Sissus Başhekimi Sevinç; ‘Destek ve ilgi bekliyoruz’

Çeşme gibi bir turizm cennetinde, öncelikli bir tatil yöresinde, bir özel hastane, gerçekten önemli...

Haberin Devamı

Devlet Hastanesi’nin kadrosu, özellikle yaz aylarında, bu konuda yeterli değil... 2006’da açılan Sissus, 1.5 yıllık bir aradan sonra yeniden küllerinden doğdu. 75 personel ve 20 uzmanla çalışmalara başladı, bildiğiniz üzere... İşletmeciliğini hakim hissedar Ayhan Savaşan Grubu yapıyor. Başhekimliğini ise, benim 30 yıllık güzel ve can arkadaşlarımdan Prof. Dr. Erkan Sevinç üstlendi. Erkan ile her zaman gurur duymuşumdur. Geçtiğimiz günlerde bir araya geldik. Aslında sık sık da Çeşme, Bodrum ve İzmir’de karşılaşıyorduk. Zaten Erkan uzun süre de Bodrum Devlet Hastanesi Başhekimliği de yaptı. Sissus’tan hala pek çok kimsenin haberinin olmaması, beni rahatsız ediyordu. İstanbul’dan hangi dostum, arkadaşım gelse, “Yahu Şenay, Çeşme’de başımıza Allah göstermesin bir kaza gelse, İzmir’e gelinceye kadar yandık” diyordu. Hatta kulakları çınlasın ve Allah kurtarsın, sevgili Aziz Ağabey (Yıldırım) da bir keresinde, “Bizi Çeşme’ye davet ediyorsun da İzmir sıcak, bende tansiyon, şeker var. Bir şey olsa doğru dürüst bir hastaneniz yok” demişti. Ben de kendisine, “O zaman gelin yatırım yapın” demiştim.Neyse... Gelelim Sissus Hastanesi’ne. Sevgili Erkan’ın başta olması, hastane için çok büyük bir kazanç öncelikle. Nitekim, o kadar çok ilgili ve hastaneyi uçurmak, tanıtmak istiyor ki, inanın bu haber röportajı yapıncaya kadar, benim peşimi bırakmadı... Buluştuk ve epey de sohbet ettik...

Haberin Devamı

Her şey yenilendi

Erkan, “Hastanemiz, 12 branşta (KBB, dahiliye, ortopedi, beyin cerrahisi, kadın doğum, çocuk sağlığı, göz, genel cerrahi, anestezi, biyokimya ve radyoloji) hizmet veriyor. Çok da iyi bir kadro kurduk Şenay’ım. Tüm cihazları elden geçirdik. Sıfır gibi yaptık. Özellikle ameliyathane, radyoloji ve acil servis bölümünde tamamen yenileme yapıldı” dedi. Bu arada hastalara çok özel fiyat uygulamalarına da başladıklarını belirterek, bu konuyla da ilgili sevgili Erkan şöyle konuştu:
“Hastanede son teknoloji cihazların yer aldığı görüntüleme merkezinin yanı sıra, tam donanımlı acil servis de var... Modern 2 ameliyathane, 5 yıldız otel konforunda hasta odalarının yanı sıra ambulans ve yoğun bakım hizmetleri de hastanede bulunuyor. Bu arada, Türk Tabipler Birliği’nin (TTB) asgari ücret tarifesinin yarı fiyatına hasta kabulüne başladık. Anlaşma için de SGK’ya başvuru yaptık. Tahliller ve film çekimlerinde de SGK başvurusu onaylanana kadar yarı ücret alacağız. TTB’de 140 lira olan muayene ücretinin yalnızca 70, 150 lira olan film ücretinden de 75 lira katkı payı alıyoruz.”

Haberin Devamı

Büyük atılım var...

Erkan’a açıldıklarından bu güne değin, ne gibi yeniliklerin olduğunu sordum. Yanıtı hazırdı:
“Vallahi Şenay’ım, biliyorsun 20 Haziran’da hizmete girdik. İnsanların ayağını alıştırmak için de büyük çaba harcıyoruz. İki aya yaklaşan bu süre içinde, tüm branşlarımız ve doktorlarımızla, özellikle Çeşme’nin misafiri olan, yerli ve yabancı turistlere hizmet verdik. Acil servisimiz ve iki ambulansımız birçok vakaya, anında müdahale etti. Bugüne kadar günde 100’e yakın hasta, hastanemiz sayesinde sağlığına kavuştu. Bunlara ek olarak gelen talepler üzerine, hastanemize yeni branşlar eklemek için, Sağlık Bakanlığı’na başvurduk. Bunlar arasında dermatoloji, fizik tedavi, üroloji, estetik cerrahi, nöropsikiyatri, nöroloji, kardiyoloji önde gelmektedir. Bu bağlamda başvurumuzu yaptık. En kısa zamanda sonuç bekliyoruz.”

Haberin Devamı

Belediyeden destek bekleniyor

Erkan, bazı sorunlar da yaşadıklarını, bunların en başında da hastane önünde, ambulansın döneceği bir kavşak olmaması, olduğunu söylüyor. Erkan, “Bu konuda Kaymakamlık, Belediye Başkanlığı ve ilgili bakanlıklara gerekli bildirimlerde bulunduk. Henüz bir sonuç alamadık. Bu sene hastane karşısına, yayalar için bir üstgeçit yapıldı. Bir üstgeçidin yapılması önemli bir şey. Fakat onun öncesinde, ambulans için kavşak yapılması bizim için daha önemli” diyor. Genelde yaz aylarında, en çok dikkati çeken rahatsızlıklar ve kazaların başında, güneş çarpması, güneş yanıkları, boğulmalar, alkol ve besin zehirlenmeleri, trafik kazaları öncelikli vakaların geldiğine değinen, Prof. Dr. Erkan Sevinç, bu konudaki önlemlerinin tam olduğunu belirterek şöyle konuşuyor:
“Hastanemiz acil servisinde, 4 pratisyen hekimin yanı sıra, başta cerrahi olmak üzere, tüm doktorlarımız icapçı olarak görev yapmakta olduklarından, acil vakalara anında müdahale edilmiştir. Bu konuda Çeşme’nin sağlık konusunda rahat sezon geçirdiğini düşünüyoruz.”

Haberin Devamı

Ünlülere hizmet

Hastanede son sistem Spiral Tomografi cihazı olduğundan, anjio dahil 1 dakika gibi kısa sürelerde her türlü tomografik inceleme yapılabilmekte. Bölgenin tek açık manyetik rezonansını, Uzakdoğu’dan sipariş etmişler. En kısa zamanda hizmete girecekmiş... MR’ ın hizmete girmesiyle birlikte görüntüleme merkezinde en büyük eksiklik te giderilmiş olacak. Bugüne değin hastanede, Emre Belözoğlu, Ece Uslu, Murat Yıldırım, Burçin Terzioğlu, Oktay Vural, Gökhan Gönül, BKM Mutfak oyuncuları, Doğa Bekleriz gibi ünlüler sağlık hizmeti almışlar. Geçtiğimiz günlerde sevgili Yılmaz Özdil’in Çeşme’yi anlatırken, sağlık hizmetlerinin yetersizliğinden de söz etmesinden alınmışlar. Benim kanalımla, Türkiye’nin en çok okunan yazarlarından biri olan Yılmaz Özdil’ i, hastaneye davet ediyorlar.  Hastanede birbirinden değerli doktorlar görev yapıyor. Bunlar; Ortopedi Op. Dr. Yavuz Kıranyaz, Genel Cerrahi Op. Dr. Taner Küçükçelebi, Kadın Hastalıkları ve Doğum Op. Dr. Ali Yarımoğlu, Dahiliye Uz. Dr. Mehmet Emiral, Göz Hastalıkları Op. Dr. Turgut Yaylım, KBB Op. Dr. Necdet Önder, Çocuk Hastalıkları Uz. Dr. Özlem Kocabaş, Anesteziyoloji Uz. Dr. İsmail Bakan, Biyokimya Uz. Dr. Oğuz R. Toksavul, Radyoloji Prof. Dr. Erkan Sevinç. Hastane başhemşiresi ise Nilüfer Güneri .

Haberin Devamı

Bir Dakika

iki kitap

İkisi de okuyucularımın eserleri. Aslında yazdığım üzere, son bir yıldır belgesel ve biyografi dışında pek kitap okumuyorum. Çünkü, kısmetse hayli iddialı olduğum, romanımı bitirmeye çalışıyorum. Bu iki kitabı da okumadım. Yalnızca okuyucuya bir hizmet ve emeğe saygı olduğu için yazıyorum. Sevgi Şahin’in ‘Muhteşem Farkındalık’ adlı kitabında, bir enerji ve yaşam koçu olarak, sevginin evrendeki en yüksek titreşimli enerji olduğunu ve herkesin de sevgiye ihtiyacı bulunduğunu işlemiş. Meraklılara. Bir diğeri ise maşallah 71 yaşında Özden Korkut. İzmir doğumlu olup Karşıyaka’da yaşıyor. Kızılay Hemşire Okulu mezunu. Bir ara politika da yapmış. Genelde hayatın içinden, gördüklerini, görmek istemediklerini yaşadıklarını, yarım kalan hayallerini, evrenin ve içinde bulunduğumuz, bu dünyanın olumsuzluklarını bazen şiir, bazen öykü yazarak anlatıyor.

Yazarın Tüm Yazıları