Keçi krizi çıkabilir

Güncelleme Tarihi:

Keçi krizi çıkabilir
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 14, 2011 00:00

Türkiye Ziraatçılar Derneği Genel Başkanı İbrahim Yetkin Suriye’de yaşanan olaylar nedeniyle Mayıs ayından bu yana, Suriye sınırından Hatay ve Kilis bölgesine kaçak yollarla günde ortalama bin keçinin getirildiğini söyledi.

Haberin Devamı

Yetkin, olayların başlamasından bu yana Türkiye’ye giren toplam keçi sayısının 80 bini aştığını iddia etti.
Suriye’den gelenlerin keçileri 70 liradan sattığını belirten Yetkin, güvenlik güçlerinin bu kaçak keçilerden bazılarına el koyarak yediemin olarak belirlenen köylülere teslim ettiğini, bu keçilerle baş edemeyen kişilerin keçileri serbest bıraktığını söyledi. İbrahim Yetkin, “Yakında Türkiye ile Suriye arasında bir keçi krizi çıkacak diye düşünüyorum” dedi.
Rekor vişne’nin oldu
Ramazan ayında sebze ve meyve fiyatlarına yapılan zamlarla da ilgili değerlendirmede bulunan Yetkin,  yüzde 76 ile en çok artışın vişnede yaşandığını söyledi. Karpuz, kiraz, kayısı, erik, gibi meyvelerde de fiyat artışları olduğunu bildiren Yetkin, söz konusu fiyatların eylülde daha çok artacağını düşündüklerini belirtti. Fiyat artışlarında en çok Ramazan fırsatçılarının rolü olduğunu savunan Yetkin, et üretimi ve fiyatlarına da değindi.
Yetkin, Türkiye’nin bu yılın ilk yarısında, ayda ortalama 45 bin ton et ürettiğini, 2010 yılı Haziran ayı ile 2011 yılı Haziran ayına bakıldığında Türkiye’nin kırmızı et üretiminin yüzde 15,7 azaldığının görüldüğünü söyledi. Yetkin, koyun eti üretiminde yüzde 43 oranında üretim artışı görüldüğünü, bunun da sevindirici olduğunu kaydetti.

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!