Ereğli Belediye Başkanı'na yumruklu saldırı

Güncelleme Tarihi:

Ereğli Belediye Başkanına yumruklu saldırı
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 20, 2011 09:45

Zonguldak’ın Ereğli İlçesi Belediye Başkanı CHP’li Halil Posbıyık, AK Parti eski Zonguldak Milletvekili Fazlı Erdoğan’ın verdiği iftarın ardından çıkışta Türk Metal Sendikası üyesi bir grubun yumruklu saldırısına uğradı. Başkan Posbıyık, korumasının araya girmesiyle olaydan yara almadan kurtuldu. Polis, biber gazıyla müdahale ettiği olayda 8 kişiyi gözaltına aldı.

Haberin Devamı

Gülüç Beldesi’ndeki otelde verilen iftara, Zonguldak Valisi Erdal Ata, AK Parti Zonguldak Milletvekili Köksal Toptan, Ereğli Belediye Başkanı Halil Posbıyık, Ereğli Cumhuriyet Başsavcısı Zülkarneyn Kısık ve Zonguldak Karaelmas Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mahmut Özer de katıldı. Başkan Posbıyık, iftarın ardından otelden çıkarken yanına yaklaşan Türk Metal Sendikası Ereğli Şubesi üyesi bir grubun tepkisiyle karşılaştı. İddiaya göre, ''Ne hakla buraya geliyorsun?'' diyerek tepki gösteren sendika üyeleriyle Başkan Posbıyık arasında tartışma çıktı. Tartışma sırasında sendika üyeleri, üzerine yürüdükleri Başkan Posbıyık’a yumruklu saldırıda bulundu. Başkan Posbıyık, koruması Mustafa Türkay’ın araya girmesiyle karın ve göğüs bölgesine hafif bir darbe aldı. Grubun arasında kalan koruma görevlisi Türkay ise yumruk darbelerine maruz kaldı. Polis ekipleri, sendike üyelerine biber gazıyla müdahale ederken, olaya karışan 7 kişi ve Türk Metal Sendikası Ereğli Şubesi Başkanı Yusuf Ziya Odabaş’ı da gözaltına aldı. Polis Merkezi’ne götürülen 8 kişi, ifadelerinin ardından serbest bırakıldı.

'10 KİŞİ SALDIRDI'

Haberin Devamı

Başkan Posbıyık, koruması Mustafa Türkay ile birlikte Ereğli İlçe Emniyet Müdürlüğü’ne giderek ilgili şikayetçi oldu. Polis eşliğinde Ereğli Devlet Hastanesi’ne giderek rapor alan Başkan Posbıyık ve koruması ifadelerinin ardından emniyetten ayrıldı. Kendisini bekleyen gazetecilere açıklama yapan Başkan Posbıyık, Ereğli Demir ve Çelik Fabrikaları’nda (Erdemir) yetkili olan sendika temsilcilerinin önce iftar masasında kendisine sözlü saldırıda bulunduklarını söyledi. Otel çıkışında da devam eden sözlü saldırının fiziki müdahaleye döndüğünü belirten Başkan Posbıyık, şöyle konuştu: "Otelden çıkarken Yusuf Ziya Odabaş, gözüyle dışarıyı işaret etti. Bana küfür etti. Çıkışta da 10 civarında kişi üzerimize saldırdı. 'Sen buraya gelemezsin, burası Türk Metal Sendikası’nın yeri' dediler. 'Seni Ereğli’de tek başına gezdirmeyeceğiz, ölümün yaklaştı' diye tehdit ettiler. 'Erdemir Genel Müdürü ve Türk Metal Sendikası Şube Başkanı bizim yanımızda' ifadelerini kullandılar. Bu olayda herhalde bu ikisinin de katkısı var. Son zamanlarda Erdemir’de yaptığımız mühürleme ve tetkik işlemlerinden ve çok büyük cezalar alacak olmalarından rahatsız oldular sanırım. Talimat aldılar ki bize saldırdılar. Benim bildiğim delikanlılıkta, erkeklikte mertçe kavgalar vardır. Teke tek kavga edilir. Bu ne delikanlılığa, ne erkekliğe, ne yürekliliğe, ne insanlığa, ne Türk Metal Sendikası’na, ne Erdemir Genel Müdürü’ne yakışır. Halil Posbıyık meydanda. Herkese hodri meydan. Delikanlılarsa tek başlarına gelsinler. Bunların hesabını göreceğiz. Çete Ereğli’ye girdi. Ama Ereğli halkı korkmasın bu çeteden. Bunları dağıtacağım Ereğli’den" dedi.

Kentte korku imparatorluğu yaratılmaya çalışıldığını belirten Belediye Başkanı Halil Posbıyık, saldırının kendisine değil, Ereğli halkına yapıldığını söyledi. Olayla ilgili soruşturma sürdürülüyor. 

7 KİŞİ GÖZALTINA ALINDI
         
Zonguldak'ın Ereğli ilçesinde  belediye başkanı Halil Posbıyık'a, bir grup tarafından saldırıda bulunuldu.

Posbıyık, eski AK Parti Zonguldak  Milletvekili Fazlı Erdoğan'ın Ereğli Büyük Anadolu Otel'de verdiği iftardan  çıktığı sırada bir grup tarafından sözlü saldırıya uğradı.

Grubun, “Ekmeğimizle oynuyorsun” yönündeki sözleri üzerine başlayan  kavganın tartışmaya dönüşmesi üzerine Posbıyık'ın koruması Mustafa Türkay, duruma  müdahale etmek istedi.

Bu sırada, grup ile Posbıyık ve koruması arasında arbede yaşandı.

Duruma müdahale eden polis, biber gazı kullandı. Bu sırada bir polis  memuru biber gazından etkilendi.

Olaya karıştıkları iddiasıyla 7 kişi gözaltına alınarak Gülüç Polis  Merkezine götürüldü.

Polis merkezine gelerek bu kişiler hakkında şikayetçi olan Posbıyık ve  korumasının, Ereğli Devlet Hastanesinde sağlık kontrolünden geçmelerinin ardından  ifadeleri alındı.

Emniyet müdürlüğü binasından ayrılırken gazetecilere açıklamalarda  bulunan Posbıyık, yemek yenilen mekandan çıkışta 10-12 kişinin saldırısına  uğradıklarını belirterek, “(Bu binaya giremezsin, burası sendikanın yeri. Ereğli  Belediye Başkanı'sın ama ilçede tek başına seni gezdirmeyeceğiz. Senin ölümün  yaklaştı. Sana belediye başkanlığını da kazandırmayacağız) ifadelerini  kullandılar. Arbede sırasında aldığım darbeler sonucu merdivenlerden yere düştüm.  Daha ziyade göğüs ve karın kısımlarıma darbeler geldi. Ama esas darbeyi korumam  aldı.”

Olayla ilgili soruşturma sürdürülüyor.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!