilmesi sonucu da Çanakkale-İzmir karayolu yaklaşık 1,5 saat süreyle trafiğe kapandı.

Yurt genelinde, bayram tatilinin ilk gününde meydana gelen kazalarda, 18 kişi öldü, 130 kişi yaralandı.

Haberin Devamı

Yetkililer, bayram tatilinin hüzne dönüşmemesi için sürücüleri uyararak, sürücülerin hız yapmamalarını ve trafik kurallarına uymalarını istedi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!