Exper’e Microsoft’tan anlamlı ödül

Güncelleme Tarihi:

Exper’e Microsoft’tan anlamlı ödül
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 23, 2011 12:41

Microsoft, masaüstü, dizüstü ve tablet PC ürünleriyle Exper’i “Bilge Pisi” ürünü ile dünya çapında örnek proje geliştiricisi seçti.

Haberin Devamı

Steve Ballmer, Kevin Turner, Jon Roskill başta olmak üzere Microsoft’un üst düzey yöneticilerinin yanısıra dünya genelinde 135 ülkeden 16 bine yakın iş ortağının katıldığı konferansta,  Microsoft’un teknoloji vizyonu, stratejileri ve iş ortaklığı yaklaşımına ilişkin çeşitli konular dinleyiciler ile paylaşıldı. Konferansın 2011 yılı ödülleri içinde anlamlı bir yer edinen Exper ise Bilge Pisi ile son iki yıldır Kocaeli Büyükşehir Belediyesi ile yürüttüğü “Her Öğrenciye Netbook” projesi ile dünya çapında örnek proje ödülünün sahibi oldu.

Türkiye’de ilk defa onbinlerce öğrenciyi Bilge Pisi ile bilgisayarlı eğitime terfi ettiren projenin ödülü Exper Pazarlama Direktörü Mert Erinç’e Microsoft Ortadoğu ve Afrika bölge yöneticisi Celine Bremaud tarafından verildi. Exper’in son iki yılda tüketicilerin beğenisine sunduğu ürünleriyle Türkiye ve bölgesindeki yenilikçiliğinin yanısıra pazardaki iddiasını da en iyi şekilde gözler önüne serdiğini belirten Microsoft Türkiye OEM’den Sorumlu Genel Müdür Yardımcısı Çağatay Çopuroğlu, "10 bini aşkın bilişim şirketinden oluşan Microsoft Türkiye ekosistemi, ülke ekonomisine katkı sağlayan çözümleri ve ürünleriyle ülkemizin bilişimle yeni ve önde olabilmesi için katkı sağlamaya devam ediyor. Exper’in Bilge Pisi projesi ile örnek gösterilerek ödüllendirilmesi bunun en güzel göstergelerinden biri. Eğitim alanına yeni bir bakış açısı getiren bu proje Türkiye’nin tüm kurumlarında bilginin ve teknolojinin ön plana çıkması ve eğitimin yanısıra, istihdam, sağlık gibi benzeri sorunların, bilişim sektörünün öncülüğünde çözebileceğini açıkça ortaya koyuyor. Microsoft teknolojileriyle başarılı projeler ortaya koyan iş ortaklarımızın sayısı artıkça sektörümüz daha da güçlenerek Türkiye’nin geleceğinde söz sahibi olacak”  dedi.

Haberin Devamı

Kazanılan ödülle ilgili olarak Exper Genel Müdürü Orhan Korkusuz, “Exper olarak Türkiye’de ve bölgemizde liderlik vizyonu ile sürdürdüğümüz çalışmalarda, her zaman öncelikli amacımız Türk tüketicisini ileri teknoloji ürünleriyle buluşturup, onlara iyi bir teknoloji deneyimi sunmak. Şirket ve son kullanıcıların yanısıra Kocaeli Büyükşehir Belediyesi ile iki yıldır sürdürdüğümüz ‘Her Öğrenciye Netbook’ projesinde 53 binden fazla öğrencimizi bilgisayarlı eğitime kavuşturduk. Bu çalışmanın da Microsoft’un üst düzey yöneticilerinin yanısıra dünya genelinde 16 bin iş ortağının katıldığı bir platformda örnek proje olarak ödüllendirilmesinden dolayı çok mutluyuz. Exper olarak bizi heyecanlandıran bu ödül ile projemizi taçlandıran Microsoft yöneticilerine, çalışanlarına, bu projeyi hayata geçiren Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı’na ve emeği geçen herkese teşekkür ediyorum. Liderlik hedefimize bizi bir adam daha yaklaştıran bu ödülleri, önümüzdeki dönemde bilgisayar tutkunlarının beğenisine sunacağımız yeni ürünlerle yinelemeyi hedefliyoruz” dedi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!