Timoşenko’yu zehirlediler mi

Güncelleme Tarihi:

Timoşenko’yu zehirlediler mi
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 21, 2011 00:00

Ukrayna’da turuncu devrimin demir lady’si olarak tanınan eski Başbakan Yuliya Timoşenko’nun yolsuzluktan yargılanırken atıldığı cezaevinde morarmaya başladığı öne sürüldü. AB, Timoşenko’nun bağımsız doktorlarca muayene edilmesini istedi.

Haberin Devamı

YOLSUZLUK suçlamasıyla yargılandığı mahkemede yargıç ve görgü tanıklarıyla dalga geçtiği gerekçesiyle hapse atılan eski Ukrayna Başbakanı Yuliya Timoşenko’nun (50) hapiste morarmaya başladığı iddia edildi. Timoşenko’nun avukatı Yuriy Suhov,  “Müvekkilimin vücudunda ne olduğu belirsiz mor lekeler oluşmaya başladı. Yuliya on adımda yoruluyor. Çok tuhaf bir durum. Müvekkilimin sağlığından şimdiki siyasi yönetim ve yargı sorumlu tutulacaktır” dedi.

Fare zehri iddiası

Timoşenko, başbakan olduğu dönemde Rusya ile yapılan doğalgaz anlaşmasında yolsuzluk yapıldığı gerekçesiyle yargılanıyor. Timoşenko’nun Devlet Başkanı Viktor Yanukoviç tarafından susturulmak istendiğini öne süren “Batkovşina” Partisi’nin kurmaylarından Aleksander Turçinov, kadın siyasetçiye “zookumarin” isimli fare zehri verildiğini iddia etti. AB Dışişleri Temsilcisi Catherine Ashton adına açıklama yapan sözcü Timoşenko’nun esrarengiz hastalığıyla ilgili endişe duyduklarını, kadın siyasetçiye bağımsız doktorlarca muayene imkanı sağlanması gerektiğini söyledi. Timoşenko’nun ortağı olan Viktor Yuşçenko’nun zehirlendiği, bu nedenle yüzünde çöküntüler olduğu öne sürülmüştü. Yuşçenko, daha sonra devlet başkanı olmuştu.


 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!