ÖSYM'yi suçlayan aday geri adım attı: Hatam olabilir

Güncelleme Tarihi:

ÖSYMyi suçlayan aday geri adım attı: Hatam olabilir
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 16, 2011 15:51

KAHRAMANMARAŞ Sütçü İmam Üniversitesi (KSÜ) Kahramanmaraş Meslek Yüksek Okulu Makine Bölümü’nü 2010’de bölüm birincisi olarak bitiren 25 yaşındaki Murtaza Polap, Dikey Geçiş Sınavı’nda (DGS) 80 olan Ağırlıklı Önlisans Başarı Puanı’nın 30 olarak hesaplanmasında hata yapmış olabileceğini kabul etti.

Makine Mühendisliği Bölümü’nde okumak için DGS’ye giren Murtaza Polap, geçen yıl 80 olan Ağırlıklı Önlisans Başarı Puanı’nın bu yıl 30 olarak hesaplanması üzerine ÖSYM’ye itiraz dilekçesi gönderdi. ÖSYM’den yapılan yazılı açıklamada başarı puanının 30 olarak hesaplanmasının öğrencinin kendi hatasından kaynaklandığı bildirilen Murtaza Polap, geri adım attı. Müracaat sırasında bilgiler güncellenirken hata yapılmış olabileceğini öne süren Polap, şöyle dedi:

"Kahramanmaraş Sütçü İmam Üniversitesi’ndeki aday müracaat merkezinde bilgilerimi görevliye söyleyip müracaatımı yaptım. Muhtemel bu sırada bilgilerim güncellenirken hata yapılmış. Mezun olduğumu belirtip, başarı puanımı kendim girmem gerekiyordu. Ancak, geçen yıl olduğu gibi mezun olacak öğrenci gibi kayıt yenilenmiş. Okul da başarı puanı göndermeyince sistem bunu sıfır kabul edip en düşük puanı vermiş. Müracaattan sonra sistemde aday bilgilerimi göremediğim için hata yaptığımı fark etmedim. Dolayısıyla hata sınav sonucuyla ortaya çıktı."

Polap, bu tür yanlışlıkların yapılmaması için yeni kayıt sırasında farklı bilgilerin girilmesi halinde sistemin otomatik olarak adayı uyarması gerektiğini ileri sürdü.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!