Urfalı mevsimlik işçiler ortada kaldı

Güncelleme Tarihi:

Urfalı mevsimlik işçiler ortada kaldı
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 26, 2011 00:00

Urfa’dan çalışmak için Gölbaşı’na gelen aileler iş bulamadıkları için ortada kaldı. Kaymakam Raşit Zengin, Urfalı ailelere barınmaları için elektriği, suyu olan ve sosyal etkinlikler yapabilecekleri bu çadırlara bir iki gün içinde ailelerin taşınacağını söyledi.

TARLALARDA mevsimlik işçi olarak çalışmak için Ankara’ya gelen Urfalı aileler iş bulamamaktan şikayetçi. Kendi imkanlarıyla kurdukları ve içme suyu, tuvaleti, elektriği olmayan çadırlarda barınan aileler, hem iş bulamadıklarını, hem de sefalet içinde yaşadıklarını belirterek, kendilerine sahip çıkılmasını istediler. Urfa’dan gelen İbrahim Akar, iş bulamadıklarını belirterek, “Bizler buraya çalışmak için geldik. Ancak, iş bulamıyoruz. Günlük kazancımız iş olursa kişi başı 20 lira. Bayramdan sonraya kadar bekleyeceğiz. İş olmazsa tekrar Urfa’ya döneceğiz. Orada pamuk işlerine bakacağız. Ancak, zar zor geçiniyoruz. 6 çocuğum var” dedi.

500 metre su taşıyorlar

Zor şartlarda yaşam mücadelesi veren aileler, günlük yaşamlarını zorluklarla sürdürüyor. Çadırlarda kalan kadınlar leğenlerde, hijyenik şartlarda uzak ve kötü koşullarda çamaşırları yıkıyıp, çocuklarını banyo ettiriyorlar. Bu arada çadırlarda kalan çocukların çoğu isi okumak istedikleri ve okuyup, asker ya da polis olmak istediklerini söylemeleri dikkat çekti. Su sorunu yaşayan aileler, 500 metre uzaklıkta bulunan bir çeşmede su ihtiyaçlarını temin ediyorlar.
Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı’nın mevsimlik tarım işçileri projesi var kapsamında Gölbaşı Kaymakamı Raşit Zengin de çalışma başlattı. Kaymakam Zengin, proje kapsamında mevsimlik işçiler için elektriği, suyu olan çadırlar kurulacağını belirterek, “Buraya mevsimlik işçi olarak gelen vatandaşlarımızın daha iyi şartlarda yaşamlarını sürdürmeleri için bu işçilere tuvaleti, banyosu olan çadırlar ile ortak etkinlikler için sosyal çadır dediğimiz elektrik ve suyu olan çadırlar kurduk” dedi.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!