Boyner ailesi otomotivi sevdi Kaan Boyner de sanal oto pazarı kurdu

Güncelleme Tarihi:

Boyner ailesi otomotivi sevdi Kaan Boyner de sanal oto pazarı kurdu
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 22, 2011 09:27

AĞIRLIKLI olarak tekstil sektöründe faaliyet gösteren Türkiye’nin en köklü ailelerinden Boyner Grubu’nun üyeleri art arda yıldızı iyice parlayan otomotiv sektörüne girmeye başladı.

Haberin Devamı

Elektrikli otomobil üreticisi Amerikan Fisker ve Çinli BYD’nin Türkiye ile bölge distribütörlüğünü alıp otomotiv sektörüne hızlı bir giriş yapan, ardından hafif ticari araçları İtalya’da elektrikliye çeviren Osman Boyner’den sonra kuzeni Kaan Boyner de internet üzerinden sektöre adım attı. Sanal ortamda sıfır kilometre araçlara yönelik ‘Minoto’ isimli bir site kurup faaliyete sokan Kaan Boyner, “Aile tarafından tekstil ve sanayi alanında oluşan tecrübelerimize ek olarak aynı zamanda bilgisayar mühendisliği ve ekonomi alanında aldığım eğitim, otomotivin sektör olarak tüm unsurlarına yoğun ilgimle birleşince ortaya 'www.minoto.com' çıktı” açıklamasını yaptı.

6 yıllık çalışmanın sonucunda bu siteyi hazırladıklarını kaydeden Kaan Boyner, otomotive girme sebebini ise şöyle anlattı: “Türkiye’de otomotiv sektörünün global dalgalanmalara rağmen nispeten daha istikrarlı bir tabloya kavuşup, satış grafiğini hergün artırması yeni fırsatlar yaratıyor. Nihai tüketicilerin çok sayıda markanın Türkiye’de 250’den fazla farklı modeli arasında seçim yaparak bütçelerine göre satın alma kararı vermesi kızışan pazarlama/satış savaşlarının en kritik noktasını oluşturuyor. Bu noktada model versiyonlarını da ve hatta süre gelen fiyat odaklı amansız kampanya aksiyonlarını da ele aldığımızda tüketicinin karar vermesini tarafsız biçimde kolaylaştıracak hizmet unsurlarına daha fazla ihtiyaç duyulduğunu açık biçimde gözlemlemeye başladık.”

Haberin Devamı

48 marka, 250 model

İnternetin yapılan araştırmalarda otomobil satın almada en önemli kaynak olarak ön plana çıktığını kaydeden Boyner, bu noktada kurdukları minoto.com'un tüm markaları karşılaştırmalı ve güncel olarak bir araya getirerek farklı bir hizmet sunduğunu kaydetti.

Boyner, yaşayan ve tüm markaları içeren ‘sanal otomotiv AVM’si olarak nitelendirdiği minoto.com isimli siteyle otomobil alacak tüketicilere oturdukları yerden 48 adet markanın 250’den fazla modelini aylık güncellenen fiyatlar ve tüm detaylarıyla inceleme hizmeti verdiklerini belirtti. Sadece temmuz ayında siteyi 200 bin kişinin ziyaret ettiğini kaydeden Boyner, siteyi eldeki paraya göre araç en az ‘klik’le bulunsun diye optimize ettiklerini söyledi. Kaan Boyner, halen Dore Grup A.Ş’nin Mali İşler Direktörlüğü (CFO) ve Türkiye Tekstil Sanayii İşverenleri Sendikası (TTSIS) Yönetim Kurulu Üyeliğini sürdürüyor. Kaan Boyner, “Kuzenim Osman Boyner’in başarıyla yürüdüğü otomotiv kolundan daha farklı alanlarda stratejik ilerleme hedeflerim var” dedi.

Haberin Devamı

Boyner elektrikli otobüs üretmeye hazırlanıyor

ÇİNLİ BYD’nin ürettiği 300 kilometre menzile sahip elektrikli otomobil E6 ve yine aynı menzile sahip otobüsü yılın son çeyreğinde Türkiye’de satışa sunalacağını belirten BD Otomotiv Yönetim Kurulu Başkanı Osman Boyner, elektrikli otobüsü en kısa sürede Türkiye’de üretmek istediklerini söyledi. Bunun için büyükşehir belediyeleri ile görüştüklerini belirten Boyner, “Belediyeler otobüslerimizi beğendi. İlk otobüsü, İstanbul Ticari Araç Fuarı’nda sergiyeleyceğiz. Hem Türkiye hem de Avrupa’daki talebe göre en kısa zamanda elektrikli otobüsü Türkiye’de üretmek istiyoruz. Amacımız satmaktan ziyade otobüsü kısa sürede Türkiye’de üretmek. Avrupa’da bir çok ülkenin teşvik verdiği düşünülürse, bu otobüsle ilgi çok fazla. Bu da Türkiye’yi potansiyel üretici konumuna taşıdı” dedi.

Haberin Devamı

E6 eylülde gelecek

BYD’nin Türkiye’ye sadece elektrikli modellerini getireceklerini anlatan Boyner, şunları söyledi: ”Otobüsün dışında elektrikli otomobili E6’yı getireceğiz. 300 kilometre ile şu an sınıfının en uzun menzil mesafesine sahip bu aracı eylül sonunda getirmeyi planladık. Sahip olduğu menzile bağlı olarak fiyatını diğer rakiplerinin altında tutmak için çalışıyoruz.”

2. el otomobil fırsatları için tıklayın

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!