Yüzyılın canisine tasmalı tatbikat

Güncelleme Tarihi:

Yüzyılın canisine tasmalı tatbikat
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 15, 2011 00:00

Norveç’in en büyük katliamını gerçekleştiren Breivik’e olay yeri tatbikatı sırasında polis “tasma” taktı. Breivik’in nişan alışını gösterirken gülümsemesi dikkat çekti.

Haberin Devamı

NORVEÇ tarihinin en büyük katliamını gerçekleştiren Anders Behring Breivik, 22 Temmuz’da 69 kişiyi öldürdüğü Utoya Adası’na önceki gün olay yeri tatbikatı için götürüldü. Büyük bir gizlilik içinde gerçekleştirilen tatbikatı Norveç’in Verdens Gang (VG) Gazetesi’nin muhabirleri görüntülemeyi başardı.

Yine kırmızı giyinen Breivik, bir ucu poliste olan ip ile, dağcılık ekipmanına benzeyen araçların da yardımıyla keşif boyunca boynundan bağlıydı. Terör zanlısı, yüzerek kaçmaya çalışan kurbanlarını nasıl öldürdüğünü büyük bir soğukkanlılıkla anlatırken, bir ara göle doğru nişan alıyormuş gibi yaptı. Breivik’in bu sırada gülümsediği gözlendi.

NİŞAN ALIRKEN GÜLÜMSEDİ / WEB TV

Sekiz saat süren tatbikat, ağır silahlı polisler tarafından kameraya kaydedildi. Brevik’in etrafında etten duvar ören polis, tatbikat bitip zanlı tekrar cezaevine götürüldükten sonra medyaya bilgi verdi. Breivik’in kaçması veya kendisini kayalıklardan atarak intihar etmesi olasılığına karşılık vücuduna uzunca bir ip bağlandığı açıklandı. Breivik’in ayakları ve elleri de uzun zincirlerle kelepçelendi. Ayrıca Brevik’in arkadaşlarından veya ilişki halinde olduğu örgüt üyelerinden birinin adaya saklanması olasılığına karşı bir helikopter adayı sürekli taradı.

Haberin Devamı

Breivik tatbikatta, Utoya’ya ilk çıktığında karşılaştığı iki kişinin kendisinden şüphelendiğini ve katliama adanın iskelesinde başladığını da söyledi. Breivik’in avukatı Geir Lippestad ise tatbikat sırasında müvekkilinin her bir genci nasıl öldürdüğünü en ince detayına kadar hatırladığını ve polise anlattığını söyledi.

Sivillere kapalı olan Utoya Adası’na önümüzdeki cuma günü katliamda hayatını yitirenlerin yakınları, cumartesi günü de olaydan sağ kurtulanlar çıkarılacak.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!