Gayrimenkulde Avrupa’nın en ucuz kenti Ankara

Güncelleme Tarihi:

Gayrimenkulde Avrupa’nın en ucuz kenti Ankara
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 23, 2011 00:00

Ankara’nın nüfusu son yıllarda New York’un yarısına ulaştı. Emlak uzmanı Salim Taşçı göçün Ankara emlak piyasası üzerindeki etkilerini değerlendirirken, “Dünya başkentleri arasında, nüfus yoğunluğu bakımından yedinci sıraya yükselen Ankara, merkezi yerlerdeki konut ve büro fiyatları açısından en ucuzu” dedi.

Ankara’daki nüfus yoğunluğunun emlak fiyatlarına yansıması üzerine bir inceleme yapan Türk Sanayici ve İş Adamları Vakfı, Emlak Sektör Kurulu Başkanı Salim Taşçı, “Avrupa başkentlerindeki villaların bahçeleri 1-5 dönüm arasında değişirken, Ankara’nın sadece belirli ve çok az kısmında büyük ölçekli bahçeli villalar bulunuyor. Mortgage sistemiyle Avrupa’da konut alımı çok kolayken, Türkiye’de banka kredi faizlerinin yüksekliği alımı zorlaştırıyor” dedi.
90 – 110 metrekare arası daire ve bürolar baz alındığında, fiyat bakımından ilk sırayı Paris, Tokyo, Londra, Roma, Oslo ve Viyana alırken, Tiran ve Ankara’nın sonlarda yer aldığını belirten Taşçı, villa değerlerinde de, Tiran ve Ankara’nın yine en ucuz kaldığını bildirdi.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!