Ölüm ‘Perşembe Akşamı’ geldi

Güncelleme Tarihi:

Ölüm ‘Perşembe Akşamı’ geldi
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 22, 2011 00:00

Antalya Perşembe Akşamı Bisikletçileri (PAB) üyesi üniversite öğrencisi Mustafa Onur Karaca, yaz tatili için geldiği Ankara’da da PAB’ın etkinliğine katılmak istedi. Dikmen’deki evinden ikiz kardeşi Orcan Karaca’yla birlikte bisikletle yola düşen Onur, kırmızı ışık ihlali yapan bir sürücünün kurbanı oldu.

BAŞKENT Ankara’da ölümlü bisiklet kazalarına bir yenisi daha eklendi. Yaklaşık bir hafta kadar önce öğrenim gördüğü Antalya’dan ikiz kardeşiyle birlikte tatil için Ankara’ya gelen 21 yaşındaki Mustafa Onur Karaca, kırmızı ışık ihlali yapan süratli bir aracın kurbanı oldu.

Olay, Perşembe akşamı saat 19.45 sıralarında meydana geldi. Antalya Akdeniz Üniversitesi’nde öğrenim gören Mustafa Onur ve Orcan adlı ikiz kardeşler, yaz okullarını tamamlamalarının ardından ailelerinin yaşadığı Ankara’ya geldi. Antalya’da her hafta “Perşembe Akşamı Bisitletçileri” (PAB) ile kent turu yapan ikizler, Ankara’da da Güvenpark PAB ile bu aktiviteye katılmak için Dikmen Caddesi’nde bulunan evlerinden bisikletleriyle yola çıktı.

Gözlerinin önünde öldü

Polis Evi’nin önünden geçen ikiz kardeşler, Emniyet Genel Müdürlüğü’nün önüne geldiklerinde kendilerine yeşil ışık yandığı için yollarına devam etti. Bu sırada ikiz kardeşi Mustafa Onur’un kendisinin önünde olduğunu belirten Orcan Karacan, gözlerinin önünde kardeşinin ölümle sonuçlanan kazasını şöyle anlattı:

Çapmanın etkisiyle fırladı
/images/100/0x0/55eb11c7f018fbb8f8a90b98


Bize yeşil ışık yanıyordu. Ben kardeşimin biraz gerisinden gidiyordum. Tam bu esnada kendisine kırmızı ışık yanan bir araç hızla yola çıktı. Kardeşim aracın yola çıktığını gördüğünde frene bastı. Olay yerinde yaklaşık 3 metrelik fren izi var. Ancak bu fren durmasına yetmedi. Önce araca çarptı ve çarpmanın etkisiyle havaya fırladı. Yere düştüğünde ise kanlar içindeydi.

Beyin kanaması geçirdi

Kafasındaki kask, çarpmanın etkisiyle kenara sıyrılmış, kardeşim kafasının sağ tarafını yere çarpmıştı. Numune Hastanesi’ne kaldırıldı. Bir süre gözlem altında tutulmasının ardından beyin kanaması geçirdiği anlaşılmasıyla yoğun bakına alındı. Cuma günü öğle saatlerine kadar yaşam mücadelesi veren kardeşimin önce kalbinin durduğu, yaklaşık bir saat boyunca yapılan kalp masajına cevap vermediği ve ölümünün gerçekleştiği bize saat 13.00 sıralarında söylendi.

Kardeşim Başkent kurbanı

Tatili geçirmek için Ankara’daki ailesinin yanına gelen Mustafa Onur Karacan, Cumartesi günü Karşıyaka Mezarlığı’nda toprağa verildi. Güvenperk PAB üyelerinin de yer aldığı cenaze töreninde Başkentli bisiklet tutkunları, hiçbir noktasında bisiklet uyarı levhası bulunmayan Başkent yollarına tepki gösterdi. Antalya’da okula bisikletle gittiklerini ve hiçbir kaza tehlikesi yaşamadıklarını belirten Orcan Karacan, “Kardeşim Başkent yollarının ve bisikleti trafikte kaale almayan maganda bir aracın kurbanı olmuştur. Araç bizi görmesine rağmen durmadı” dedi.

Başka Onur’lar ölmesin

OLAYIN ardından gözaltına alınan araç sürücüsü, Mustafa Onur’un hastanede gözaltında tutulduğu saatlerde hayatta olması nedeniyle serbest bırakıldı. Acılı Karacan ailesi ise araç sürücüsünün serbest kalmasını eleştirerek şikayet etmelerinin ardından suç duyurusunda bulundu. Genç yaştaki ikizlerinden birini toprağa veren acılı anne Nural Karaca ise, “Tüm Avrupa ülkelerinde bisikletlilerin can güvenliğiği sağlayacak önlemler alınırken Türkiye’nin Başkenti’nde ölümler oluyor, canlar yanıyor. Eğer bir önlem almayacaklarsa bisiklete kent içinde binmeyi yasaklasınlar. Benim canım yandı artık başkasının canı yanmasın, başka Onurlar ölmesin” diye tepkisini dile getirdi.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!